• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - شوال - 1445
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
5
دیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان:

بسیاری از اراضی کشاورزی اصفهان به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده است

  • کد خبر : 9666
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
بسیاری از اراضی کشاورزی اصفهان به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بسیاری از اراضی کشاورزی به علت کم‌بارشی و نبود آب برای کشت به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده که با وزش باد سبب تشدید گرد و خاک در استان می‌شود و عدم جاری بودن رودخانه زاینده‌رود مزید بر علت شده است.

به گزارش ریاح، منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به خیزش گرد و غبار در استان اظهار داشت: گرد و غباری که در دو روز گذشته اصفهان را فرا گرفته بود، بیشتر از مرز مشترک استان‌های اصفهان، سمنان و خراسان جنوبی بوده که کانون‌های فرسایش بادی بین مرزی است.

وی افزود: منطقه‌ای کویری که حدود ۳۳۳ هزار هکتار وسعت دارد و قسمتی از اصفهان و سمنان را در بر می‌گیرد، چون فاقد رطوبت بوده و منابع آبی نداشته تبدیل به کانون گرد و غبار شده است و با وزش بادهای شرق به غرب شرایط ناسالم را برای اصفهان و یزد ایجاد کرد و زبانه‌های این گرد و غبار ۱۶ شهرستان استان و روز گذشته شهرستان‌های غرب و جنوب را هم فرا گرفت.

شیشه‌فروش با اشاره به اینکه میانگین بارش استان از اول سال زراعی تاکنون ۱۴۵ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت ۳۰ درصد کاهش داشته است، گفت: این بارش‌ها در مناطق شرق و مرکز استان حدود ۶۵ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در خوروبیابانک ۷۰ درصد، نائین ۶۵ درصد و اصفهان هم ۵۰ درصد شاهد کاهش بارش‌ها بوده‌ایم و این عدم بارش سبب وزش بادهای گرم و ایجاد کانون‌های فرسایش بادی شده است.

وی اضافه کرد: بسیاری از اراضی کشاورزی به علت کم‌بارشی و نبود آب برای کشت به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده که با وزش باد سبب تشدید گرد و خاک در استان می‌شود و عدم جاری بودن رودخانه زاینده‌رود مزید بر علت شده است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه وزش باد بین ۷۰ تا ۹۰ کیلومتر بر ساعت در مرز مشترک اصفهان، سمنان و خراسان جنوبی سبب خیزش گردوغبار شده است، بیان کرد: از شب گذشته شدت وزش باد کاهش پیدا کرده و وقتی کانون کمتر فعال باشد زبانه‌های آن کمتر به استان می‌رسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی از امروز تا آخر هفته هوا ناسالم برای گروه‌های حساس است و شرایط گردوغبار و غبارآلودگی و وزش باد را در استان خواهیم داشت.

وی ادامه داد: طبق مطالعات انجام شده از ۲.۵ میلیون هکتار عرصه‌های بیابانی استان ۱.۵ میلیون هکتار آن تحت فرسایش بادی هستند که طی همکاری سازمان منابع طبیعی، برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه اجرایی شده است.

شیشه‌فروش با اشاره به اینکه ۱۴ کانون بحران فرسایش بادی در استان اصفهان شناسایی شده است، گفت: در سال‌های گذشته تاکنون با هدف تثبیت بیابان‌زدایی، پیشگیری از تشدید گردوخاک و کنترل شن‌های روان ۳۱۰ هزار هکتار نهال‌کاری، ۴۵ کیلومتر بادشکن غیرزنده و ۲۰۰ کیلومتر بادشکن زنده برای حفاظت جاده‌ها و تأسیسات شهری در برابر گردوغبار و طوفان‌های شنی در مناطق بیابانی استان انجام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در رابطه با بیان اینکه منشأ گردوغبارها سه عامل داخلی، بیرون استانی و خارج از کشور است، افزود: علت آلودگی در شش ماهه اول سال گرد و غبار و وزش بادهای شرق به غرب و در ۶ ماهه دوم آلودگی هوا ناشی از شرایط اینورژن و انتشار آلودگی از صنایع و خودروها است.

وی تصریح کرد: از سازمان جنگل‌ها درخواست داریم که یک ردیف مستقل برای کنترل بیابان در استان‌های کویری مانند سمنان، اصفهان و یزد قرار دهد و همزمان همه استان ها اقدام کنند.

شیشه‌فروش با بیان اینکه وزارت نیرو باید نسبت به تأمین منابع آبی برای احیای زاینده‌رود اقدام کند، خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهور به اصفهان ۳۰ میلیارد تومان به منابع طبیعی برای بیابان‌زدایی اختصاص پیدا کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: گرد و خاک سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان به عرصه‌های مختلف اعم از راه‌ها، راه‌آهن، اراضی کشاورزی، شهرها، روستاها و بخش کشاورزی خسارت وارد می‌کند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=9666

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.