• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 26 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
1

اصل در طب سنتی باید سند ابلاغی مقام معظم رهبری باشد

  • کد خبر : 19227
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۱
اصل در طب سنتی باید سند ابلاغی مقام معظم رهبری باشد
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: طب سنتی باید دست پزشکانی باشد که دوره‌های آکادمیک این طب را گذرانده‌اند و اصل هم در این حوزه باید سند ابلاغی مقام معظم رهبری باشد. آنچه در این سیاست‌ها آمده است، تقویت و ترویج طب سنتی با بروز‌ کردن و استاندارد‌ کردن روش‌های تشخیصی و درمانی، تحت تولیت وزارت بهداشت بوده است.

به گزارش ریاح نیوز، محمد رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه طب سنتی با طب مدرن هدف مشترکی دارد و آن توسعه بهداشت و درمان است، گفت: طب سنتی ایرانی یک واقعیت است و مصداق آن کتاب قانون بوعلی سینا است که به مدت ۷۰۰ سال، کتاب مرجع پزشکی جهان بوده و در دانشگاه‌های اروپا نیز تدریس می‌شده است.

وی با بیان اینکه برخی مفاهیم اصلی در ترویج طب سنتی مغفول مانده و اجرایی نشده است، افزود: آنچه با آن مخالفیم، ادعا‌هایی است که هیچ‎ کجا اثبات نشده و انتظار دارند که ما آن را قبول کنیم، مشخص است که قبول نمی‌کنیم. برخی دچار انحراف شده‌اند و می‌گویند طب سنتی به عهده ماست پس مطب می‌زنیم و به اصطلاح خودشان به روش سنتی بیماران را درمان می‌کنیم. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم هرکس با هر ادعایی وارد درمان شود. نگرانی دیگر این است که افرادی که پزشک نیستند، در کار درمان دخالت کنند که کاملا غیرقانونی است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر تغییر بار بیماری‌ها و جهش‌های ژنتیکی، توجه طب سنتی به مستندات علمی معتبر بر اساس آزمون و تجربه در کنار شیوه‌های درمانی یا دارو‌های تجویزی را از ضروریات دانست و عنوان کرد: دارو‌های طب سنتی ایرانی پیش از آنکه به تولید انبوه برسند و تجویز شوند باید فاز حیوانی و انسانی را پشت سر بگذارند. همین رویکرد پژوهش محور و ارائه مستندات علمی به نوعی ترویج علمی و استاندارد طب سنتی است. در چنین شرایطی سایر پزشکان نیز می‌توانند برای بیماران‌شان در کنار دارو‌های فعلی، عصاره گیاهان دارویی را نیز تجویز کنند. 

وی با اشاره با راه‌اندازی مقطع دکتری تخصصی رشته طب سنتی ایرانی، گفت: باید تلاش کنیم دانش آموخته‌های رشته طب سنتی ایرانی به بررسی و آزمایش و مطالعه علمی در این حیطه و حوزه تخصصی خود بپردازند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، تاکید کرد: هر اندازه وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی بیشتر و دقیق‌تر در این حوزه ورود کنند فعالیت این بخش علمی‌تر و استانداردتر شده و دست افراد سواستفاده کننده و افرادی که می‌کوشند فضا را دوقطبی کنند کوتاه‌تر می‌شود. ما معتقدیم که طب سنتی باید دست پزشکانی باشد که دوره‌های آکادمیک این طب را گذرانده‌اند و اصل هم در این حوزه باید سند ابلاغی مقام معظم رهبری باشد. آنچه در این سیاست‌ها آمده است، تقویت و ترویج طب سنتی با بروز‌کردن و استاندارد‌ کردن روش‌های تشخیصی و درمانی، تحت تولیت وزارت بهداشت بوده است.

وی با اشاره به این که پزشکی شخصی سازی شده و استفاده از نقشه بیولوژیک افراد در جهت ارتقای دانش تشخیصی و درمانی پزشکی در راستای نیاز بیماران، گفت: اگر می‌خواهیم عقب نمانیم باید نسبت به ترویج علمی و استاندارد طب سنتی ایرانی اهتمام جدی داشته باشیم همانگونه که برای تک‎ تک توصیه‌های پزشکی لازم است ارزیابی دقیق و موشکافانه‌ علمی با روش‌های مدرن انجام شود و بدون طی این مراحل نباید به عمل در آیند، در مورد توصیه‌های طب سنتی نیز عبور از همین مراحل ضروری است، وضع استانداردی متفاوت برای طب سنتی، پایه‌گذاری روش‌های غیر علمی در طب غنی ایران خواهد بود.

رئیس‌‎زاده در پایان نسبت به ساده‌انگاری علم پزشکی از سوی عده‌ای در رسانه‌ها به شدت انتقاد کرد و گفت: به کرات شاهد حضور افرادی با عنوان متخصص طب سنتی ایرانی در برنامه‌های تصویری هستیم که با ارائه توصیه‌هایی آزموده نشده، عموم مردم را تحت آموزش‌هایی غیرعلمی یا نادرست قرار می‌دهند و با ادعا‌های واهی به مردم توصیه می‌کنند فلان دارو برای درمان سرطان خوب است. برخی با اینگونه ادعا‌ها از طب سنتی برای خودشان دکّان باز کرده‌‎اند و همین افراد با تبلیغات غیر علمی و گسترده گاهی جان بیماران را به خطر می‌اندازند.

پایان خبر/۱۱

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=19227

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.