• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
5
روحانی:

نمی‌گذاریم نام‌گذاری امسال در حد یک نام‌گذاری باقی بماند؛ آن را در عمل مجسم می‌کنیم

  • کد خبر : 5439
  • ۰۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۵
نمی‌گذاریم نام‌گذاری امسال در حد یک نام‌گذاری باقی بماند؛ آن را در عمل مجسم می‌کنیم
رئیس جمهور گفت: نمی‌گذاریم نام‌گذاری امسال در حد یک نام‌گذاری باشد بلکه در سراسر ایران آن را در عمل مجسم می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ریاح، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در آئین بهره‌برداری از طرح‌های ملی سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به صورت ویدئو کنفرانس گفت: این افتتاح‌ها علامت بسیار خوبی به عنوان تولید، نشاط ملی و شکست تحریم دشمنان است.

وی ادامه داد: طرح‌های بسیار مهم و عظیمی را در سال ۹۹ افتتاح کردیم. حدود ۵۲ سد در کل دولت افتتاح شده و به ۵۷ سد رد پایان دولت خواهد رسید. ما در همین دولت طرح لوله گوره به جاسک را داریم که انتقال خط لوله نفتی است. از امسال به بعد صادرات نفت ما هم از خلیج فارس و هم در دریای عمان خواهد بود. 

رئیس جمهور با اشاره به تحریم لوله‌های ۴۲ اینچی اظهار داشت: طرح احیای دریاچه ارومیه از دیگر طرح‌های مهم است که در این دولت انجام شده است. افتتاح‌های امروز برای بیش از ۵ هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد:  نمی‌گذاریم نام‌گذاری امسال در حد یک نام‌گذاری باشد بلکه در سراسر ایران آن را در عمل مجسم می‌کنیم. امتیازاتی مناطق آزاد برای تولید، تجارت و سرمایه‌گذاری دارد. قبل از این دولت متاسفانه مناطق آزاد وارد کننده کالا بود، این ارزشمند نیست.

متن کامل سخنان روحانی به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

بسیار خوشحالیم که در سال ۱۴۰۰ در اولین پنجشنبه سال، مراسم های افتتاح پنجشنبه‌ها را در سال جدید آغاز کردیم و انشاءالله تا آخرین فرصت این دولت که آخرین فرصت ما پنجشنبه عید سعید غدیر خم  خواهد بود، به حول و قوه الهی این افتتاح‌ها را ادامه خواهیم داد. این افتتاح‌ها علامت بسیار خوبی هم به عنوان تولید و نشاط ملی و هم شکست تحریم دشمنان ما هستند.

۵۸ برنامه در سال ۹۹ داشتیم و امروز پنجاه و نهمین افتتاح پنجشنبه‌هاست و انشاءالله امیدواریم تا پایان دولت بتوانیم این افتتاح‌ها را ادامه دهیم. طرح‌های بسیار مهم و عظیمی را در سال ۹۹ افتتاح کردیم. پالایشگاه‌های مهم، پتروشیمی، انواع طرح‌های آبی-خاکی و همچنین حدود ۵۲ سد تاکنون که البته نه در سال گذشته بلکه در کل دولت، ۵۲ سد افتتاح شده که انشاءالله این ۵۲ سد به ۵۷ سد تا پایان این دولت خواهد رسید.

همچنین تصفیه‌خانه‌های آب، فاضلاب، پتروشیمی‌های بسیار عظیم و دو طرح بسیار بزرگی که در ماههای آینده در همین دولت افتتاح آنها را پیش رو داریم. یک طرح بزرگ که دیروز هم ویدئوکنفرانسی با مسئولین پروژه صحبت کردیم، طرحِ لوله گوره- جاسک است که با هزار کیلومتر لوله‌گذاری بخشی از صادرات نفت ما از خلیج فارس به دریای عمان منتقل می‌شود و این بسیار مهم است. در تاریخ ایران این اولین بار است که دولتی این افتتاح عظیم و بزرگ را در سال ۱۴۰۰ انجام می‌دهد و آن اینکه از امسال به بعد صادرات نفت ایران توامان از خلیج فارس و دریای عمان انجام می‌شود.

آنهایی که اهل سیاست و استراتژی و مسائل امنیت ملی هستند می‌دانند که معنای این حرف چیست و تا چه حد این طرح مهم است. از آغاز دولت یکی از تاکیدات من به وزیر محترم نفت این بود که چنین طرحی را به ثمر برسانیم. در تحریم گرفتار مساله‌‌ای شدیم و آن این بود که لوله‌های ۴۲ اینچی که برای این کار لازم بود و دارای ویژگیهای خاصی بودند، به ما نمی‌دادند و دچار مشکل شدیم. الحمدالله توانستیم این لوله ها را در داخل تولید کنیم و این گره در سال ۹۹ باز شد و این طرح امسال افتتاح خواهد شد.

همچنین احیای دریاچه ارومیه یکی از طرح‌های بسیار مهم ما برای منطقه شمال غرب کشور است و طرح‌های مهم آبی- خاکی که انشاءالله در منطقه‌ شرق و در منطقه غرب افتتاح خواهد شد و بقیه طرح‌ها و خوشحالیم که امروز در چند منطقه آزاد و یک منطقه ویژه شاهد افتتاح‌های بسیار خوبی بودیم. ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ارزش این پروژه‌هایی بود که امروز افتتاح شد و بیش از ۵ هزار نفر را مشغول به کار می‌کند که هم تولید و هم اشتغال برای ما مهم است. مخصوصا امسال که در ادامه جهش تولید در پی پشتیبانی از تولید و همچنین رفع موانع از تولید هستیم که بسیار حائز اهمیت است و انشاءالله این راه را ادامه می‌دهیم و این نامگذاری را نمی‌گذاریم در حد نامگذاری صرف باشد و در عمل در سراسر ایران آن را مجسم خواهیم کرد. تا پایان دقیقه آخری که این دولت فرصت دارد، تلاش خودش را انجام می‌دهد و انشاءالله دولت‌های بعدی هم همین راه را ادامه خواهند داد.

مناطق آزاد برای ما بسیار مهم است و در این دولت سرمایه گذاری بزرگی برای احیا و توسعه مناطق آزاد شد و ما در سفرهای استانی به برخی از مناطق ایران قول تشکیل منطقه آزاد را دادیم و البته بلافاصله اقدامات خود را انجام دادیم. رسیدگی به این اقدامات در مجلس شورای اسلامی طولانی شد. از مجلس عبور کرد، در شورای نگهبان دچار مشکلاتی است و امیدواریم اینها هم در همین سال ۱۴۰۰حل شود و مصوباتی که ۳، ۴ سال است دنبال آن هستیم انشاءالله ابلاغ شود تا وعده‌ای که به مردم داده شده انشاءالله در عمل محقق شود.

مناطق آزاد ما از این نظر اهمیت دارد که اولا این مناطق آزاد همه در مناطق مرزی ماست؛ یا در مرزهای جنوب یا در مرزهای شمال یا در مرزهای شرقی و غربی است که البته مناطق شرق و غرب طرح‌هایی است که در پی مصوبات آنها هستیم و دولت آنها را دنبال می‌کند برای اینکه انشاءالله سریع‌تر اقدامات لازم را انجام بدهیم.

این مناطق آزاد چون در بخش های مرزی است، همیشه پیوسته با همسایگان ما هم هست و می‌تواند از لحاظ تجارت و از لحاظ تولید مهم باشد. مناطق آزاد هم برای تولید و هم برای تجارت و هم برای سرمایه گذاری امتیازاتی دارد. این مناطق باید در وهله اول پشتوانه کشور باشد؛ در مرحله دوم پشتوانه استان باشد و در مرحله سوم پشتوانه مردم بومی باشد. می‌بینید پیشرفتی که در کیش انجام می‌گیرد، مردم بومی این جزیره هم از این پیشرفت‌ها استفاده می‌کنند. در قشم اگر پیشرفتی انجام می‌گیرد، همینطور هست و مردم بومی جزیره قشم هم از این پیشرفت‌ها استفاده می‌کنند. بیمارستان، مدرسه، دانشگاه، مراکز تفریحی، مراکز گردشگری ساخته می‌شود. به اضافه اینکه وقتی گردشگر وارد می‌شود، سود و بهره آن برای کل آن منطقه و برای کشور هست.

مناطق آزاد ما باید اولا جاذبه تولید خود را حفظ کنند و در مرحله دوم قدرت صادرات داشته باشند. قبل از این دولت برخی از مناطق آزاد ما متاسفانه وارد کننده بودند. یعنی جنس وارد می‌کردند، مالیات کمتری بود، مشکلات کمتری بود، مردم از تهران، اصفهان یا از شهرهای دیگر به آنجا می‌رفتند، جنسی را که می‌خواستند بخرند آنجا با قیمت کمی، ارزان‌‌تر می‌خریدند و می‌آوردند. این خیلی ارزشمند نیست، چیزی که ارزشمند است این است که ما از ویژگیهای این مناطق استفاده کنیم و بتوانیم تولید و صادرات کنیم، مخصوصا به کشورهای همسایه‌مان، بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز کشور را وارد کنیم. آنجا انبارهای عظیم داشته باشیم تا بتواند پشتوانه تولید برای داخل کشور باشد.

البته مساله گردشگری هم در جای خودش بسیار مهم است. گردشگری یکی از اهداف مهمی بود که این دولت از روز اول آن را دنبال می‌کرد. مردم عزیز ما می‌دانند که در این هفت سال گردشگر در ایران، مخصوصا گردشگرهایی که از خارج وارد ایران می‌شدند به دو برابر افزایش یافتند. البته در این یک سال اخیر دچار وقفه شد هم در آخر سال ۹۸، و هم در طول سال ۹۹ و بخشی از سال ۱۴۰۰ باز هم بخش گردشگری ما مشکل خواهد داشت، تا انشاءالله با تکثیر واکسن چه با واردات و چه تولید داخلی، بتوانیم به گونه‌ای موثر با این بیماری مقابله کنیم که مردم بتوانند سفر و گردش خود را انجام دهند.

حتما شرایط مناطق آزاد ما از اواسط امسال به بعد بهتر خواهد شد و در زمستان امسال و بهار سال آینده شرایط مناسبی خواهند داشت.

از همه عزیزانی که در راه توسعه این مناطق فعالیت کردند تشکر می‌کنیم، از مدیر جدید هم که با نشاط شروع به کار کردند، تشکر می‌کنیم و امید موفقیت در سال جدید برای همه مناطق آزاد داریم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=5439

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.