• امروز : چهارشنبه - ۸ بهمن - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - شعبان - 1447
  • برابر با : Wednesday - 28 January - 2026
1

بزرگ ترین شهر جهان کجاست؟

  • کد خبر : 26208
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۸:۳۶
بزرگ ترین شهر جهان کجاست؟
بر اساس گزارش «چشم‌انداز شهرنشینی جهان» سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۵، جاکارتا میزبان ۴۲ میلیون نفر جمعیت است و به‌عنوان بزرگترین شهر جهان شناخته می‌شود.

به گزارش ریاح نیوز، جمعیت دنیا باوجود ۸.۲ میلیارد انسان روی کره زمین، در حال افزایش است. این افزایش جمعیت در جاکارتا، پایتخت اندونزی نیز به طور چشمگیری در حال مشاهده است و آن را به صدر فهرست پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان رسانده است. این شهر یکی از ۳۳ منطقه شهری است که سازمان ملل آن‌ها را «ابرشهر» (megacity) یعنی شهرهایی با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت می‌نامد. از میان این ۳۳ ابرشهر، ۱۹ مورد آن در آسیا قرار دارد. توکیو که زمانی عنوان پرجمعیت‌ترین شهر جهان را به خود اختصاص داده بود، اکنون با ۳۳ میلیون نفر جمعیت، در جایگاه هفتم این فهرست قرار گرفته است. در گزارش قبلی، جاکارتا، تا نزدیک به رتبه سی‌ام بود؛ موضوعی که نشان می‌دهد این شهر در سال‌های اخیر تا چه اندازه رشد کرده است. اندونزی بزرگ‌ترین کشور جزیره‌ای جهان است و به‌طورکلی کشوری بسیار مقرون‌به‌صرفه به شمار می‌آید. این موضوع بدون تردید در رشد جمعیت آن نقش داشته است، اما در پی آن، مشکلات زیرساختی گسترده‌ای نیز به وجود آمده است. ترافیک، فقر و کمبود آب آشامیدنی سالم از جمله چالش‌های اصلی ساکنان جاکارتا محسوب می‌شود. اما گزینه‌های مثبت این شهر از هتل‌های پنج‌ستاره گرفته تا گردشگری مذهبی، شهری و غذایی، همگی از جاذبه‌های مهم این مقصد شهری محسوب می‌شود.

بزرگ‌ترین شهر جهان، توکیو نیست!

جاکارتا، مرکز شهری اندونزی

به‌دلیل اینکه جاکارتا پایتخت اندونزی است، مرکز مهم سیاسی و فرهنگی کشور به شمار می‌رود. آسمان‌خراش‌ها، خیابان‌های پرجنب‌وجوش و فعالیت‌های تجاری، به شلوغی‌های این شهر مدرن می‌افزاید. بعضی از جاذبه‌های توریستی اندونزی در جاکارتا قرار دارد. «کوتا توآ» (Kota Tua) یا شهر قدیمی جاکارتا نیز میزبان ساختمان‌هایی با سبک اروپایی و موزه تاریخ این شهر است که در ساختمان شهرداری سابق قرار دارد. علاوه بر این، جاکارتا پیشینه مذهبی جذابی دارد. یکی از شعارهای اندونزی، «وحدت در عین کثرت» است. این رویکرد در بسیاری از بناهای مذهبی شهر یه‌چشم می‌خورد. مساجد، کلیساها و معابد در جاکارتا، کنار هم قرار گرفته‌اند و در طول سال از بازدیدکنندگان استقبال می‌کنند. بزرگ‌ترین مسجد جنوب شرق آسیا یعنی مسجد استقلال، در مرکز شهر جاکارتا قرار دارد. ساخت این عبادتگاه ۱۷ سال طول کشید و ظرفیت پذیرش ۱۲۰ هزار نمازگزار را دارد. در فاصله‌ای نه‌چندان دور از مسجد، کلیسای جامع جاکارتا قرار دارد؛ یک کلیسای کاتولیک که از سال ۱۹۰۱ پذیرای افراد بوده است. معبد موروگان (Murugan Temple) نیز در جاکارتا قرار دارد و مذهب و فرهنگ هندو را به‌نمایش می‌گذارد که پذیرای همه افراد با هر دین و آیین است.

بزرگ‌ترین شهر جهان، توکیو نیست!

جاکارتا، بهشت عاشقان غذا

همچنین رویدادهای غذای خیابانی متنوع نیز در جاکارتا برگزار می‌شود. این شهر غیر از پیشینه فرهنگی و مذهبی، به‌عنوان بهشتی کمتر شناخته‌شده برای عاشقان غذا نیز محسوب می‌شود. اگرچه رستوران‌های زیادی در جاکارتا وجود دارد، اما به‌جرئت می‌توان گفت بهترین غذاها، همان خوراکی‌هایی هستند که در خیابان‌ها یافت می‌شود. غذاهای تهیه‌شده از مرغ و گوشت گاو، مزیت وجود فرهنگ‌ها و قومیت‌های گوناگون در این ابرشهر است که بازدیدکنندگان می‌توانند طیف گسترده‌ای از طعم‌ها را همگی در یک مکان تجربه کنند.

همان‌طور که انتظار می‌رود، پرجمعیت‌ترین شهر جهان دارای فرودگاهی بین‌المللی با پروازهای مستقیم فراوان است. فرودگاه بین‌المللی سوکارنوهتا (Soekarno-Hatta) در جاکارتا به شهرهای مختلف در جنوب شرق آسیا، خاورمیانه و اروپا پرواز دارد. این فرودگاه، دروازه اصلی ورود به شهر و همچنین جزیره جاوه به شمار می‌رود. خدمات اجاره خودرو، تاکسی و شاتل‌های خصوصی همگی در محل فرودگاه در دسترس است و رسیدن به هتل‌ها و اقامتگاه‌ها را آسان می‌کند. این شهر با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان، هرسال گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به‌سوی خود جذب می‌کند.

بزرگ‌ترین شهر جهان، توکیو نیست!

پایان خبر/۱۱

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=26208

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.