• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
2

علائم کمبود پروتئین در بدن چیست؟

  • کد خبر : 23621
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
علائم کمبود پروتئین در بدن چیست؟
از جمله علائم کمبود پروتئین در بدن می‌توان به ضعف و خستگی، ضعیف شدن مو، پوست و ناخن، بهبود آهسته زخم، نوسانات خلقی، هوس‌های غذایی کنترل نشده و عضلات ضعیف اشاره کرد.

به گزارش ریاح نیوز، تقریباً همه عملکردهای بدن به پروتئین بستگی دارد، به طوری که هر عنصر بدن از جمله مو و استخوان حاوی پروتئین است، این ماده مغذی به تولید و نگهداری سلول‌ها کمک می‌کند که برای رشد و نمو ضروری است، همچنین برای سنتز آنزیم‌ها، هورمون‌ها و آنتی‌بادی‌ها ضروری است و جزو کلیدی عضلات، پوست، مو و ناخن است، در ادامه به علائم کمبود پروتئین در بدن می‌پردازیم:

ضعف و خستگی

ضعف، خستگی و انرژی پایین یکی از علائم قابل‌توجه کمبود پروتئین در بدن است، در صورتی که همیشه، حتی پس از استراحت، احساس خستگی می‌کنید نشان می‌دهد که پروتئین کافی دریافت نمی‌کنید و انرژی بدن تأمین نمی‏‌شود.

ضعیف شدن مو، پوست و ناخن

پروتئین قسمت اصلی مو، پوست و ناخن را تشکیل می‌دهد، در صورتی که موهای نازک، ناخن‌های شکننده و مشکلات پوستی مانند خشکی پوست دارید می‌تواند نشان‌دهنده کمبود پروتئین در بدن باشد.

بهبود آهسته زخم

بهبود آهسته زخم‌ها و بیماری‌ها نیز از جمله علائم کمبود پروتئین است، تورم به ویژه در قسمت دست‌ها، پاها و شکم یکی از شاخص‌ترین علائمی است که نشان می‌دهد پروتئین کافی دریافت نمی‌کنید؛ همچنین کمبود پروتئین می‌تواند بر میزان تولید آنتی‌بادی تأثیر بگذارد و احتمال بروز عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها را افزایش دهد.

نوسانات خلقی

پروتئین برای سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی که خلق‌وخو و هوش ذهنی را کنترل می‌کند، ضروری است، نوسانات خلقی، بی‌حوصلگی و مشکل تمرکز از جمله علائم کمبود پروتئین در بدن است؛ مغز برای انتقال اطلاعات بین سلول‌ها از انتقال‌دهنده‌های عصبی استفاده می‌کند که از اسیدهای آمینه، واحدهای سازنده پروتئین‌ها، تشکیل شده‌اند، بنابراین مصرف ناکافی پروتئین عملکرد مغز را دچار اختلال می‌کند؛ به عنوان مثال، در صورتی که سطح دوپامین و سروتونین بدن پایین باشد، احتمال بروز افسردگی و پرخاشگری افزایش پیدا می‌کند.

هوس‌های غذایی کنترل‌نشده

میل شدید به مواد غذایی شور یا شیرین نشان‌دهنده کمبود پروتئین است؛ زمانی که پروتئین کافی دریافت نکنید، تمایل به مواد غذایی ناسالم افزایش پیدا می‌کند.

عضلات ضعیف

حفظ توده عضلانی، به ویژه با افزایش سن، به پروتئین نیاز دارد؛ زمانی که بدن پروتئین کافی دریافت نکند، بافت عضلانی برای تأمین انرژی تجزیه می‏‌شود؛ از آنجایی که عضلات از مفاصل حمایت می‌کنند، در صورت ضعیف شدن آن‌ها احتمال بروز آتروفی عضلانی و مشکلات مفاصل افزایش پیدا می‌کند.

پایان خبر/۱۱

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=23621

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.