• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 - رجب - 1446
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
13
خانواده

۱۰ قدم برای پیشگیری از نابودی زندگی مشترک/ چرا نباید در حضور کودکان دعوا کنیم؟

  • کد خبر : 7887
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۵۸
۱۰ قدم برای پیشگیری از نابودی زندگی مشترک/ چرا نباید در حضور کودکان دعوا کنیم؟
برخی اشتباهات در زندگی مشترک دیرتر قابل فراموشی یا بخشش از سوی همسر هستند، مواردی مثل «دعوا در حضور فرزندان»، «توهین و فحاشی»، «برگشت به گذشته» و موارد دیگر که گاه جبران ناپذیر هستند و پایه های زندگی را سست می کند.

به گزارش ریاح، عشق و نگهداری آن پس از ازدواج مقوله پیچیده ای نیست کافی است مثل نگهداری جوراب ها ، لباس های زمستانی که در بقچه گذاشته ایم و ملحفه هایمان آن را فراموش نکنیم و گرد تنهایی و خاک آلودگی روی آن سالیانه ننشیند و کار به جای نرسد که وقتی آن را تکاندیم ، دیگر کدری ها و کثیفی پاک شدنی نباشد.

بنابراین اگر مراقبش نباشید و آن را حفظ نکنید خیلی راحت نابود می شود و زندگی شما به خطر می افتد. اینطور نیست که یک زندگی مشترک موفق هیچ ایراد و ابهام و مشکلی نداشته باشد، همه دو نفری که با هم ازدواج می کنند گاه به خاطر اختلاف سلایق دچار چالش هایی می شوند و حتی اشتباه هم در ارتباطاتشان می کنند اما مسئله این است که بتوانید اختلافات را کاهش دهید و به توافق و رضایت از همدیگر برسید.

اشتباهات و مواردی وجود دارد که اگر بدانها توجه نکنید به راحتی پایه های زندگی مشترکتان سست می شود، بنابراین آنها را باید بشناسید و تصور هم نکنید که نیاز ندارید ، بدانید همه برای یک زندگی موفق نیاز به آموزش و آگاهی دارند خصوصا در دنیای امروز که همه چیز با گذشته تفاوت کرده است ، بنابراین حفظ یک زندگی نیز چون گذشته امکان پذیر نیست.

۱-دعوا در حضور فرزندان

یکی از موارد جبران ناپذیر که باعث صدمه زدن به بچه ها می شود، دعوا کردن در حضور آنها است. ممکن است شما پس از دقیقه یا چند روز همه چیز را فراموش کنید اما اتفاقاتی که افتاده قطعا به راحتی از روان فرزندانتان پاک نمی شود و حتما بچه ها تصور می کنند یکی از بین شما دو نفر قربانی و دیگری ظالم است و در برابر ظلم موضع می گیرد و نمی تواند چالش ها را تصور کند که حذف شدنی هستند. پس هر مسئله ای که بین شما وجود دارد بهتر است بین خودتان باشد و در حضور بچه ها بروز ندهید تا زمانی که آنها حضور نداشته باشند.

در این زمینه موارد گسترده ای وجود دارد که خود گزارش جداگانه ای می طلبد، مثل اینکه در حضور بچه ها گریه کنید و از آنها کمک بخواهید، یار کشی کنید، شکایت از همسر به فرزندان ببرید و بچه ها را در این بین قربانی روابطتان کنید.

۲-توهین و فحاشی

متاسفانه خیلی افراد به خاطر عدم کنترل و تنظیم هیجان هنگام ناراحتی و عصبانیت نمی توانند خود را کنترل کنند و به همسر و خانواده او توهین می کنند همه اینها زخم هایی است که ما به پیکره زندگی مان وارد می کنیم و قطعا به مرور زمان جای آنها در زندگی درد خواهد گرفت. بهتر است در موقع ناراحتی به جای فحاشی و توهین کردن به همسر و خانواده اش ، محل را ترک کرده تا جو آرام شود و بعد بتوانید با هم صحبت کنید.

حال شاید کسی بگوید برخی موارد باعث ناراحتی زیاد افراد می شود و اینطور نیست که به راحتی از دل بیرون برود، قطعا همینطور است شما در این زمان ها می توانید نشان دهید که فرد قابل کنترلی هستید یا خیر. بهتر است زمان را در نظر بگیرید و در بهترین موقعیت به گله و شکایت گذاری بپردازید به جای اینکه شخصیت همسرتان را تخریب کنید.

۳-برگشت به گذشته

برخی افراد این اخلاق را دارند که زمان ناراحتی یا پیش آمد کرد یک بحث، به گذشته برمی گردند و همه آنچه از گذشته ناراحتشان کرده بود را به زبان می آورند و دو مرتبه روز از نو و روزی از نو.

خانمی می گفت که همسر من عقده ای است، هر زمان هر مسئله ای پیش می آید ، یاد دوران نامزدی می افتد که پدر من سختگیری می کرد و کمتر اجازه می داد همدیگر را ببینیم. این مرد به جای اینکه شرایط خانوادگی همسرش را درک کند و بداند که این مسئله اصلا ربطی به همسرش نداشته، پس از گذشت سالها بعد از ازدواج هنوز نیش و کنایه دوران نامزدی را به همسرش می زند و متاسفانه این باعث کمرنگ شدن روابط عاطفی همسران به مرور زمان می شود و بنای زندگی را چون موریانه می خورد.

۴-تهدید به طلاق

برخی همسران هم عادت دارند تا تقی به توقی به قول معروف می خورد، چمدان به دست یا به خانه پدر می روند و یا اینکه تهدید به طلاق می کنند و یا از مهریه می گویند. اینها همه باعث کدورتی می شود که پاک شدنش یا ناممکن یا غیر ممکن است. برخی صحبت ها و حرف ها نزدنی هستند و زمانی که زده شد، تکراری شده و باعث کمرنگی عواطف همسران می شود ، مثل اینکه شما هر زمان بحثتان شد بگویید، مهریه تان را اجرا می گذارید یا اینکه از همسرتان جدا می شوید. او چطور پیش خود فکر می کند؟ آیا فکر میکند که شما هنوز او را دوست دارید که حرف از تهدید به طلاق و چیزهای دیگر می زنید؟

باز فرد دیگری در اتاق مشاوره بیان می کرد که همسرش مدام هر اتفاقی که می افتد، می گوید به پدر و برادرم خبر می دهم تا دمار از روزگارت در بیاورند! شما خود نوع این ادبیات را ببینید. با این نوع ادبیات می توان ادامه زندگی داد و آیا شما جای همسر این خانم باشید می توانید زندگی کنید؟ قطعا هر کسی باشد می گوید به پدر و برادرت بگو بیاید و تکلیفت را مشخص کند! سعی کنید موقع ناراحتی خود را کنترل کرده و تنها به موضع مورد بحثتان بپردازید بدون اینکه صحبت از طلاق و مسائل دیگر بزنید.

اگر جایی احساس کردید زندگی شما به بن بست رسیده و فکر می کنید نمی توانید ادامه دهید، با یک مشاور خانواده در ارتباط شوید بدون اینکه طرف مقابلتان را تهدید به طلاق کنید از او بخواهید که در مشاوره کنارتان باشد تا مشکلاتتان را حدالمقدور رفع کنید.

۵-بی سرانجام رها کردن یک مشاجره

یکی از موارد پرتکرار در بین زوجینی که اختلاف زیادی با هم دارند ، این است که درب گفت وگو را با هم می بندند و این اختلافات روی هم تلمبار شده و مشاجراتشان مدام بالا می گیرد. بهتر است زمان یک بحث و ناراحتی تا جایی که می شود صحبت کنید، حتی اگر ناراحت هستید، بدون توهین به هم ، همه ناراحتی تان را بیان کنید ، نه اینکه بحث را رها کنید و طرف مقابل مدام در این باشد که مشکل چیست و او چه کار باید برای این زندگی انجام دهد. 

۶-خودتان را فدا نکنید

عموما این دست فداکاری ها مربوط به زنان می شود کسانی که به راحتی همه چیز و علایق خود را در زندگی رها می کنند و فقط نقش همسر را ایفا می کنند، مدام به حمایت از همسرشان می پردازند تا یک شریک کامل باشند، بنابراین خواسته های خود را فراموش می کنند. عموما این زنان پر از خشم های بروز نداده هستند که آنها را مبتلا به انواع بیماری ها می کند.

هر زن و شوهری حقوق مخصوص به خود را دارند، وظایف همسری، پدر و مادری، دختر یا پسر یک خانواده دیگر بودن و همینطور یک فرد موثر در اجتماع بودن همه نقش هایی است که به افراد انرژی می دهد. نباید هیچکدام را فدای دیگری کرد.

۷-انتظارتتان از همسر را فراموش نکنید

این جمله معروف «هرچی تو بگی» برای ماه عسل یک ازدواج است و نمی تواند همیشه ادامه داشته باشد. هر یک از زوجین از هم انتظاراتی دارن که می بایست برآورده شود.

بنابراین لازم است با هم حرف بزنید. اگر توقعی از همسرتان دارید آن را در مراحل اول به طور واضح و بدون عصبانیت بیان کنید حتی اگر فکر می‌کنید انتظارتان غیر منطقی است درباره آن با همسرتان صحبت کنید و اجازه دهید او شما را قانع کند.

۸-محبت را فراموش نکنید

برخی خانم ها به ویژه زمانی بچه دار می شوند توجهشان به همسرشان کم می شود و محبت نسبت به همسر را فراموش می کنند. محبت از جمله مواردی است که باید مدام یادآوری شود. اینکه شما اول ازدواج به همسر خود محبت کرده‌اید دلیل نمی‌شود دیگر آن را یادآوری نکنید. مردها برخلاف چیزی که تصور می کنید، نیاز به محبت، مراقبت و توجه دارند و بدون آن احساس خوشبختی نمی کنند.

۹-طعنه نزنید

موقع ناراحتی و عصبانیت یا دعوا حرف هایی نزنید که همیشه در ذهن همسرتان بماند. هیچ وقت طعنه به همسرتان نزنید و نقاط ضعفش را به رویش نیاورید. درباره توهین به خانواده همسر هم صحبت کردیم. از بین رفتن اعتماد به نفس همسر به هر دوی شما آسیب می رساند. اگر فکر می‌کنید به اندازه‌ کافی به خودتان مسلط نیستید، بهتر است هنگام عصبانیت از هم دور بمانید. به‌علاوه یادتان باشد بعضی از شوخی‌ها ممکن است همسر شما را ناراحت کند. اگر همسرتان اضافه وزن دارد لازم نیست مدام این موضوع را به او یادآوری کنید.

۱۰-صادق باشید

دروغ هر رابطه ای را نابود می کند به ویژه اگر در زندگی مشترک باشد چرا که باعث بی اعتمادی مدام می شود. کار پنهانی نکنید و اگر کردید درباره آن بعد صحبت کنید و همسرتان را متقاعد کنید ، اگر همسرتان چیزی از شما پنهان کرد و بعد درباره اش صحبت کرد یا فهمیدید بهتر است حرف هایش را بشنوید و با هم قرار بگذارید که چیزی را پنهان کنید.


انتهای پیام/م ر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=7887

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.