• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 - رجب - 1446
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
3

طلای کثیف؛ فرصت یا تهدید

  • کد خبر : 19573
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۳
طلای کثیف؛ فرصت یا تهدید
فعالیت‌های انسانی منجر به تولید زباله‌ها می‌شود؛ در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی زیست‌محیطی که به دغدغه‌ای مهم به‌ویژه در شهرهای بزرگ تبدیل شده، پسماند و نحوه صحیح مدیریت آن است تا بتوان علاوه‌بر حفظ منابع طبیعی با تولید برق از این طلای کثیف، این تهدید را به یک فرصت تبدیل کنیم.

به گزارش ریاح نیوز، تولید برق و انرژی از طلای کثیف به معنای استفاده از سوخت‌های فسیلی چون زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی یا پسماندها برای تولید برق است؛ این سوخت‌ها با احتراق و تجزیه شدن در نیروگاه‌ها و کارخانه‌های تولید برق، انرژی حرارتی تولید می‌کنند که به سپردنت‌های برق متصل می‌شوند و انرژی برق را تولید می‌کنند.

استفاده از طلای کثیف برای تولید برق با مشکلات محیط زیستی مرتبط است، زیرا این فرایند موجب انتشار گازهای گلخانه‌ای مضری همچون دی‌اکسید کربن، اکسیدهای گوگرد و نیتروژن می‌شود که منجر به گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی خواهد شد، همچنین فعالیت‌های مربوط به استخراج، حمل‌ونقل و احتراق طلای کثیف نیز می‌تواند آسیب‌های زیست‌محیطی جدی را به همراه داشته باشد.

بهترین روش برای تولید برق از طلای کثیف، استفاده از فناوری‌های پاک و پایدار است که گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌های محیط زیست را کمینه کند؛ روش‌هایی همچون استفاده از تکنولوژی‌هایی که به کاهش انتشار گازهای دی اکسید کربن در فرایند احتراق سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند؛ دی اکسید کربن از دودکش‌ها یا گازهای دیگر جمع‌آوری و سپس ذخیره یا استفاده مجدد می‌شود.

از این میان تولید برق از پسماندها که نوع دیگری از طلای کثیف در جهان است، می‌تواند بسیار قابل توجه باشد و روش هاضم بی‌هوازی، زیست‌محیطی‌ترین روش در دنیا برای تبدیل پسماندهای فسادپذیر به کود کمپوست و در نهایت تولید برق است.

روش هاضم بی‌هوازی فرایندی است که در آن مواد آلی به‌صورت بی‌هوازی (بدون حضور اکسیژن) توسط میکروب‌ها تجزیه می‌شود؛ این فرایند به‌طور معمول در محیط‌های بدون اکسیژن چون کف مخزن‌های لجن فاضلاب، رودخانه‌های آلوده یا دستگاه گوارش برخی حیوانات اتفاق می‌افتد.

در روش هاضم بی‌هوازی، میکروب‌های مخصوص، تخمیر مواد آلی را آغاز و در نهایت مواد آلی را به گازهایی از جمله متان، دی‌اکسید کربن، هیدروژن و دیگر ترکیبات آلی تجزیه می‌کند که این گازها می‌تواند برای تولید بیوگاز و انرژی استفاده شود.

برای مثال، در فرایند تصفیه فاضلاب، لجن فاضلاب در محیط بی‌هوازی قرار می‌گیرد و توسط میکروب‌ها تجزیه و منجر به تولید بیوگاز می‌شود که می‌توان برای تولید برق یا حرارت از آن استفاده کرد.

روزانه بیش از ۵۸ هزار تن پسماند عادی در ایران تولید می‌شود که فقط ۲۰ درصد آن بازیافت و حجم بسیار زیادی از آن در اطراف شهرها و روستاها یا حتی دریاها و جنگل‌ها دفن می‌شود؛ بی‌توجهی به این موضوع مشکلاتی جدی از جمله آلودگی هوا، خاک و آب‌های سطحی و زیرزمینی را در کشور به وجود آورده است، از این‌رو رویکرد مدیریت شهری برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، تولید ثروت از زباله‌ها است تا بتوان از این تهدید به عنوان فرصت بهره برد؛ گفتنی است زباله ها پس از بازیافت فواید زیادی دارند. بازیافت زباله ها راهکاری عالی برای کسب درآمد بیشتر است؛ زیرا می توان از این مواد بازیافتی محصولات نو و جدیدی را تولید کرد.از این میان اصفهان از گذشته تاکنون در این حوزه سرآمد بوده و تاکنون در زمینه تولید برق و انرژی از پسماندها تلاش‌های بسزایی انجام داده است.

پایان خبر/۱۱

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=19573

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.