به گزارش ریاح نیوز، آلودگی هوا همچنان یکی از مرگبارترین تهدیدهای زیستمحیطی است که سالانه موجب مرگ زودرس میلیونها نفر میشود. در سال ۲۰۲۴، تنها ۱۷ درصد از شهرهای سراسر جهان دستورالعمل سالانه PM2.5 سازمان جهانی بهداشت (کمتر از ۵ میکروگرم بر متر مکعب) را رعایت کردند که این امر نشان میدهد بخش عمدهای از جمعیت شهری جهان در معرض هوای ناسالم قرار دارند. براساس دادههای ذرات ریز (PM2.5) شاخص کیفیت هوای IQAir، آلودهترین شهرهای جهان به لحاظ کیفیت هوا عبارتند از:
- بیرنیهات، هند ۱۲۸.۲
- دهلی، هند ۱۰۸.۳
- کاراگاندا، قزاقستان ۱۰۴.۸
- مولانپور، هند ۱۰۲.۳
- لاهور، پاکستان ۱۰۲.۱
- فریدآباد، هند ۱۰۱.۲
- دره اسماعیل خان، پاکستان ۹۳.۰
- انجامینا، چاد ۹۱.۸
- لونی، هند ۹۱.۷
- دهلی نو، هند ۹۱.۶
- مولتان، پاکستان ۹۱.۴
- پیشاور، پاکستان ۹۱.۰
- فیصل آباد، پاکستان ۸۸.۸
- سیالکوت، پاکستان ۸۸.۸
- گوروگرام، هند ۸۷.۴
- گانگاناگار، هند ۸۶.۶
- هوتان، چین ۸۴.۵
- نویدا بزرگ، هند ۸۳.۵
- بهیوادی، هند ۸۳.۱
- مظفرنگار، هند ۸۳.۱
بیشتر شهرهای جهان با بیشترین آلودگی هوا در سال ۲۰۲۴ در هند، پاکستان یا سایر نقاط آسیا قرار دارند و انجامینا، پایتخت چاد، تنها شهر غیرآسیایی بود که در بین ۲۰ شهر برتر این فهرست قرار گرفت. هند خانه بعضی از آلودهترین شهرهای جهان (۱۱ از ۲۰ شهر برتر در سال ۲۰۲۴) است. بسیاری از شهرهای هند با آلودگی شدید هوا بهدلیل ترکیبی از انتشار گازهای گلخانهای صنعتی، دود ناشی از خودروها و اتکا به سوختهای فسیلی دست و پنجه نرم میکنند که همه با مقررات ضعیف و الگوهای آبوهوای فصلی بدتر شدهاند.
شهر بیرنیهات واقع در شمال شرقی هند، سال گذشته با غلظت ذرات ریز معلق ۱۲۸.۲ میکروگرم بر متر مکعب (بیش از ۲۵ برابر بیشتر از حد توصیهشده سازمان بهداشت جهانی)، بدترین کیفیت هوا را در جهان به ثبت رساند. پایتخت هند، دهلی، شهری با بیش از ۳۰ میلیون نفر جمعیت، دومین شهر آلوده جهان در سال گذشته بود. این شهر بدترین آلودگی هوای زمستانی را در بین شهرهای بزرگ تجربه کرد که ناشی از سوزاندن محصولات کشاورزی در ایالتهای مجاور، هوای سرد راکد و الگوهای باد ضعیف است که با بهدامافتادن مهدود در پایتخت همراه است.

پایان خبر/۱۱