• امروز : جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Friday - 20 September - 2024
4
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اعلام کرد:

طراحی ۱۲ پروژه شاخص محیط زیستی در سازمان مدیریت پسماند/ راه اندازی دستگاه های پایلوت هاضم بی هوازی برای نخستین بار در کشور

  • کد خبر : 3010
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۱
طراحی ۱۲ پروژه شاخص محیط زیستی در سازمان مدیریت پسماند/ راه اندازی دستگاه های پایلوت هاضم بی هوازی برای نخستین بار در کشور
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه 12 پروژه شاخص محیط زیستی در این سازمان طراحی شده است، گفت: احداث خطوط جدید پسماند، تولید اپلیکیشن شهروندی، ‌نوسازی ناوگان خدمت رسان، اصلاح سکوی انتقال و بهسازی آن، ایجاد سیستم مکانیزه ثبت اطلاعات آماری پسماند شهر اصفهان، بهره برداری از نمایشگاه و مرکز آموزشی مدیریت پسماند، مدیریت شیرابه و پایلوت هاضم بی هوازی از جمله این پروژه های مهم سازمان مدیریت پسماند است.

به گزارش ریاح، رحیم محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان حوزه پسماند را یکی از حوزه های حساس خدمتگزار به مردم عنوان و اظهار کرد: پسماند و چیزی که عموم مردم از آن با عنوان زباله یاد می کنند به ۵ نوع تقسیم بندی شده و دارای پیچیدگی های خاصی است.

پسماندهای شهری و عادی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای ویژه، پسماندهای پزشکی و پسماندهای کشاورزی شامل این تقسیم بندی می شود، شهرداری ها و دهیاری ها متولی پسماند عادی هستند اما در شهرداری اصفهان برای سلامتی مردم در خصوص مدیریت پسماند پزشکی نیز اقداماتی صورت گرفته است.

میزان پسماند تولید شده در شهر اصفهان روزانه هزار تن شامل پسماند آلی و پسماند تر است و خانواده ها این پسماند خود را شب ها در منازل گذاشته که بر اساس برنامه زمانبندی نسبت به جمع آوری و دفن آنها اقدام می شود. از این میزان پسماند حدود ۶۵ درصد، پسماند آلی و فسادپذیر است که در یک فرآیند تبدیل به کود می شود و ۳۵ درصد آنها نیز به عنوان پسماندهای غیرآلی هستند که بخشی از آن جداسازی و بخشی نیز دفن می شود.

در کنار پسماند تر حدود ۱۰۰ تن نیز پسماند خشک در شهر اصفهان تولید می شود، این پسماندها مجموعه ای از اقلام بازیافتی فلزات، شیشه و … هستند که در فرایند دیگری هفته ای یکبار از در منازل توسط خودروهای مخصوص جمع آوری می شوند.

همچنین حدود ۷۰ ایستگاه ثابت بازیافت وجود دارد که بر اساس فرایندهای تعریف شده پسماندهای خشک را از خانواده ها تحویل و نسبت به مدیریت، تفکیک و انتقال این پسماند اقدامات لازم را انجام می دهند.

حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تن پسماند ساختمانی روزانه جمع آوری می شود، این پسماند از طریق کامیون هایی به مراکز دریافت سازمان، انتقال داده شده و اقدامات لازم برای آن صورت می گیرد.

تمام این فرایند حول دو محور اصلی رضایت شهروندان از خدمات ارائه شده و دیگری حفظ محیط زیست است؛ به جهت حفظ محیط زیست عدم مدیریت این پسماندها می تواند موجب نارضایتی شهروندان یا ضربه به محیط زیست شود که همه تلاش سازمان مدیریت پسماند، تامین و برنامه ریزی برای این دو هدف است.

بر این اساس از حدود ۶ ماه پیش نقشه راهی در سازمان مدیریت پسماند شکل گرفت که سه محور اصلی برای آن هدف گذاری شد، نوع فعالیت های توسعه ای، بهبود فرآیندهای اجرایی و بهینه سازی منابع سازمان مدیریت پسماند جهت ارائه بهتر خدمات این سه محور اصلی هستند.

در بحث توسعه ای چند هدف از جمله تبدیل پسماند به انرژی و مواد اولیه تعریف شد، پروژه هایی مانند احداث خطوط یک و دو کارخانه تولید کود آلی نیز در جهت بهبود شرایط محیط زیست و فرآیندها، ‌تصفیه شیرآبه و همچنین اقدامات ویژه در راستای آموزش و فرهنگ سازی شهروندان از دیگر اقدامات سازمان بوده است.

اصفهان سابقه خوبی در زمینه مدیریت پسماند در حوزه شهروندی دارد، فرآیندهای بسیار خوبی در زمینه آشنایی بیشتر مردم با مقولات پسماند و تفکیک از مبدا شکل گرفته است که مشارکت خوبی را از سوی شهروندان شاهد بوده ایم. هم اکنون روی لایه های زیرین تر این مشارکت مانند فرهنگ متمرکز شده ایم و امیدواریم با افزایش حساسیت مردم و تغییر نگرش ها شاهد بهبود تغییر رفتار شهروندان باشیم.

نکات حائز اهمیت در این حوزه در هرم مدیریت پسماند، اجتناب از تولید زباله و پسماند، کاهش تولید زباله، استفاده مجدد، بازیافت، تولید انرژی و در مرحله آخر دفن مناسب می باشد و تمام هدف سازمان در این پروسه به حداقل رساندن دفن و افزایش سلامت شهروندان و محیط زیست است.

با توجه به ۱۲ پروژه شاخص سازمان مدیریت پسماند، یکی از پروژه های اصلی سازمان که قرار است در یک بازه زمانی یک تا ۹ ماهه به بهره برداری برسد، در حوزه پروژه های توسعه پایدار، اصلاح شیوه مدیریت پروژه احداث خطوط پردازش پسماند شهری در مجتمع فناوری های زیست محیطی سازمان مدیریت پسماند است که در دستور کار قرار گرفته؛ در این پروژه دو خط جدید قرار است راه اندازی شود تا متناسب با اهدافی که برای این دو خط تعیین شده بتوانیم استانداردهای لازم و به روز را در جهت بهینه سازی کیفیت خروجی برای تولید کمپوست و انتقال برای مراحل بعدی فراهم کنیم؛ این خطوط بر اساس استانداردهای جهانی و روز طراحی شده و با ویژگی های جدیدی در حال اجراست و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از آنها باشیم. 

یکی از مهمترین پروژه های سازمان مدیریت پسماند شهرداری، بهره برداری و راه اندازی دستگاه های پایلوت هاضم بی هوازی است و این دستگاه در کارخانه کود آلی سازمان نصب شده و در مرحله آزمایش است که پس از آزمایش های لازم با توجه به نتایجی که به دست می آید در فاز صنعتی اجرا می شود،  تمام شرایط زیست محیطی سازمان پسماند با اجرای این پروژه و تکنولوژی که برای بار اول در کشور انجام می گیرد رعایت می شود. از جهت تولید شیرابه، مدیریت گازهای خروجی و از جهت بهبود خروجی کار که کود کمپوست است این پروژه حائز اهمیت است.

بهره برداری از کانال ها و لاگون های تبخیری شیرآبه کارخانه کود آلی از دیگر پروژه های سازمان است، یکی از معضلات بزرگی که در زمینه حفظ محیط زیست وجود دارد مدیریت شیرآبه ها است که عناصر بسیار مضری در آن وجود دارد و بهره برداری از این کانال ها و لاگون ها کمک بسیاری در جهت مدیریت بهتر این شیرآبه ها می کند.

استقرار سیستم مدیریت یکپارچه پسماندهای ساختمانی و عمرانی باعث می شود پسماندهای ساختمانی که عوارض زیست محیطی دارد در نقاطی که غیر از آنچه شهرداری تعیین کرده تخلیه نشوند. احداث و بهره برداری از لندفیل پزشکی، احداث و بهره برداری از فاز اول مرحله پیرولیز و خرید یک دستگاه ترنر جهت بهبود فرآیند کود کمپوست هم در راستای موضوع توسعه پایدار در سازمان دنبال می شود.

نوسازی خودروهای جمع آوری که تحول بزرگی را ایجاد می کند، اصلاح سکوی انتقال و بهسازی زیرساخت های مراکز پردازش، ایجاد سیستم مکانیزه ثبت اطلاعات آماری، بهره برداری از نخستین نمایشگاه و مرکز آموزش مدیریت پسماند با همکاری آموزش و پرورش، طراحی و استقرار یک اپلیکیشن کامل شهروندی و … از جمله مجموعه فعالیت ها و اقداماتی است که به عنوان پروژه های شاخص، تعریف شده و امیدوارم با بهره برداری از آنها شاهد تحولی بزرگ در زمینه موضوع مدیریت پسماند که یکی از وظایف مهم شهرداری اصفهان است، باشیم.

با توجه به استفاده از پروسه جمع آوری پسماند به صورت آنلاین، با توجه به رشد تکنولوژی بهبود کیفیت خدمات رسانی بر اساس نیاز شهروندان مورد توجه است، استفاده از ظرفیت اپلیکیشن های شهروندی مورد توجه سازمان قرار دارد و به صورت پایلوت ده درصد جغرافیای شهری به این کار اختصاص پیدا کرده است و امیدوارم بتوانیم در مراحل بعدی کل شهر را با این خدمات پوشش دهیم.

بر اساس یک نقشه کامل شهری و نیازی که احساس می شود نسبت به توسعه فضاها و ایستگاه ها اقدام می شود، در هر جایی که احساس شود نیاز به افزایش ایستگاه ها وجود داشته باشد این کار انجام می شود. هم اکنون پوشش خوبی وجود دارد و در آینده تا ۵ ایستگاه می تواند افزایش پیدا کند.

با توجه به روش هاضم بیهوازی، پسماند آلی که از مواد فسادپذیر است طی فرآیندی می توانند تبدیل به کود شوند. در روش های بیهوازی در رآکتورهایی بسته سعی می شود و بر اساس استفاده از میکروارگانیزم هایی که وجود دارد این مواد به محصول کود تبدیل شود که می تواند فواید خوبی از جهت زیست محیطی و بهبود کیفیت کود و تبدیل انرژی مورد استفاده داشته باشد. این روش در کشور تاکنون انجام نشده اما در سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان توانستیم با تکیه بر توان داخلی بخش پایلوت آن‌را بومی سازی کنیم و به دنبال این هستیم اگر بتوانیم نتایج لازم را به دست بیاوریم وارد اندازه های بزرگتر و صنعتی آن شویم که می تواند انقلاب بزرگی در مجموعه پسماند کلانشهرهای کشور باشد.

در خصوص دفن پسماندهای بیمارستانی، نسبت به ۶ ماهه سال ۹۸ افزایش ۱۸ درصدی پسماندهای بیمارستانی را شاهد هستیم که نشان می دهد با توجه به کرونا حجم بیشتری از زباله ها به این سمت رفته است که این موضوع وظیفه ما را سنگین کرده است.

متولی پسماندهای بیمارستانی شهرداری نیست اما بر اساس تکلیفی که از سال های قبل مشخص شده شهرداری اصفهان سعی کرده با ایجاد سایتی برای دفن مناسب و اصولی این پسماندها کار را به خوبی انجام دهد. امیدواریم با کمک بیشتری که به سازمان خواهد شد به سمتی برویم که کمترین آلودگی را در حمل و دفن این پسماندها داشته باشیم.

وجود زباله گردها را یکی از معضلات شهری ذکر کرد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور تعداد این افراد که به صورت غیرقانونی نسبت به جمع آوری پسماندهای خشک اقدام می کنند رشد داشته است اما شهرداری اصفهان با کمک نیروی انتظامی، قوه قضاییه و … سعی کرده این فرآیندها را منظم کند؛ استقرار ۷۰ ایستگاه ثابت جمع آوری پسماند خشک در سطح شهر، جمع آوری پسماند خشک از در منازل توسط ۲۰۰ خودروی جمع آوری پسماند خشک، به کارگیری حدود ۳۵۰ مامور از سوی سازمان برای جمع آوری این پسماندها و … از جمله اقداماتی است که سازمان در راستای کاهش حضور این افراد در سطح شهر کرده است؛ شهروندان نیز می توانند در این زمینه مشارکت کنند تا زباله گردهای سازمان یافته مدیریت شوند. سامانه ۱۳۷ شهرداری نشان می دهد در چند شاخص نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۴۰ درصدی شکایات مردمی مواجه بوده ایم.

با توجه به پسماندهای ساختمانی در سطح شهر، در اصفهان روزانه هفت هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌ شود که تنها سه هزار تن از آن در محل مناسب دفن می‌شد اما با راه اندازی سامانه یکپارچه مدیریت پسماندهای عمرانی و ساختمانی و نظم دهی به فرایند جمع آوری و تخلیه این پسماندها، شاهد کاهش تخلیه غیرمجاز خواهیم بود.

یکی از اقدامات دیگر ما ایجاد کارگروه فرهنگی پسماند است که کارهای خوبی در زمینه اطلاع رسانی و توجیه شهروندان در حال انجام دارد که نتایج خوبی در زمینه مدیریت و تفکیک پسماند به دست آمده است.

روزانه هفت هزار تن پسماند ساختمانی تولید می شود، استقرار سیستم یکپارچه مدیریت پسماندهای ساختمانی به دنبال این است این هفت هزار تن را مدیریت و در مراکزی که از لحاظ اصولی و زیست محیطی تایید شده تخلیه کند. در آستانه افتتاح این سامانه هستیم.

کودی که در سازمان پسماند اصفهان تولید می شود یکی از بهترین و با کیفیت ترین کودهای تولید شده در کشور است، در سال حدود ۵۰ هزار تن کود تولید می شود، حدود ۱۵ درصد افزایش تولید کود نسبت به سال قبل داشته ایم که این موضوع به اقتصاد جامعه کمک می کند. 

با توجه به منابع درآمدی سازمان، منابع درآمدی ما از بخش های درآمدی خود سازمان است که ۵۰ درصد درآمدهای سازمان صرف امور جاری و ۵۰ درصد صرف پروژه ‌های سازمان می ‌شود.

با توجه به مدیریت شیرابه ‌ها ، میزان تولید شیرابه از پسماندها بین ۱۰ تا ۴۰ مترمکعب است که آلوده‌ترین ماده زیست محیطی به شمار می‌آید، در کارخانه کود آلی دو کیلومتر کانال گذاری در انتهای کارخانه انجام شده و شیرابه‌ ها به لاگون های انتهای کارخانه انتقال می‌ یابد.

میزان دفن زباله در روز حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کل است و این یک عدد بسیار مناسب در سطح کشور است که در اصفهان در حال انجام است و هدف گذاری این است که این موضوع را به صد درصد برسانیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=3010
  • ارسال توسط :
  • منبع : اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان
  • 197 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.