• امروز : چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 - شوال - 1445
  • برابر با : Wednesday - 24 April - 2024
6
با رویکرد کاهش هزینه ها در فرایند تصفیه فاضلاب صورت گرفت؛

رونمایی از طرح جامع خودکار تصفیه فاضلاب به وسیله تالاب‌های هیبریدی

  • کد خبر : 8588
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
رونمایی از طرح جامع خودکار تصفیه فاضلاب به وسیله تالاب‌های هیبریدی
در«طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» سعی شده تا نقش گیاه « نی» در تصفیه فاضلاب وکاهش آلاینده های موجود در پساب خروجی تصفیه خانه ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

به گزارش ریاح، «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» در آبفای استان اصفهان به اجرا درآمد.
این طرح را طیبه امیدی‌نیا از پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان به راهنمایی دکتر محمد شایان فر به عنوان پایان نامه دکتری زیر نظر دفتر تحقیقات شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به اجرا درآورده است.
در«طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» سعی شده تا نقش گیاه « نی» در تصفیه فاضلاب وکاهش آلاینده های موجود در پساب خروجی تصفیه خانه ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
در این طرح ریشه گیاه نی در بسترهای متفاوت «پوکه معدنی دانه درشت»، «پوکه معدنی دانه متوسط»، «پوکه معدنی دانه ریز» و «شن نخودی» کشت شده و جریان فاضلاب به دو صورت عمودی و افقی از روی آن عبور کرده و سپس مورد آزمایش قرار گرفته تا مشخص شود هر یک از این بسترها در کاهش میزان آلاینده های پساب خروجی چه تاثیری داشته اند.
ناظر اجرایی «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» گفت: این طرح با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون از سال ۱۳۹۷ در تصفیه خانه فاضلاب فولادشهر به اجرا در آمده است.
سید علیرضا رجایی با بیان به این که در حدود دو سال آبگیری برکه‌ها به طول انجامید گفت: پس از آن در دوره های متوالی سه ماهه، از پساب خروجی تالاب های هیبریدی، نمونه‌گیری‌های لازم صورت گرفته و برای ارزیابی به آزمایشگاه دانشگاه صنعتی اصفهان ارسال می شود.
وی به مزایای اجرای «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» اشاره کرد و گفت: این طرح در محل‌هایی با جامعه آماری کم‌تر مانند روستاها می‌تواند جایگزین تصفیه‌های متعارف فعلی همانند لجن فعال شود با این تفاوت که تالاب‌های طراحی شده به صورت خودکار تصفیه پساب را انجام می‌‎دهند و هزینه‌ای برای نگهداری ندارند.
رجائی ادامه داد: در این طرح نیاز به مراقبت دائم از مراحل تصفیه فاضلاب توسط دستگاه و یا نیروی انسانی کاهش یافته و در صورت موفقیت می تواند کاهش هزینه های شرکت‌های آب و فاضلاب را در پی داشته باشد.
گفتنی است همزمان با آیین گشایش جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو که روز ۲۹ آذرماه سال جاری با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد از «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالاب‌های مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» رونمایی به عمل آمد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=8588

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.