• امروز : چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 27 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Wednesday - 30 October - 2024
14
اقتصادی

ثبت اطلاعات چک در صیاد فعلا الزامی نیست/ امکان صدور چک در وجه حامل تا اطلاع ثانوی

  • کد خبر : 3106
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۹:۴۹
ثبت اطلاعات چک در صیاد فعلا الزامی نیست/ امکان صدور چک در وجه حامل تا اطلاع ثانوی
مدیرکل نظام های پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه از 20 دی ماه، چک های جدید در اختیار بانک ها قرار خواهد گرفت، گفت: تفاوت این چک‌ها با چک‌های موجود در تاریخ اعتبار چک است چرا که در قانون جدید چک اعتبار چک حداکثر 3 ساله در نظر گرفته شده است.

به گزارش ریاح، داود محمدبیگی مدیرکل نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در نشست خبری گفت: از ۲۲ آذر ثبت اطلاعات در سامانه صیاد الزامی نیست و چک‌های فعلی در اختیار افراد، مشمول قوانین جدید چک نمی‌شود.

وی افزود: صدور چک در وجه حامل با چک‌های فعلی مشکلی ندارد و صادرکننده چک همچنان می تواند چک در وجه حامل صادر کند.

مدیرکل نظام های پرداخت بانک مرکزی تصریح کرد: از ۲۰ دی ماه، چک‌های جدید در اختیار بانک ها قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه تفاوت چک های جدید با چک های موجود چیست، گفت: تفاوت این چک ها در تاریخ اعتبار چک است چرا که در قانون جدید چک اعتبار چک حداکثر ۳ ساله در نظر گرفته شده است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: طبق بخشنامه بانک مرکزی، چک‌های جدید ۲۰ دی ماه صادر می‌شوند که احتمالا شاهد تغییراتی در رنگ و ظاهر چک‌های جدید داشته باشیم.

محمدبیگی با اشاره به افرادی که دسترسی به این اپلیکیشن‌ها ندارند تا اطلاعات را ثبت کنند، گفت: به غیر این این اپلیکیشن‌ها، افراد می‌توانند به شعب بانکی مراجعه کنند که البته این اقدام بهینه نیست و ما هم نمی‌خواهیم مردم مراجعه به بانک‌ها داشته باشند.

وی تاکید کرد: افراد با ارسال پیامک هم می‌توانند ثبت نقل و انتقالات را انجام دهند البته ما گفته‌ایم که دستگاه‌های خودپرداز و تلفن بانک‌ها هم در این رابطه فعال باشند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: قرار نیست اپلیکیشن جدیدی طراحی و نصب شود بلکه این خدمات به اپلیکیشن‌های موجود اضافه خواهند شد.

* مزیت‌های استفاده از سامانه صیاد

محمدبیگی اظهار داشت: با ثبت اطلاعات در سامانه صیاد می‌توان میزان تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی افراد مطلع شد و تمام این اطلاعات در سامانه ثبت می‌شود. بنا بر این افراد می‌توانند بفهمند فردی که چک صادر کرده، پیش از این چه تعداد چک برگشتی با چه مبلغی را داشته است.

با اشاره به الزام کد رهگیری برای پیگیری‌های حقوقی در موارد چک‌های برگشتی و جعل چک گفت: طبق قانون قبل چک، در حال حاضر اگر چکی برگشت بخورد و بانک تایید نکرده باشد و گواهینامه عدم پرداختی برای آن صادر نکرده باشد، قوه قضائیه امکان پیگیری آن را ندارد. اما با قانون جدید، سیستم آنلاین شده است و نیازی به این نیست که ارباب‌رجوع برای دریافت کد رهگیری رفت و آمدی به شعب داشته باشند و این رفت و آمد به صفر رسیده است.

* افزایش ضریب نقدشوندگی چک‌ها با اجرای قانون جدید چک

در ادامه این نشست محبوب صادقی مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی اظهارداشت: ایجاد پایگاه داده برای همه بانک‌ها از دیگر موارد اصلاحیه قانون چک است که در این باره قوه قضائیه نشست‌هایی داشتیم برای اینکه با این پایگاه داده‌ای، افرادی که چک‌شان برگشت می‌خورد، سایر حساب‌های جاری آنها به میزان کسری مبلغ چک مسدود خواهد شد و به این افراد تسهیلات داده نمی‌شود.

صادقی تاکید کرد: طبق قانون جدید می‌توان از سایر حساب‌های فرد برای تامین مبلغ چک برگشت خورده استفاده کرد.

همچنین حسین معصومی رئیس گروه بررسی و تطبیق مقررات اداره مطالعات و مقررات بانکی با بیان اینکه در قانون جدید، تکالیفی مطرح شده که متوجه افراد صادرکننده و گیرنده چک می‌شود، اظهارداشت: مهمترین موضوع این است که سقف اعتباری دسته چک‌های جدید ۳ سال است و مردم باید توجه داشته باشند چکی که صادر می‌شود نباید بیشتر از این سقف اعتباری باشد. سقف اعتباری متناسب با اعتبارسنجی افراد هم در نظر گرفته شده که بعداً اعلام خواهد شد.

معصومی ادامه داد: تمام چک‌ها باید کد رهگیری داشته باشند و چک‌هایی در مراجع قضایی ترتیب اثر داده می‌شوند که منوط به شرطی نباشند و گواهینامه عدم پرداخت برای مفقودی و جعلی صادر شده ناشی از این ادعا نباشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://riahnews.ir/?p=3106

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.