به گزارش ریاح، محمدرضا ابراهیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: آموزش و پرورش رکن اصلی و جامع هر کشوری است و جایگاه علمآموزی در همه جوامع مورد احترام است.
وی افزود: حدود ۹۶۷ هزار دانشآموز در استان اصفهان تحصیل میکنند و کوچکترین و کمجمعیتترین روستا هم دارای واحد مدرسه است که این وسعت آموزش و پرورش را میرساند.
ابراهیمی بیان داشت: خبرنگار میتواند مکمل کار دستگاههای اجرایی و یاریگر آنها باشد و بنابر قول شهید بهشتی، حزباللهی منتقد کننده سازنده است که از خبرنگاران و اصحاب رسانه انتظار کمک و بیان نقطه نظرات برای اصلاح داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: در جامعه تعلیم و تربیت استان اصفهان، دچار کمبودهایی در فضای آموزشی و نیروی انسانی هستیم، اما راهکارهای مختلفی برای جبران فضا و نیروی انسانی پیشبینی کردهایم.
وی گفت: حدود ۱۶ هزار کسری نیرو داریم که برخی از طریق دانشگاه فرهنگیان، خرید خدمات، و نیروهای حقالتدریس تامین خواهند شد.
ابراهیمی با بیان اینکه وضعیت مدارس توسط سازمان نوسازی مدارس مورد بررسی قرار میگیرد گفت: درصورتی که وضعیت مدرسه مورد تأیید قرار گیرد، مجوز حضور دانشآموز در آن صادر خواهد شد و اگر مشکلی از نظر استانداردهای لازم وجود داشته باشد اصلاحات و تعمیرات لازم صورت میگیرد و در صورتی که امکان آن نباشد، از گردونه استفاده خارج میشود.
وی افزود: در مناطق روستایی به جهت تعداد کم دانشآموزان در کلاسها، مشکل فضا وجود ندارد و فقط در شهرستانهای فریدن،فریدون شهر و سمیرم تعدادی کلاس در کانکس داریم که در سفر ریاست جمهوری مقرر شد هرچه سریعتر نسبت به تخصیص و مشخص نمودن فضای استاندارد اقدام شود.
ابراهیمی با اشاره به خشکسالی و نبود آب در زایندهرود گفت: این امر سبب فرونشست زمین در شمال شهر اصفهان و همچنین برخی مناطق استان مثل شاهینشهر و برخوار شده است که برخی اماکن از جمله مدارس نیز شامل حال فرونشست بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان ادامه داد: همکاران ما در مدارس موظف هستند در صورتی که مدرسه نیاز به بازرسی داشته باشد نسبت به اطلاع رسانی به کارشناسان سازمان نوسازی مدارس اقدام کنند و کارشناسان نیز بلافاصله نسبت به مقاومسنجی مدرسه اقدام کرده و نظرات کارشناسی و توصیههای لازم را اعلام میکنند چرا سلامتی دانشآموزان و معلم برای ما اهمیت دارد.
وی با اشاره به فعالیت فرهنگیان در دوران کرونا گفت: کرونا باعث شد تعدادی از همکاران فرهنگی جانشان را از دست بدهند و یاد و خاطره همه آنها را گرامی میداریم و ما در این میان معلمانی در دوران کرونا داشتیم که بر روی تخت بیمارستان وظیفه آموزشی و پرورشی خود را علیرغم بیماری دنبال میکردند.
ابراهیمی ادامه داد : سفر رئیس جمهور به استان به طور عام سفر پربرکتی بود و در خصوص مسائل کلان استان گامهای بلندی برداشته شد، سهم آموزش و پرورش از این سفر ۵۳ مصوبه بود که بیشتر برای مسائل عمرانی بوده است.
ابراهیمی با اشاره به ۳۰۰ مدرسه که خیرین بخشی از هزینه آن را بر عهده گرفتهاند گفت: این مدارس برای تکمیل نیاز به اعتبار دولتی داشتند که بخشی از این مصوبات برای این موضوع اختصاص پیدا میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۵۷ هزار نفر از دانشآموزان اتباع خارجی در استان اصفهان مشغول به تحصیل هستند گفت: بیش از ۹۰ درصد از این مقدار مربوط به افراد افغانستانی است و تلاش میشود خدمات آموزشی به این افراد به نحو مطلوب انجام شود تا کسی از تحصیل باز نماند.
وی همچنین با اشاره به مشکلات ایجاد شده در دوران کرونا برای کیفیت آموزشی و ایجاد آسیبهایی برای دانشآموزان گفت: در تابستان مدارس،کانونها، پژوهشسراها و سایر مراکز در حیطه وظیفه خود اقداماتی را در جهت اوقات فراغت و جبران آسیبهای ایجاد شده انجام خواهند داد.
ابراهیمی ادامه داد: رویکرد آموزش و پرورش در راستای مهارتآموزی این است که این امر سبب کار آفرینی شود، در استان اصفهان حدود ۴۳ درصد از دانشآموزان وارد رشتههای هنرستانی میشود که تلاش میشود این عدد به ۵۰ درصد برسد و همچنین افزایش هنرستانها و تجهیزات آنها را در دستور کار قرار دادهایم که ساخت هنرستانهای همجوار صنعت از جمله اقداماتی است که انجام شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه خانوادهها اگر میتوانند مشارکتمالی در مدرسه داشته باشند، ادامه داد: دریافت پول نباید شرط ثبتنام در مدارس باشد و در صورتی که موردی مشاهده شد جهت برخورد حتما اعلام شود.
انتهای خبر/م ک/