• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
5
اقتصادی / تعاون و اشتغال

ایجاد ۱۰۷ هزار فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی/ طرح حمایت شغلی از سربازان بعد از پایان خدمت

  • کد خبر : 7176
  • ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵
ایجاد ۱۰۷ هزار فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی/ طرح حمایت شغلی از سربازان بعد از پایان خدمت
مسئول سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه سال گذشته با طرح‌های بسیج سازندگی 107 هزار فرصت شغلی ایجاد شد، گفت: بانک‌ها مصوبه دولت برای پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به تولید را اجرا نکردند.

به گزارش ریاح به نقل از خبرگزاری فارس، محمد زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی در مورد طرح‌های ایجاد اشتغال در بسیج سازندگی گفت: امسال با مصوبه دولت در تبصره ۱۶ بودجه که در مجلس تصویب شد، مقرر شده بود مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به ایجاد اشتغال به صورت تسهیلات ارزان‌قیمت با کارمزد ۴ درصد پرداخت شود، اما بانک‌ها این مصوبه را نمی‌پذیرند و می‌گویند به جای آن حاضریم تسهیلات مرابحه با نرخ ۱۸ درصد پرداخت کنیم. ما در حال مذاکره با بانک ها هستیم تا مصوبه دولت برای ایجاد اشتغال عملیاتی شود.

با وجود اینکه شش ماه از سال می‌گذرد، اما هنوز این مصوبه اجرا نشده و ما درصدد هستیم حداقل ۵۰ درصد از تسهیلات برای اشتغال به صورت قرض‌الحسنه باشد. چون برای ایجاد کارگاه و اشتغال خرد و طرح‌های اقتصاد مقاومتی و مشاغل خانگی تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد پاسخگو نیست و باید تسهیلات برای این مشاغل حتماً قرض‌الحسنه و ارزان‌قیمت باشد. 

ممکن است تسهیلات برای کارخانه‌های بزرگ به صورت مرابحه‌ای پاسخ دهد چون بازار بزرگ فروش و حجم انبوه تولید و بازار صادراتی دارند. اما برای کارگاه کوچک و کسب و کار خانگی، تسهیلات ۱۸ درصد نمی‌صرفد. 

در گیر و دار بروکراسی هستیم. فعلا از دو بانک عامل تسهیلات مرابحه به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان ابلاغ گرفته‌ایم که به کارآفرینان پرداخت شود اما در حال چانه‌زنی هستیم که قرض‌الحسنه پرداخت کنیم. 

برای اجرای طرح‌ها زمان از دست می‌رود، زیرا فصل دوم سال سرما می‌رسد و بسیاری از کارها انجام نمی‌شود به ویژه محصولات کشاورزی در فصل دوم وجود ندارد و بسیاری از کارها توجیه اقتصادی ندارد. 

در مورد برنامه‌های این سازمان در ایجاد اشتغال، چهار نقطه به عنوان هدف در سال جاری درنظر گرفته‌ایم، یکی صنایع تبدیلی و تکمیلی و قطب‌های صنایع تبدیلی در کشور. دوم، اقشار بسیج که به عنوان مثال بسیج اصناف طرح تولید چادرمشکی و کارگاه ماسک و طرح استاد شاگردی اجرا می‌کند که اینها منجر به اشتغال می‌شود. سوم، گروه‌های جهادی که کار اشتغال ایجاد می‌کنند یا کارگاه‌های کوچک راه‌اندازی می‌کنند و چهارم، پایگاه‌های مقاومت بسیج که با هدف ارتقا و احیای پایگاه‌های مقاومت بسیج در محلات و شناخت متقاضیان واقعی برای مشاغل خرد و خانکی است. 

بعد از مصوبه هیأت دولت برای پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به طرح‌های اشتغال‌زایی با هیأت رئیسه مجلس در مورد اجرای تبصره ۱۶ مذاکره می‌کنیم و امیدواریم به نتیجه برسیم. به خاطر اینکه کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی از تبصره ۱۶ تسهیلات ۴ درصدی دریافت می‌کنند و چرا بسیج سازندگی برای اجرای طرح‌ها باید وام مرابحه‌ای ۱۸ درصد دریافت کند.

یکی از طرح‌ها، طرح روستامددجو برای کسانی است که در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند که ۲۰۰ هزار فرصت شغلی و نیز تثبیت مشاغل در این زمینه هدفگذاری شده. سال گذشته ۱۰۷ هزار فرصت شغلی با طرح‌های بسیج سازندگی ایجاد شد. 

در مورد آموزش مهارت به سربازان، برای سربازان طرحی تهیه کرده‌ایم که در ستادکل سپاه و ستاد نیروهای مسلح بررسی و نهایی می‌شود که سرباز قبل از خدمت، حین خدمت و بعد از سربازی مورد حمایت قرار می‌گیرد؛ یعنی یگان نظامی باید بداند سربازی که می‌گیرد با چه مهارتی جذب می‌کند و در کجا به کار گرفته می‌شود و بعد از ترخیص از سربازی در کجا مشغول به کار می‌شوند؟

باید نیروهای مسلح پای کار باشند و به سربازان مهارت بیاموزند. بسیج هم می‌تواند قبل از خدمت سربازی به مهارت افراد کمک کند و هم بعد از ترخیص از سربازی، افراد را در آموزش مهارت کمک کند. در حال حاضر یک‌سوم از سربازان این فرایند آموزش مهارت قبل از خدمت، حین خدمت و بعد از خدمت را می‌گذرانند و توافقات انجام شده که سازمان بسیج سازندگی بتواند حداقل به ۳۰ هزار سرباز در طول سال مهارت‌آموزی داشته باشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=7176

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.