به گزارش ریاح، همزمان با فرارسیدن ایام عملیات بیتالمقدس، آزادسازی خرمشهر و مقاومت مردم دزفول؛ از دو کتاب گویا با عناوین «خرمشهر در جنگ طولانی» و «اطلس نبرد بیتالمقدس» با حضور علی بخشی زاده معاون صدا جمهوری اسلامی ایران، سردار علی فضلی جانشین معاونت هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار دقیقی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و سردار دکتر علیمحمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و مهندس مهدی شاملو مدیر مجموعه ایران صدا در روز سهشنبه رونمایی شد.
کتاب گویای «خرمشهر در جنگ طولانی» و همچنین «اطلس نبرد بیتالمقدس» با مشارکت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و ایران صدا تهیه و تدوین شده است. زهره محقق تهیهکننده، مسعود خان میرزایی تدوینگر و محمد تنهایی، حسن همایی، محمد شریفی مقدم، فاطمه عباسی و نسرین کوچک خانی راویان این کتابهای گویا بودهاند.
* فضلی: در زمان فتح خرمشهر در کنار هر فرمانده دو راوی حضور داشت
در این مراسم سردار علی فضلی با تأکید بر اینکه اگر هر پدیده خوب و اتفاق مبارکی توأم با هنر نشود، ماندگاری نخواهد داشت، گفت: گویا سازی کتابهای دفاع مقدس روزی است که خداوند نصیب شما دوستان کرده است تا این آثار و برکات یاران امامین انقلاب اسلامی به صوت و تصویر برای تاریخ به یادگار بماند.
وی با اشاره به خاطرهای از دوران دفاع مقدس در زمان حصر آبادان اظهار کرد: روز سی و نهم از شروع جنگ بود. در اهواز بودیم که فرمان نورانی امام صادر شده بود که حصر آبادان باید شکسته شود. در آن روزها من به جبهه دارخوین، محضر سردار دقیقی آمده بودم و بعد از فرمان امام به اهواز آمدیم تا به آبادان برویم. در آن روز چند اتفاق افتاد؛ صبح شهید حسن باقری معاون اطلاعات و عملیات خبر سقوط یک یک شهرها را داد. ساعتی بعد بنی صدر بهعنوان فرمانده کل قوا و رئیسجمهور به پایگاه منتظران شهادت در گلف آمد تا برای ما صحبت کند. البته سخنرانی تحقیرآمیزی بود.
جانشین معاونت هماهنگکننده سپاه افزود: قرار بود گردانی ترکیبی از برادران گچساران، کرج، فارس، دزفول و جزیره خارک به آبادان و برای حفظ آبادان برویم. وسیله نقلیه نبود، سپاه و بسیج همگی بسیج شدند تا وسیله نقلیه تهیه کنند. به ما گفتند تا شب طول میکشد تا بتوانیم این گردان را با وسیله نقلیه جابهجا کنیم، بعدازظهر عازم آبادان شدیم و قبل از اینکه به سمت آبادان برویم خبر ساعت ۱۴ رادیو روز ۸ آبان اعلام کرد که امام (ره) پیامی داده است. مجری با کفایت رادیو پیام امام را قرائت کرد: «بسمالله الرحمن الرحیم. چنان سیلی به گوش صدام خواهیم زد که دیگر از جایش بلند نشود…» این طرز بیان آنقدر باشور و احساس خوانده شد که درون ما پر از امید و صلابت شد.
وی با اشاره به مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و اقدامات و فعالیتهایش اظهار کرد: در زمان فتح خرمشهر در کنار هر فرمانده دو راوی حضور داشت. اگر آن روز ما امکان ثبت و ضبط نداشتیم ولی راویان آن اتفاقات و حوادث را ثبت و ضبط کردند و اکنون بهعنوان یک مجموعه بزرگ در اختیار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس است.
* دقیقی: الگوی دفاع مقدس در یمن، عراق، سوریه و در غزه و در داخل سرزمینهای اشغالی دارد جواب میدهد
همچنین در این مراسم سردار دقیقی از فتح خرمشهر بهعنوان یکی از قلههای بسیار رفیع انقلاب اسلامی و حتی دفاع مقدس یاد کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس ۱۴ کشور با ما وارد جنگ شدند و بیش از ۴۰ کشور از صدام پشتیبانی کردند و ملت ایران در یک جنگ نابرابر پیروز شد. ما سعیمان را کردیم و خداوند بود که به ما نصرت داد.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس الگوی انسجام و وحدت و مشارکت ملی است، اظهار کرد: در آن زمان همه مردم تحت لوای حضرت امام، فرماندهی کل قوا بودند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به سؤالی که برخی از افراد آن را میپرسند مبنی بر چرایی تداوم جنگ بعد از فتح خرمشهر متذکر شد: اگر ما راجع به خرمشهر بهدرستی کار کرده بودیم امروز این سؤال پرسیده نمیشد.
وی با بیان اینکه بعد از گذشت سالها از عملیات بزرگ بیتالمقدس همچنان آثار این پیروزی وجود دارد، گفت: در پیام امام بعد از فتح خرمشهر این جمله را مطرح کردند که آثار این فتح تا نفخ صور ادامه دارد. این یک جنگ معمولی برای آزاد کردن یک شهر نیست. امروز میبینیم الگوی دفاع مقدس در یمن، عراق، سوریه و در غزه و در داخل سرزمینهای اشغالی دارد جواب میدهد.
سردار دقیقی با اشاره به تولیدات کتابهای گویا در حوزه دفاع مقدس توسط مجموعه ایران صدا اظهار کرد: ملتی که از رزمندگان راه استقلال و آزادیاش قدردانی نکند، لیاقت استقلال را ندارد. این زحمتی که اکنون بعد از گذشت سالها از دوران دفاع مقدس مجموعه ایران صدا و دیگر مجموعهها میکشند معنای قدردانی از شهدای عزیزی است که در این راه دادیم و شکستپذیری ابرقدرتها و شکستناپذیری ملتها را ثابت کردیم.
* نائینی: تهیه ۱۰۰ عنوان کتاب صوتی از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در سال۱۴۰۰
در این مراسم دکتر علیمحمد نائینی ضمن تشکر از زحمات دست اندرکاران مجموعه ایران صدا، اظهار کرد: دوستان ما در مجموعه ایران صدا، کار حرفه ای و تخصصی و هنرمندانه را انجام دادند و مشخص است هر کاری در این کتاب گویا دارای سناریو بوده است.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص کار نهضتی و صد برابری در حوزه دفاع مقدس، گفت: در مجموعه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس حدود ۴۰۰ اثر منتشر شده است و دو هزار اثر تعریفشده که از این تعداد ۴۶۰ اثر با محققین قرارداد بسته شده است. بنابراین همه این آثار ظرفیت این را دارد که در سه شکل چاپی، کتاب گویا و دیجیتالی منتشر شود.
مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه کتابهای صوتی دهها برابر کتابهای چاپی مخاطب دارد، افزود: فرصتهای فراوانی وجود دارد که میتوان از این فرصتها برای تولید کتابهای صوتی استفاده کرد. امسال در برنامههای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ۱۰۰ عنوان کتاب صوتی پیشبینی کردهایم و امیدواریم مجموعه ایران صدا ما را در رسیدن به این هدف یاری و همراهی نمایند.
سردار نائینی همچنین با اشاره به روز چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری، پیشنهاد داد: بعد از آثاری که امروز رونمایی میشود، اثر فاخر و بسیار خوبی که ارزش رونمایی به عنوان کتاب صوتی را دارد کتاب «جنگ شهرها؛ دزفول» است. این کتاب یک اثر بسیار مستند و کاملاً محققانه و بینظیر و جذاب است.
* شاملو: واقعاً خرمشهر را خدا آزاد کرد و این جزو معجزات است
در این مراسم مهدی شاملو با اشاره به همکاری با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گزارشی از روند همکاریهای این دو مجموعه ارائه کرد و گفت: با ارتباطی که با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برقرار شد، کارهای متعددی در خصوص دفاع مقدس انجام دادیم که همگی حاصل زحماتی است که پژوهشگران و نویسندگان در این مرکز کشیده بودند.
وی افزود: بهصورت ویژه در آستانه روز بزرگداشت آزادسازی خرمشهر، ما چهار اثر این مجموعه را برای کار نامزد کردیم و نهایتاً کتاب «خرمشهر در جنگ طولانی» که در خصوص مقاومت مردم خرمشهر قبل از سقوط است و کتاب اطلس نبرد بیتالمقدس و یک کتاب خلاصهتر در خصوص این عملیات در قالب کتاب گویا انجام شد.
وی در خصوص این آثار اظهار کرد: در خلال تولید این اثر و با خواندن محتوای این آثار متوجه شدم که همانطور که حضرت امام فرمودند، واقعاً خرمشهر را خدا آزاد کرد و این جزو معجزات است.
مدیر مجموعه ایران صدا متذکر شد: به اعتقاد بنده یا رسانه حق مطلب را بهخوبی ادا نکرده و یا آنقدر بعضی موارد عادی شده که دست به تولید نمیزنیم و از آن میگذریم.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار صدای بیسیمهای بخشی از قرارگاههایی که در عملیات بیتالمقدس درگیر بودند توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در اختیار ما قرار گرفت، گفت: کتاب گویایی که در حال حاضر آماده شده بهصورت کتاب گویای مستند صوتی است و در بعضی از جاها از صدای بیسیم ها استفاده شده است. همچنین از روایتهای تاریخ شفاهی با فرماندهان عملیات که در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ضبطشده برای اولین بار در اختیار رادیو قرار داده شده است.
شاملو تأکید کرد: امیدواریم مردم بتوانند با یک روایت متفاوت، مفصلتر، دقیقتر و با جزئیات بیشتر این دو کتاب گویا را بشنوند و استفاده کنند.
همچنین در پایان مراسم از عوامل تهیه کتاب ازجمله نویسندگان و صداپیشگان تقدیر به عمل آمد.
بنابراین گزارش موضوع کتاب گویای «خرمشهر در جنگ طولانی» در رابطه با سقوط خرمشهر و مجاهدت نیروهای نظامی و غیرنظامی در دفاع از سرزمین مادری خویش است که برای آن از هیچ تلاشی دریغ نکردند و جان خود را فدای میهن اسلامی کردند. مرحوم دکتر هادی نخعی، محمد درودیان و مهدی انصاری نویسندگان این کتاب هستند.
کتاب «اطلس نبرد بیتالمقدس» فشردهای از عملیات چهار مرحلهای بیتالمقدس است که نیروهای جانبرکف ارتش و سپاه با همکاری همدیگر آن را انجام دادند و با تلاش و ازجانگذشتگی و ابتکار عمل توانستند مناطق اشغالی ازجمله خرمشهر را از چنگ ارتش صدام بیرون درآورند. امیرحسین کیهان پناه نویسنده این اطلس است.
انتهای خبر/