به گزارش ریاح نیوز، هر نوامبر، دهلی هند با بدترین آلودگی هوای زمستانی جهان مواجه است که موجب تعطیلی مدارس، توقف ساختوسازها و محدود کردن ترافیک به داخل شهر میشود. دلیل این رویداد سالانه سوزاندن بقایای محصولات توسط کشاورزان شمال هند در هوای سرد است که دود را در هوا به دام میاندازد. بادها این دود کشنده را به سراسر دشتها و پایتخت ارسال میکنند و آلودگی هوای شدیدی ایجاد میکنند. شاخص کیفیت هوای (AQI) دهلی در حال حاضر بین ۳۰۰ تا ۵۸ برابر بدتر از دستورالعملهای هوای پاک سازمان جهانی بهداشت است. این شاخص سطوح آلودگی را بر اساس ۶ آلاینده هوا، از جمله ذرات ریز معلق (PM2.5) و مونوکسید کربن، به این ترتیب دستهبندی میکند:
متوسط: ۵۱-۱۰۰
ناسالم برای گروههای حساس: ۱۰۱-۱۵۰
ناسالم: ۱۵۱-۲۰۰
بسیار ناسالم: ۲۰۱-۳۰۰
خطرناک: ۳۰۱+
رتبهبندی شهرهای جهان بر اساس بدترین کیفیت هوا در نوامبر
بر اساس دادههای IQAir (شرکت فناوری کیفیت هوا در سوئیس، متخصص محافظت در برابر آلایندههای موجود در هوا، توسعه نظارت بر کیفیت هوا و محصولات تمیزکننده هوا) از هجدهم نوامبر ۲۰۲۴، آلودهترین شهرهای جهان در زمستان سال جاری عبارتند از:
دهلی
لاهور
قاهره
کراچی
بغداد
کلکته
سارایوو
اولانباتور
اسکوپیه
داکا
کیفیت هوای دهلی تحتتأثیر گازهای گلخانهای قابلتوجه ناشی از تردد خودروها نیز قرار دارد. این شهر دارای بیش از دو میلیون وسیلهنقلیه خصوصی ثبتشده و صدها هزار تاکسی برای خدماترسانی به ۳۰ میلیون ساکن آن است. لاهور در رتبه دوم این فهرست با شاخص آلودگی ۳۹۵، با مشکلاتی مشابه دهلی شامل کلشسوزی فصلی محصولات کشاورزی، انتشار گازهای گلخانهای صنعتی و دودهای اگزوز وسایلنقلیه دستوپنجه نرم میکند که همه با سرمای هوا به دام میافتند. در سراسر شبه جزیره عربستان نیز، قاهره مصر با شاخص آلودگی ۲۸۵ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. این شهر نیز با بسیاری از موارد مشابه، ازجمله انتشار گازهای گلخانهای ناشی از حملونقل و آلایندههای صنعتی، اما بدتر از آنها با گرد و غبار دمیدهشده از صحرا روبهرو است. جغرافیا نیز در آلودگی هوای شهرهای جهان نقش دارد و شهرهایی همچون سارایوو در بوسنی و هرزگوین در رتبه هفتم فهرست حاضر (شاخص آلودگی: ۱۷۴)، بهواسطه به دام افتادن آلایندههای تولیدشده در شهر درون دره عمیق محاصرهشده با کوههای مرتفع در این لیست جای گرفته است.
پایان خبر/۱۱