• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
7

اثربخشی آغوز و شیر فوق ایمنی‌زای حاوی آنتی بادی (نوزا) بر روی گروهی از بیماران

  • کد خبر : 17594
  • ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۱
اثربخشی آغوز و شیر فوق ایمنی‌زای حاوی آنتی بادی (نوزا) بر روی گروهی از بیماران
دبیرعلمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت گفت: شیوه پاستوریزاسیون شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا(نوزا) به گونه ای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادی های آن حفظ می شوند و از نظر عملکردی در سراسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال هستند و استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماری های گوناگون قرار دارند می تواند کاربرد داشته باشد.

به گزارش ریاح نیوز، دکتر حسن نیلی دبیرعلمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت، در نشست رسانه‌ ای که به همت روابط‌عمومی اتحادیه دامداران استان اصفهان و بامشارکت دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت برگزارگردید، اظهار کرد: شرکت نوآوران واکسن زیتون اصفهان (نوزا) مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان پس از سه سال تحقیق و پژوهش موفق به دریافت مجوز تولید شیر حاوی آنتی بادی از سازمان غذا و دارو گردید. کادر متخصص این شرکت دارای توان فنی و تجربه بیش از سه دهه تحقیق و پژوهش در زمینه تولید مواد بیولوژیک بر علیه بیماری های ویروسی، باکتریایی انسانی و دامی است و از این جهت یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید محصولات سلامت محور در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان می باشد.

وی با بیان اینکه شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش بنیان است که برای اولین بار در ایران تولید شده است، تصریح کرد: شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا(نوزا) یک محصول دانش بنیان و سلامت محور برای کسانی است که به ارتقاء سلامتی خود می اندیشند. این محصول حاصل تلاش یک تیم تحقیقاتی بوده و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تولید گردیده است.

نیلی افزود: تولید شیر حاوی آغوز فراویژه که مراحل مختلف اجرای آن چندین مرتبه در مراکز مختلف از جمله، مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد داوری قرار گرفته است، از سال ۱۳۹۹ در قالب طرح تحقیقاتی آغاز گردید و موفق به اخذ مجوز های لازم از کمیته نوآورانه سازمان غذا و دارو کشور شد.

وی گفت: این طرح موفق به دریافت کد اخلاق و پروانه بهداشتی ساخت غذا و دارو گردید. مقاله مربوطه نیز در یکی از معتبرترین مجلات بین المللی (Frontiers in Nutrition) به چاپ رسیده است.

دبیرعلمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت در زمینه ترکیبات این نوع شیر بیان کرد: علاوه بر لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لایزوزیم، عوامل رشد، آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های A، D، E و بسیاری از دیگر پروتئین ها و ترکیبات زیست فعال، انواعی از آنتی بادی ها در این شیر وجود دارند.

وی در ادامه گفت: شیوه پاستوریزاسیون محصول به گونه ای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادی های آن حفظ می شوند و از نظر عملکردی در سراسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال هستند.

نیلی تاکید کرد: استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماری های گوناگون قرار دارند می تواند کاربرد داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بالای ۵۰ درصد مردم ما دچار کمبود ویتامین D هستند، خاطرنشان کرد: بهبود کارکردهای مغزی، خواب راحت در شب، رشد قد و… از مزایای مصرف شیر به ویژه برای کودکان و نوجوانان است.

دبیرعلمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت در ادامه بیان کرد: در همین راستا نامه ای به آقای دکتر مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش جهت توزیع شیر مدارس، نظر به اهمیت نقش شیر در ارتقاء سلامتی آحاد جامعه بخصوص کودکان، و همچنین تاثیرات ارزشمند آن در کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت عمومی، مکتوب و ارسال گردید.

وی گفت: در نامه ارسال شده، به رعایت و دقت به چندنکته نیز اشاره شده، از جمله اینکه توزیع شیر همراه با آموزش نسبت به این محصول حیاتی و ارزشمند باشد، و اثرات شیر در افزایش متوسط قد کودکان، کاهش پوسیدگی دندان ها و نقش آن در عملکرد بهتر سلول های مغزی و عضلانی توضیح داده شود.

نیلی در ادامه اشاره به موارد ذکر شده، گفت: همانگونه که مستحضر هستید متاسفانه، سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از متوسط جهانی است و از این رهگذر خسارات سنگینی به سلامت جامعه وارد می شود. استفاده از شیرهای بی کیفیت و ارزانتر (به دلیل محدودیت های اعتباری) در مدارس، باعث تغییر ذائقه و ایجاد نگرش منفی در دانش آموز نسبت به مصرف شیر شده و اثرات منفی آن در ادامه زندگی بیش از چند نوبت مصرف شیر در مدارس می باشد.

وی همچنین اشاره کرد: استفاده از شیرهای فرا دما و استریل اگر چه در مواردی که امکان رعایت زنجیره سرد وجود ندارد، اجتناب ناپذیر است، ولی به دلیل اینکه در فرآیند استریل کردن به این شیرها حرارت بالا داده میشود، بسیاری از ترکیبات زیست فعال موجود در شیر غیر فعال شده و عملا این شیرها از ارزش زیستی کمتری برخوردارند. بنابراین در مناطقی که امکان رعایت زنجیره سرد وجود دارد، توصیه می شود از شیر پاستوریزه با کیفیت یا فراویژه استفاده شود.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=17594

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.