• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
6

هزینه هر بیمار پارکینسون بیش از ۲ میلیون تومان است

  • کد خبر : 17521
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
هزینه هر بیمار پارکینسون بیش از ۲ میلیون تومان است
مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با اشاره به اینکه ۱۱۰۰ نفر از سراسر کشور با این انجمن ارتباط برقرار کرده‌اند، گفت: هزینه مجموعه خدمات کلی پیش‌بینی شده برای هر بیمار به صورت ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ تومان است.

به گزارش ریاح نیوز، علی قطبی مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون در نشست خبری انجمن خیریه پارکینسون اظهار کرد: حدود ۲۰ ماه از تشکیل و آغاز فعالیت این انجمن می‌گذرد و طی این مدت، ۱۱۰۰ نفر از سراسر کشور با این انجمن ارتباط برقرار و حدود ۸۰۰ نفر نسبت به پر کردن فرم‌های مربوطه اقدام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه هزینه مجموعه خدمات کلی پیش‌بینی شده برای هر بیمار به صورت ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ تومان است، افزود: ورود تمام مؤسسات خیریه به عرصه فعالیت، مربوط به معیشت بیماران و خانواده‌های آنها است.

مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با اشاره به وجه تمایز این خیریه با سایر خیریه‌ها، تصریح کرد: خیریه پارکینسون با توجه به فعالیت در عرصه بیماری خاص، فعالیت فعالی در حوزه پژوهشی دارد و تیمی در این انجمن پیگیر پژوهش، تحقیقات و آموزش هستند.

وی با اشاره به مورد توجه بودن نیازهای بیماران و خانواده‌های آنها، ادامه داد: قیمت داروهای این بیماران طبق مصوب سازمان غذا و دارو است، اما اتفاق خوب این حوزه، قرار گرفتن بیماری پارکینسون در سبد حمایتی بیماران خاص است.

قطبی با اشاره به اینکه برخی از داروهای این بیماران تحت پوشش بیمه است، گفت: مبدا و برنامه‌ریزی خیریه پارکینسون، تنها مربوط به اقدامات کمک درمانی است و پیش‌بینی‌های سالانه برای فعالیت‌های مرتبط در نظر گرفته می‌شود.

محسن لعلی دکترای روانشناسی بالینی نیز در این نشست خبری انجمن خیریه پارکینسون اظهار کرد: درمان‌های اولیه بیماری‌های عصبی روان‌شناختی مانند پارکینسون، ام‌اس، صرع یا آلزایمر، درمان‌های دارویی است و نمی‌توان ادعا داشت که درمان اولیه این بیماری‌ها، درمان‌های روانشناختی است.

وی افزود: درمان‌های روانشناختی جایگاه حمایتی از این بیماران دارد و با توجه به اینکه اختلالات همگون از جمله افسردگی، اضطراب و چالش‌های عاطفی برای بیماران پدید می‌آید، مشاوره و روان‌درمانی می‌تواند نقش مهمی در حمایت از بیماران داشته باشد.

این دکترای روانشناسی با اشاره به اینکه تشکیل انجمن خیریه پارکینسون و فعالیت مشارکتی آن گامی مثبت تلقی می‌شود، تصریح کرد: در این انجمن، طی روند تکمیل درمان بیماری پارکینسون، از درمان کلی‌نگر استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قشر هدف روانشناس و مشاور در حیطه حمایتی بیمار و خانواده او هستند، ادامه داد: روان‌درمانی و مشاوره در درمان پارکینسون و سایر اختلالات مشابه آن منجر به بالا بردن کیفیت زندگی آنها می‌شود.

لعلی با بیان اینکه گاهی خانواده می‌تواند همراه و یاری دهنده اصلی بیماران باشد، گفت: آموزش مهارت‌های زندگی و اجتماعی به بیمار و خانواده او از جمله اولویت‌هایی است که در بحث روان‌درمانی مد نظر قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: بعضی از رویکردهای درمانی از جمله درمان شناختی رفتاری، ذهن آگاهی و درمان مبتلا بر پذیرش، از رویکردهای درمانی هستند که در درمان پارکینسون و سایر اختلالات مشابه عصبی شناختی کاربرد فراوانی دارند.

این دکترای روانشناسی بالینی با تاکید بر نقش حمایتی و آموزشی مشاوره برای بیماران مبتلا به پارکینسون، اظهار کرد: مهارت‌هایی توسط روانشناس و مشاور به بیماران آموزش داده و با توجه به این مهارت‌ها، از تسریع روند پیشرفت بیماری تا حدودی پیشگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه اعتقاد بر این است که روان‌درمانی‌ها باید در خدمت دارودرمانی بیماری پارکینسون باشد، افزود: بر اساس پژوهش‌های انجام شده در سراسر جهان، تأثیر روان‌درمانی برای این بیماران بدون انکار و مشاور نمی‌تواند بر اختلالات حرکتی بیماری تأثیر مستقیم بگذارد، اما تأثیر روان درمانی بر کیفیت زندگی بیماران بسیار مشهود ارزیابی شده است.

احمد چیت‌ساز متخصص مغز و اعصاب نیز در این نشست اظهار کرد: شایع‌ترین بیماری تحلیل‌برنده عصبی، آلزایمر و پس از آن پارکینسون است؛ در واقع، پارکینسون یک بیماری آهسته پیش رونده و تدریجی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه میزان ابتلاء به بیماری پارکینسون در سراسر جهان به یک میزان است، افزود: افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلاء به بیماری پارکینسون دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلاء به این بیماری قرار می‌گیرند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه با توجه به ناشناخته بودن علت بروز این بیماری، درمان قطعی آن نیز همچنان ناشناخته است، تصریح کرد: درصد ابتلاء به این بیماری در سراسر جهان یک درصد است و در واقع از هر ۱۰۰ نفر بالای ۶۰ سال، یک نفر مبتلا به این بیماری شناسایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه این بیماری آغاز تدریجی و نامحسوس دارد، ادامه داد: بیماری پارکینسون از نظر پیشرفت دارای پنج مرحله است، ۷۰ درصد بیماران مبتلا به آن با لرزش در حال استراحت و ۳۰ درصد مابقی با کندی و سفتی عضلات شناسایی می‌شوند.

چیت‌ساز با بیان اینکه آنچه که بیماران مبتلا به پارکینسون را ناتوان می‌کند، کندی حرکات است، گفت: هر چه بیمار به مرحله بالاتری از پارکینسون برسد، آهستگی بارزتر می‌شود و بیمار حتی برای انجام امور روزمره خود دچار مشکل خواهد شد.

وی با بیان اینکه سیر طی کردن پنج مرحله بیماری در تمام افراد مبتلا به پارکینسون یکسان نیست، اضافه کرد: لرزش در حال حرکت، کندی حرکت و سفتی عضلانی، سه علامت شایع و اصلی ابتلاء به پارکینسون به شمار می‌رود.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه این بیماران با توجه به نداشتن توان در کنترل بدن، در معرض به زمین خوردن و شکستگی لگن قرار دارند، افزود: ۱۵ درصد از بیماران مبتلا به پارکینسون، همزمان مبتلا به آلزایمر نیز هستند.

وی با اشاره به کاهش فشار خون بیماران مبتلا به پارکینسون حین بلند شدن ناگهانی از زمین، تصریح کرد: بیماران مبتلا به پارکینسون، از تمام نظرها از جمله امور روزمره، اشتغال و تحصیل تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند و با توجه به این موضوع، نقش سازمان‌های حمایتی در حمایت از این بیماران پررنگ‌تر می‌شود.

چیت‌ساز با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده، پارکینسون در کشاورزهای مرد شایع‌تر است، گفت: تست تشخیصی برای پارکینسون وجود ندارد و تشخیص ابتلاء به این بیماری با معاینه بالینی و شرح حال گرفتن از فرد انجام می‌شود.

وی با اشاره به راهکارهای درمانی بیماران مبتلا به پارکینسون، خاطرنشان کرد: ترکیبی از دارو، توانبخشی و جراحی از جمله آخرین درمان‌های شناسایی شده برای بیماران پارکینسون به شمار می‌رود و با توجه به ناشناخته بودن درمان این بیماری، درمان این بیماران علامتی است.

رضا امانی فلوشیپ تغذیه بالینی نیز در این نشست اظهار کرد: برخی از مواد لازم برای بدن، از مواد غذایی خوراکی تأمین می‌شود و بدن توان ساخت آن را ندارد یا تنظیم آن به مواد غذایی وابسته است.

وی با اشاره به ورود سموم از جمله آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها به زندگی‌ های ام‌اس، پارکینسون و آلزایمر، تأثیرگذار است و هر چه چربی‌ها به سمت اشباع پیش رود، انعطاف‌پذیری نورون‌ها تحت تأثیر چربی‌های دریافتی قرار می‌گیرد.

فلوشیپ تغذیه بالینی با بیان اینکه تغذیه در دو بعد پیشگیری و درمان روند بیماری‌ها تأثیرگذار و تغذیه در کشور یکی از موضوعاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: یکی از دشمن‌های سیستم عصبی انسان، اسید چرب ترانس است و این در صورتی است که ایرانی‌ها بین دو تا پنج برابر میزان توصیه شده، از اسیدهای چرب ترانس استفاده می‌کنند؛ همچنین باید در نظر داشت که استفاده از میوه و سبزی، یکی از عوامل تأثیرگذار در پیشگیری از بیماری‌ها است و هرچه میوه و سبزی تیره‌تر باشد، مفیدتر واقع می‌شود.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=17521

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.