به گزارش ریاح نیوز، محمود اعتباری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، اظهار کرد: روز جهانی ایمنی غذا با توجه به اهمیت آن گرامی داشته میشود، در کشور قرارگاهی به نام سلامت و امنیت غذایی وجود دارد که ریاست آن برعهده رئیسجمهور است و ارگانهای مختلفی مانند وزارت بهداشت، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد، بانک مرکزی و… عضو قرارگاه هستند.
وی در ادامه گفت: اگر سلامت را از مواد غذایی بگیریم، غذا هیچ ارزشی ندارد، سلامت بر ارزش غذایی اولویت دارد و این نکته باید از محل تولید تا محل مصرف مورد توجه قرار گیرد، در این سالها نگاه مردم به سلامت غذا ارتقا پیدا کرده است، چرا که هر فرآوردهای میخواهند، استفاده کنند، به علامتهای بهداشتی آن توجه میکنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان خاطرنشان کرد: لازم است از غذایی استفاده شود که بیماری منتقل نکند، براساس آمار جهانی حدود ۱۰ درصد بیماریهای ویروسی، باکتریایی و آلایندهها سالانه توسط مواد غذایی منتقل میشود.
وی نیز گفت: مواد غذایی باید اجزایی داشته باشد که در ارتقای سلامتی و افزایش ایمنی مؤثر باشد و باعث بهبود رشد کودکان شود و مردم اگر غذای سالم بخورند نیاز به دارو هم نخواهند داشت و اولویت سازمانهای غذا و دارو، غذا است.
اعتباری تصریح کرد: در دانشگاه علوم پزشکی تقسیم کار انجام شده است که در سطح عرضه معاونت بهداشتی مسئولیت دارد و دانشگاه علوم پزشکی در هر صورتی تضمینکننده فرآورده غذایی است. از مواد غذایی نمونهبرداری انجام میشود و اگر مشکلی داشت اجازه عرضه به آنها داده نمیشود.
وی نیز در ادامه با بیان اینکه تولید غذای سالم هزینهبر است، ابراز کرد: لازم است همه در این مسیر کمک کنند تا سلامتی غذا و مردم تضمین شود. اگر همه ما مردم نسبت به کیفیت نان، لبنیات و تمام مواد غذایی که مصرف میکنیم، حساس باشیم، این حساسیت در نهایت باعث ارتقای کیفیت میشود، چرا که تولیدکنندگان، تولیدات خود را با واکنش نسبت به آن مردم تطبیق میدهند.
مرجان هادیان مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: همایش روز جهانی ایمنی غذا را در پیش داریم، تا به حال از سوی سازمان غذا و دارو بیست و چهارم مهرماه را جشن میگرفتیم، اما امسال اولین سالی است که این مراسم را تحت عنوان روز ایمنی غذا گرامی میداریم.
وی گفت: یکی از مهمترین وظایف کارکنان معاونت غذا و دارو، نظارت بر ایمنی غذایی در واحدهای تولیدی است که این نظارت از ابتدای ورود به تولیدی تا خروج از کارخانه به عنوان واحد تولیدی صورت میگیرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: از زمان احداث کارخانه، کارشناسان ما، محل احداث را مورد پایش قرار میدهند و فاصله مجاز از آلایندهها رعایت میشود. تمام واحدهای تولیدی ما مسئولان کنترل کیفی و فنی دارند که در اختیار واحد هستند و در کنار کارشناس نظارتی ما، امر نظارت بر فرآورده تولیدی را انجام میدهند.
وی در ادامه گفت: اگر ماده اولیه وارد تولیدی میشود، باید مجوزهای لازم بهداشتی را داشته باشد و برای مثال اگر ماده وارداتی است، باید نسبت به قاچاق نبودن آن اطمینان حاصل شود.
هادیان افزود: پس از آن ماده اولیه اجازه دارد وارد فرایند تولید شود، در مرحله بعد برچسبگذاری مشخص انجام میشود و ترکیبات محصول در برچسب مشخص میشود، نشانهای رنگی چندین سال است که در بستههای مواد غذایی درج میشود.
وی خاطرنشان کرد: درج این نشانهها اقدام هزینهبری بوده است، اما تولیدیها با هدف کاهش بیماریهای غیرواگیر آن را انجام دادند، تمام افراد با توجه به رنگهای نشانگر درج شده در مواد غذایی با توجه به شرایط بدنی خود، محصولی با رنگهای ملایم را استفاده میکنند، هدف از این کار ما اطلاعرسانی به مصرفکننده بوده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نظارت بر نانواییها از جمله وظایف معاونت بهداشتی است، نظارت بر کارخانجات آرد وظیفه غذا و دارو است که با توجه به استانداردها موظف هستند آردهای مختلفی تهیه کنند.
وی با اشاره به جلسات کارگروه آرد و نان، گفت: یکی از مباحث مهم مطرح شده در این جلسات، تضمین کیفیت نان است، در آخرین جلسهای که در استانداری برگزار شد این مسئله مطرح شد که ما مشکل کمبود خمیر مایه را داریم که برای بهبود کیفیت نان به آن نیاز داریم.
هادیان در ادامه گفت: رایزنیهایی انجام شده است که از استانهای مجاور بتوان خمیر مایه مورد نیاز نانواییها را تهیه کرد که بهصورت تر و خشک تهیه شود، جلسات متعددی داشتیم و حتی تا تأمین یخچال برای نانواییها پیش رفتهایم.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدکننده سوسیس و کالباس تحت کنترل هستند، اعلام کرد: جدای کنترل ایمنی، بحث تبلیغات نیز وجود دارد، هر ساله فهرست کالاهای آسیبرسان مشخص میشود که سوسیس و کالباس نیز در این دسته هستند و اجازه تبلیغات ندارند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: این مسئله به معنای ناسالم بودن آن نیست، چرا که از همان زمانی که گوشت وارد واحد تولیدی میشود، تحت نظر کارشناسان است و در این رابطه ما ارتباط تنگاتنگی با دامپزشکی داریم.
پایان خبر/