• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
7

حفاظت پهنه‌ای، جایگزینی مناسب برای نگاه حفاظتی به بافت تاریخی شهر

  • کد خبر : 14315
  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
حفاظت پهنه‌ای، جایگزینی مناسب برای نگاه حفاظتی به بافت تاریخی شهر
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: در نگاه حفاظتی به بافت‌های تاریخی، توجه به حفاظت پهنه‌ای است. چنانکه در نگاه مرمتی یک بنای شاخص مورد مرمت قرار می‌گرفت، اما در حفاظت پهنه‌ای باید کل پهنه تاریخی اثر را مورد توجه قرار داد. حضور انسان در پهنه تاریخی و توجه به بافت تاریخی از مولفه‌های مهم نگاه پهنه‌ای است که می‌تواند منجر به ترغیب سرمایه‌گذاری برای احیای بافت تاریخی شود.

به گزارش ریاح نیوز، محمدعلی ایزدخواستی مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در بیست‌وسومین گپ‌وگفت مدیران شهرداری با رسانه ها، اظهار کرد: الگوی توسعه شهری براساس سیر تاریخی اصفهان از چشم‌اندازهای اصلی سازمان نوسازی و بهسازی در این دوره است.

وی گفت: این سازمان فراتر از نقش حفاظتی خود نیازمند یک الگوی توسعه است تا بتوان تا پایان دهه جاری مسیر رشد تاریخی اصفهان را هموار کرد. البته این امر نیازمند همفکری و مشارکت کارشناسان و متخصصان این حوزه است.

محمدعلی ایزدخواستی بیان کرد: در نگاه حفاظتی به بافت‌های تاریخی، توجه به حفاظت پهنه‌ای است. چنانکه در نگاه مرمتی یک بنای شاخص مورد مرمت قرار می‌گرفت، اما در حفاظت پهنه‌ای باید کل پهنه تاریخی اثر را مورد توجه قرار داد.

وی افزود: حضور انسان در پهنه تاریخی و توجه به بافت تاریخی از مولفه‌های مهم نگاه پهنه‌ای است که می‌تواند منجر به ترغیب سرمایه‌گذاری برای احیای بافت تاریخی شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: احیای بازارهای تاریخی از سیاست‌های اصلی سازمان در این دوره است که نقش مهمی در حفاظت پهنه‌ای در شهر دارد.

وی تصریح کرد: درسال گذشته ۶۱ پروژه در سازمان تعریف شد که ۳۲ پروژه تکمیل شده و ۲۹ مورد همچنان فعال است. برای اجرای این پروژه‌ها بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته است.

محمدعلی ایزدخواستی در ادامه گفت: مدیریت شهری دوره‌های مختلفی را در زمینه برخورد با آثار تاریخی از سر گذرانده و امروز عزمی بسیار جدی برای حفظ این آثار دارد. اگرچه شهرداری همواره میان دوراهی معاصرسازی و حفظ بافت قدیمی شهر ایستاده و ناچار به انتخاب بهترین راه است.

وی در مورد رونق‌بخشیدن به پروژه‌های ناموفقی مثل بدنه‌سازی ضلع شرقی چهارباغ عباسی ابراز کرد: متاسفانه بدنه‌سازی ضلع شرقی چهارباغ تجربه درستی نبود. اما از هفته آینده پروژه پیرایش و بدنه‌سازی ضلع غربی چهارباغ با رویکرد مرمت بناهای قدیمی و روایت‌گری تاریخی چهارباغ برای حفظ ارزش‌های فرهنگی اجتماعی این کالبد آغاز می شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در مورد جذب سرمایه‌گذار خارجی گفت: تاکنون چنین امری محقق نشده است، چراکه جذب سرمایه‌گذار خارجی نیازمند بسترسازی‌هایی است که باید در سطح ملی و ازسوی دولت‌ها فراهم شود. اما این موضوع بی‌شک باید در فهرست برنامه‌ها و اهداف مدیریت ارشد استان و شهر قرار بگیرد چراکه در راستای احیا و حفظ آثار تاریخی ثمرات زیادی برای شهر خواهد داشت.

وی در مورد میزان مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های احیای بافت تاریخی در این دوره گفت: شهرداری برای جذب مشارکت بخش خصوصی به‌دنبال ایجاد زمینه‌های لازم است. آماده‌سازی بافت تاریخی نقش مهمی در این زمینه دارد. چنانکه تجربه محله جلفا نشان داد که اگر نوسازی و احیای معابر و بافت به‌خوبی انجام شود، سرمایه‌گذاران استقبال خوبی از سرمایه‌گذاری در این حوزه خواهند داشت.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=14315

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.