• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
3

جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور است

  • کد خبر : 14196
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰
جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور است
رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به دنبال رونق اقتصاد دانش‌بنیان، تبدیل دستاوردهای پژوهشی به محصولات دانش‌بنیان، شکل‌گیری کسب‌وکارهای موفق دانشی و تولید ثروت در راستای رفاه جامعه، حمایت از اشتغال‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری بوده و زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور است.

به گزارش ریاح نیوز، دکتر قاسم مصلحی رئیس شهرک علمی ‌و تحقیقاتی اصفهان و رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی اظهار کرد: شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان برگزار کننده این جشنواره بوده که بنیان‌گذار پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد کشور است. پس از آن، این ایده در کشور گسترده شد به نحوی که بسیاری از سازمان‌ها امروز به دنبال ایجاد پارک‌های علم و فناوری هستند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سطوح مختلف توانمندی حضور دارند و از فضای موجود در شهرک استفاده می‌کنند.

رئیس شهرک علمی ‌و تحقیقاتی اصفهان بیان کرد: یکی از وظایف شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، فرهنگ‌سازی پیرامون بحث کارآفرینی ایجاد فناوری است. در همین راستا این شهرک طی دوران مختلف با توجه به نیازهای جامعه، اهداف خود را تغییر داد و اکنون بصورت تخصصی به حوزه فن آفرینی ورود کرده است. کمتر جشنواره‌ای به ویژه در اصفهان به هفدهمین دوره خود رسیده است.

وی نیز گفت: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به دنبال رونق اقتصاد دانش‌بنیان، تبدیل دستاوردهای پژوهشی به محصولات دانش‌بنیان، شکل‌گیری کسب‌وکارهای موفق دانشی و تولید ثروت در راستای رفاه جامعه است. همچنین به دنبال تشویق سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه‌های فناورانه هستیم.

مصلحی افزود: این جشنواره به دنبال حمایت از اشتغال‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری بوده و زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور است. اکنون قوانین بالادستی بسیار خوبی در حوزه‌های دانش‌بنیان به وجود آمده است که از جمله آن می‌توان به معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: یکی از نکات مهم در هفدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، حضور صنایع بزرگ کشور همچون فولاد مبارکه به عنوان سرمایه‌گذار است. همراهی این صنایع بزرگ کشور در امر توسعه فناوری می‌تواند نقش پررنگی داشته باشد.

رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه شرکت‌کنندگان، داوران و برگزیدگان این دوره جشنواره، از سراسر کشور هستند که نشان می‌دهد بُعد ملی جشنواره به خوبی رعایت شده است، گفت: این رویداد در دو بخش مسابقه‌ای و غیرمسابقه‌ای برگزار می‌شود. در بخش مسابقه‌ای، سه بخش طراحان کسب و کار، فن آفرینی و تجاری سازی فناوری و جایزه فناوری صنعت ساز به یاد مرحوم دکتر شیخ زین الدین خواهد بود. در بخش غیرمسابقه‌ای هم جشنواره ارائه دستاوردهای فناورانه، نشست‌های سرمایه‌گذاری و مواردی از این قبیل وجود دارد.

وی نیز گفت: در این جشنواره، به برترین طرح‌های فناورانه‌ای با تولید انبوه خط تولید و ایجاد کارخانه، جایزه «دکتر شیخ زین‌الدین» به صورت مشترک توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اعطا خواهد شد.

مصلحی تصریح کرد: در این جشنواره طرح‌هایی از ۲۸ استان ارائه شد و برگزیدگان جشنواره از ۱۱ استان انتخاب شده‌اند. شهرداری اصفهان، فولاد مبارکه و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از جمله حامیان جشنواره هستند.

وی با اشاره به برگزاری اولین جایزه ملی مدیریت شهری در هفدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اظهار کرد: نکته مهم در خصوص این جایزه، فارغ از نوع و تنوع طرح های فناورانه حاضر در این جشنواره و نامزدهای این جایزه، حضور و مشارکت مدیریت شهری اصفهان به عنوان سرمایه‌گذار در این جشنواره است. اینکه سیستم مدیریت شهری به این حوزه ورود کرده، نویدبخش اتفاقات روشنی در حوزه مدیریت شهری در آینده نزدیک است.

رئیس شهرک علمی ‌و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به استقبال از حضور فناوران و مدیران صنایع مختلف در این شهرک گفت: اگرچه تاکنون رشد قابل توجهی در حوزه فن آفرینی توسط شرکت‌های دانش بنیان و فناور را در استان اصفهان و حتی کشور داشتیم اما هنوز مسیر زیادی برای پیمودن وجود دارد. اولویت استان اصفهان اکنون اقتصاد دانش بنیان و توسعه گردشگری است. دانش‌بنیان ها و فناوران امروز راه حل عبور از معضلات کشور و استان از جمله معضل محیط زیست هستند.

عبدالرضا کبیری دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نیز در این نشست با اشاره به شعار امسال جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی که نگاهی فن‌آورانه به آینده صنعت بوده است، اظهار کرد: با توجه به اهداف و برنامه های کلان کشور و برنامه‌هایی که برای توسعه اقتصاد دانش بنیان وجود دارد، جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به عنوان قدیمی ترین و تخصصی ترین رویداد فعال در حوزه فناوری و فن آفرینی، تمرکز خود را بر تکنولوژی های روز دنیا و فناوری‌های نوین به ویژه فناوری های مرتبط با کلان روندهای صنایع بزرگ کشور، شناسایی فرصتهای سرمایه‌گذاری، برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، گسترش بازار محصولات و خدمات فناورانه و دانش‌بنیان، شناسایی و معرفی چالش‌های رشد کسب و کارها و شناسایی و معرفی مهارت‌های ارتباطی در بازار کار جهانی و همچنین قابلیت تجاری سازی محصولات فناورانه گذاشته است.

وی افزود: امسال برای نخستین‌بار، جایزه ویژه مدیریت شهری در جشنواره شیخ‌بهایی اعطا خواهد شد. محصولات فناورانه در حوزه مدیریت شهری با محوریت آب، محیط زیست، آلاینده‌ها، پسماند، ایمنی شهری و آتش نشانی، مصالح نوین و فناورانه عمران شهری، فناوری‌های مرتبط با بازآفرینی شهری و فناوری‌های مرتبط با شهر هوشمند از جمله محورهای این بخش است.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تصریح کرد: جوایزی توسط بخش خصوصی از جمله جایزه پیروز، جایزه پندار کوشک، جایزه امور عام‌المنفعه و جایزه سلامت شفادارو به شرکت‌کنندگان اعطا می‌شود که هدف از آن، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بر طرح‌های برگزیده است.

وی با بیان اینکه امسال ۴۹۷ طرح در ثبت‌نام اولیه دریافت شد که ۱۲۷ طرح از آن در بخش جایزه ویژه مدیریت شهری بوده است، گفت: در بخش فن‌آفرینی و تجاری سازی فناوری ۲۰۱ شرکت‌کننده وجود داشت و در نهایت سه شرکت نوپا، سه شرکت رشدیافته و یک شرکت حائز شرایط دریافت جایزه فناوری صنعت‌ساز شد.

کبیری در ادامه افزود: در بخش طراحان کسب و کار نیز ۲۹۷ طرح اولیه ارائه شد که سه طرح به عنوان منتخب، برگزیده خواهند شد.

وی اعلام کرد: برنامه‌های حمایتی از جمله آموزش و مشاوره لازم برای ساماندهی مذاکرات سرمایه‌گذاری، دعوت از سرمایه‌گذاران و بازرگانان مختلف داخلی و خارجی و ارائه محصولات و خدمات در بخش نمایشگاهی در جشنواره هفدهم اجرایی خواهد شد.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با اشاره به برگزاری نشست‌های انتقال تجربه در هفدهمین دوره جشنواره شیخ‌بهایی، گفت: کارگاه آموزشی حرکت به سمت بازارهای جهانی به کمک یادگیری مهارت‌های نرم نیز توسط فیلیپ کاررا، استاد دانشگاه لیسبون پرتغال برگزار خواهد شد که مخاطبان در آن مهارت‌های شبکه‌سازی و ایجاد روابط با فرهنگ‌های مختلف را خواهند آموخت.

وی خاطرنشان کرد: شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان، فناوری‌های روز صنعت را در این جشنواره ارائه خواهند داد که چالش‌ها و فرصت‌های کلان‌روندهای اصلی صنایع در آن مطرح خواهد شد.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=14196

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.