• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
3

شرکت فولاد مبارکه بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان

  • کد خبر : 14029
  • ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۶
شرکت فولاد مبارکه بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان با ظرفیت ۱۱.۴ میلیون تن در سال می‌باشد‌ و سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی و سهم ۶.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ریاح نیوز، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در نشست خبری با اصحاب رسانه، سخن خود را با این پرسش آغاز کرد: ویژگی یک بنگاه اقتصادی موفق چیست؟ این پرسشی است که برای تحلیل صنعت باید به آن پاسخ داد. بنگاه اقتصادی موفق دارای چند ویژگی است که اولا سودآوری پایدار داشته باشد و منابع در اختیار را به خلق ارزش تبدیل کند.

وی افزود: دومین ویژگی رشد، توسعه و افزایش رقابت‌پذیری است زیرا اگر بنگاه اقتصادی ثابت بماند، رشد نکند، توسعه پیدا نکند و نتواند در فضای امروز کشور و جامعه بین‌الملل نقش ایفا کند، بعد از چند دهه با افول روبرو خواهد شد که نمونه‌های آن را در کشور و دنیا دیده و شنیده‌ایم. بدین سبب رشد، توسعه و نوآوری و رفتن به سمت نوآوری‌های جدید الزام یک بنگاه اقتصادی موفق است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه دوری از فساد، شفافیت و سلامت در کار سومین ویژگی است، گفت: ویژگی چهارم این است که یک بنگاه اقتصادی موفق نمی‌تواند جامعه پیرامونی خود را در نظر نگیرد و باید شهروند مسئولیت پذیر باشد. بنابراین باید خود را در خلق آینده روشن و درخشان جامعه سهیم بداند زیرا وقتی محصول این بنگاه به دیگران آسیب می‌زند، نمی‌تواند موفق باشد.

طیب نیا در ادامه، گزارش عملکردی فولاد مبارکه بعنوان بزرگترین بنیاد اقتصادی کشور را بدین صورت تشریح کرد:

فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت در غرب آسیا و شمال آفریقا است که سهم حدود ۲۰ درصدی از این بازار را به خود اختصاص داده است.

این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان با ظرفیت ۱۱.۴ میلیون تن در سال می‌باشد‌ و سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی و سهم ۶.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.

ارزش فعلی بازار شرکت فولاد مبارکه در حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.

فولاد مبارکه دارای زنجیره تامین گسترده شامل ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ شرکت است که بسیاری از این شرکت‌ها تامین‌کننده فولاد مبارکه هستند و دارای یک شبکه بسیار گسترده‌ای از مشتریان است.

فولاد مبارکه به وسعت ایران است و در تمامی نقاط کشور دارای پایگاه است.

شرکت فولاد مبارکه تنها تولید کننده فولاد نیست بلکه وظیفه خود را خلق آینده بهتر برای کشور می‌داند؛ موضوعی که بالاتر از تولید یک محصول است زیرا چشم‌انداز ما تبدیل این شرکت به الگوی ملی بنگاه‌داری در سطح جهان و قرارگیری در جمع ۲۰ شرکت فولادی جهان است.

مدیرعامل فولاد مبارکه درخصوص پنج جهت‌گیری اصلی در طی یکسال گذشته در چشم‌انداز این شرکت، گفت: اول استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولید یکی از اهداف مبارکه است و معتقدیم نهضت استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و خود باوری، نجات دهنده اقتصاد کشور است.

جهت‌گیری دوم فولاد مبارکه؛ توسعه کمی، کیفی و متوازن است.

توسعه سرمایه‌های انسانی سومین جهت گیری و ضامن دو جهت گیری پیشین است، نیروی ماهر و خبره منشاء اثر در کشور خواهند بود.

تمرکز بر نوآوری و فناوری‌های نوین از جمله دیگر جهت‌گیری‌های شرکت است که از نیمه سال ۱۳۹۹ به صورت جدی در فولاد مبارکه آغاز شده است.

از دیگر جهت‌گیری‌های شرکت این است که فولاد مبارکه به دنبال تبدیل شدن به یک صنعت سبز است، صنعت نباید بی‌توجه به محیط پیرامونی خود باشد.

وی در ادامه نیز تشریح کرد: دستیابی به درآمد سالیانه ۱۵ میلیارد دلار یکی از هدف‌گذاری‌های چالشی این شرکت است.

تکمیل زنجیره فولاد، توسعه مجاور و ورود به کسب‌وکارهای جدید در شرکت فولاد مبارکه تعریف شده است. حدود ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه در دست و مسیر احداث است. همچنین دو میدان گازی در دست مطالعه است.

در حوزه حمل‌ونقل ۵۰ لوکوموتیو خریداری شده است و در مدار تولید قرار دارد. بالغ بر ۳۰۰۰ واگن داریم. در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای نیز ۵۰ دستگاه کامیون خریداری شده است.

در افق چشم‌انداز ۲۰ درصد سرمایه‌گذاری‌ها در کسب و کارهای نوین خواهد بود.

در تولید فولاد در جایگاه ۱۰ جهان قرار داریم. تولید گروه فولاد مبارکه ۱۰.۲ درصد از سهم تولید فولاد کشور در سال گذشته بوده است.

میانگین استفاده از ظرفیت اسمی حدود ۶۵ درصد است اما با توجه به نبود زیرساخت مناسب در کشور با پیش‌روی بیشتر در این صنعت استفاده از ظرفیت به مرور کمتر خواهد شد.

بیش از ۶۱ رکورد تولید در بخش‌های مختلف در فولاد مبارکه به ثبت رسیده است. در گندله‌سازی ۳.۱ درصد رشد، در تختال بالغ بر ۱۰ درصد، در کلاف گرم ۷ درصد رشد تولید داشته‌ایم.

از فولاد علاوه بر رشد انتظار سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف داریم که این اتفاق در شرکت فولاد مبارکه افتاده است و ۵.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف داشته است.

نورد گرم به عنوان یک ابر پروژه بالغ بر ۱۰ درصد پیشرفت داشته است و طی چند ماه آینده تجهیزات به این منطقه وارد خواهد شد. همچنین امسال در تیرماه از فاز یک نیروگاه بهره‌برداری خواهد شد.

نیروگاه خورشیدی پس از یک سال مطالعات و فرایندهای دیگر به مرحله انتخاب پیمانکار رسیده و پنل‌های آن سفارش داده شده است.

پروژه انتقال آب، سال گذشته بعد از چندین سال وقفه آغاز شد. خوشبختانه این پروژه با قوت پیش می‌رود. حدود ۵۰ درصد از آب مورد نیاز فولاد مبارکه از پساب تامین می‌شود. با توجه به برنامه‌ریزی‌های این شرکت برای تامین آب مورد نیازش، نیاز مبارکه به پروژه انتقال آب بسیار اندک است و به دنبال تامین آب مورد نیاز صنعت اصفهان است.

توسعه محصولات جدید در سبد محصولات فولاد مبارکه یکی دیگر از دستاوردهای این شرکت بوده به طوری که سال گذشته ۱۴ محصول جدید به محصولات این شرکت اضافه شد که یکی از مهمترین آن‌ها ورق فولادی زنگ‌نزن بوده است. همکاران ما بدون حضور یک کارشناس خارجی این محصولات ارزشمند را تولید کردند و امسال به صورت انبوه تولید خواهد شد.

رشد ۸.۴ درصدی بهره‌وری در این شرکت نیز به ثبت رسیده است. طی سال گذشته با توجه به سال اشتغالزایی علی‌رغم به‌کارگیری نیروها در پروژه‌های جدید، هزار و ۱۰۴ نفر اشتغال مستقیم طی برگزاری آزمون برای استخدام در فولاد مبارکه برگزیده شدند.

۲.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی، کاهش مصرف آب و ..‌.توسط فولاد مبارکه انجام شده است.

در حوزه بومی‌سازی بالغ بر ۱۰۰ هزار قطعه در این مجموعه بومی‌سازی شده است و ما در بومی‌سازی به ۹۰ درصد خودکفایی دست یافتیم. در سال جدید بومی‌سازی حدود ۱۲۰۰ قطعه توسط این شرکت هدف‌گذاری شده است.

در سال گذشته با وجود تحریم‌ها، محدودیت‌ها، حمله سایبری، کاهش فروش و درآمد به این شرکت، ۴۹ هزار میلیارد تومان سود بین سهامداران توزیع شده است.

۱۳۲ درصد افزایش سرمایه طی یک سال در فولاد مبارکه انجام شده است که طی دو مرحله این افزایش سرمایه انجام شده است.

سال گذشته ۵۰ درصد افزایش قیمت گاز داشته‌ایم و گاز را بالاتر از قیمت جهانی خریداری کردیم. نرخ برق ۴۴ درصد، دستمزد حدود ۴۸ درصد رشد داشته است. با وجود این هزینه‌ها فولاد مبارکه وظیفه خود دانسته بازار را کنترل کرد که این کار با افزایش ۱۱ درصدی عرضه در بازار صورت گرفته است.

حدود ۲۱ تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها در سال گذشته منعقد شده است. همچنین ۳ شتاب‌دهنده نیز فعال شده است.

همچنین این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی تحول بنیادی را رقم زده است. فولاد مبارکه الگوی ملی اجرای مسئولیت اجتماعی است.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=14029

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.