به گزارش ریاح نیوز، با توجه به دستورالعمل ابلاغی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت زوجهایی که با وجود اقدام به بارداری به مدت یک سال یا بیشتر صاحب فرزند نشدهاند، کلیه خدمات معاینه، تشخیص علت ناباروری و مسیر درمانی این زوجین تحت پوشش بیمه پایه سلامت قرار میگیرد. بر این اساس زوجین نابارور فاقد هرگونه پوشش بیمه پایه با آزمون وسع تحت پوشش بیمه همگانی قرار میگیرند، این زوجها توسط پزشک معالج یا اداره بیمه سلامت در سامانههای بیمهای نشاندار شده و خدمات درمانی برای این دسته از بیماران بهصورت جداگانه انجام میشود.
در ادامه آمده است، با عنایت به اولویت مهم دولت مردمی در سیاستهای جمعیتی و حمایت از قانون جوانی جمعیت و افزایش نرخ باروری، تعهدات سازمانهای بیمهگر پایه در مراکز دولتی و خصوصی و خیریه معادل۹۰ درصد تعرفه بخش دولتی است، همچنین تعهدات دارو و تجهیزات در خدمات درمانی ناباروری با سهم ۹۰ درصد محاسبه میشود و سهم بیمار معادل ۱۰ درصد تعرفه است.
بنا بر مصوبه مجلس شورای اسلامی، پوشش دارو و خدمات درمان ناباروری در صورت درخواست پزشک معالج برای زوج نابارور و با تشکیل پرونده الکترونیکی متناسب با تعهدات بیمه سلامت پرداخت میشود. بر همین اساس از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مردادماه سال جاری ۳۱ میلیارد ریال در قسمت سرپایی، دارو و پاراکلینیک، بستری و خسارت متفرقه به بیمهشدگان این سازمان پرداختشده است.
خدمات اصلی ناباروری برای خانمهای متأهل تا سن ۴۹ سالگی و آقایان متأهل که شرایط ناباروری اولیه یا ثانویه را داشته باشند، سه بار در هر سال در تعهد سازمان بیمه سلامت است. هزینههای درمانی ناباروری در شخص ثالث مانند رحم اجارهای و جنین اهدایی بر اساس ضوابط دستورالعمل ابلاغی قابل پرداخت است و هزینههای غیردرمانی مانند اجاره رحم یا خرید تخمک و جنین اهدایی که توسط زوجین نابارور پرداخت میشود در تعهد سازمان بیمه سلامت نیست.
در پایان آمده است، بر اساس مصوبات هیأت وزیران کلیه مراکز درمانی ارائهدهنده خدمات درمان ناباروری موظف به عقد قرارداد با سازمانهای بیمهگر پایه هستند. در حال حاضر ۲ مرکز دولتی حضرت مریم بیمارستان شهید بهشتی اصفهان و بیمارستان شهید بهشتی کاشان و ۲ مرکز خصوصی مرکز ناباروری مشتاق و بیمارستان میلاد اصفهان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند و هزینههای درمان ناباروری در همان مرکز درمانی محاسبه و پرداخت میشود.