رییس انجمن متخصصین زنان با اشاره عوارض زایمان کمتر از ۳۹ هفته، گفت: اصرار به انجام زایمان در تاریخ خاصی مانند ۹۹/۹/۹ آنهم در شرایط همهگیری کرونا در کشور میتواند منجر به عوارضی مانند بستری شدن طولانیتر در بیمارستان شود. از طرفی مداخله در زایمان مادران باردار مبتلای بدون علامت به کرونا میتواند بیماری کرونا را برای آنها سختتر کند.
دکتر اعظم سادات موسوی ، با اشاره به اینکه ممکن است تولد نوزاد قبل از ۳۹ هفته کامل عوارض زیادی برای جنین و مادر داشته باشد، گفت: بالغ شدن ریه جنین عمدتا در روزهای آخر بارداری اتفاق میافتد و سزارینهای خارج از زمان مناسب میتواند منجر به بستری شدن نوزاد در NICU و عوارض جدی دیگری مانند زردی برای او شود.
وی افزود: از طرف دیگر مادرانی که حاملگیهای اول خود را تجربه میکنند و تصمیم به زایمان و تولد نوزادی با شرایط خوب دارند، باید اجازه دهند زایمان به خودیخود آغاز شود و دخالتی در شروع زایمان نداشته باشند تا بتوانند زایمانی طبیعی با تمام شرایط مناسب را پشت سر بگذارند.
این متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: بنابراین اگر این مادران بخواهند در تاریخ و مناسبت خاصی زایمان کنند، دخالتهایی که در امر زایمان صورت میگیرد میتواند عوارض جدی برای نوزاد داشته باشد. همچنین تمام این موارد می تواند زایمان را که یک پدیده فیزیولوژیک است تبدیل به پروسهای کند که برای مادر هم عوارض داشته باشد.
وی با اشاره همهگیری کرونا در ایران و جهان، اظهار کرد: مداخلات غیر ضروری در مادر در چنین شرایطی میتواند منجر به عوارضی مانند بستری شدن طولانیتر در بیمارستان شود. همچنین ممکن است مادرانی باشند که مبتلای بدون علامت به کرونا هستند و مداخلاتی در آنها برای آغاز پروسه زایمان میتواند بیماری کرونا را برای آنها سختتر کند. بنابراین از خانمها میخواهم اصرار نکنند که در تاریخ خاصی مانند ۹۹/۹/۹ زایمان کنند.
وی با بیان اینکه زایمان و تاریخ تولد خاص هیچ مزیتی برای مادران و نوزادان ندارد، تاکید کرد: تولد نوزاد در این تاریخ هیچ فرقی با تولد در ۹۹/۹/۱۰ یا ۹۹/۹/۱۱ نخواهد داشت. قرار نیست کسی از نزدیکان کودک تاریخ تولد را فراموش کند که رُند بودن تاریخ آن امتیاز خاصی داشته باشد. باید اجازه دهیم پروسه فیزیولوژی زایمان در زمان مناسب خود انجام شود.
موسوی با اشاره به ابلاغیه اخیر معاونت درمان وزارت بهداشت مبنی بر برخورد با بیمارستانها و پزشکان متخلفی که بیش از تعدادی خاص در روز ۹۹/۹/۹ زایمان انجام دهند، تصریح کرد: من مطمئنم که برای هیچکدام از همکاران متخصص زنان و زایمان فرقی نمیکند که زایمان در چه تاریخی انجام شود اما از سمت بیماران ممکن است تحت فشار قرار گیرند. همکاران مطلع هستند که پرونده زایمانهای تاریخ ۹۹/۹/۹ مورد بررسی قرار میگیرد و اگر بدون اندیکاسیون سزارین انجام شده باشد با متخلف برخورد شود. اما در مواردی که اندیکاسیونهایی وجود داشته باشد و لازم باشد سزارین در همان روز انجام شود پزشک نمیتواند سزارین را به تاخیر بیندازد و در این شرایط نمیتوان محدودیتی قائل بود اما باید سعی شود هیچ زایمانی زودتر از ۳۹ هفته انجام نشود.
انتهای خبر/