به گزارش ریاح نیوز، ریحانه سادات جزایری مدیر عامل NGO سفیران مردمی نفس (سمن) اظهار کرد: این مرکز در واقع یک انجمن سفیران مردمی نفس زیر نظر استانداری هست. این انجمن شامل ۹ نفر اعضای هیئت مدیره و ۱۳نفر اعضای هیئت مؤسسه می باشد.
وی با اشاره به اینکه نفس، مخفف نجات فرزندان سقط هست، گفت: نقش این مرکز، انصراف دادن همراه با دلایل و تصمیم منطقیِ مادران بارداری است که قصد سقط فرزندخودشان را دارند. ما به آنها مشاوره میدهیم و علت سقط فرزندشان را بررسی میکنیم.
مدیر عامل انجمن سفیران مردمی نفس بیان کرد: در واقع در این انجمن، چهار رویکرد داریم اول شناسایی، دوم حمایت، سوم فرهنگ سازی و چهارم توانمندسازی است.
وی در ادامه تصریح کرد: در مرحله شناسایی؛ با متخصصین، ماماها، پایگاههای بهداشت یا با برگزاری غرفههایی به صورت چهره به چهره با مردم، در بوفهها، داروخانهها، مراکز طب سنتی، ورزشگاه ها، اماکن عمومی تردد بانوان مثل بسیج و مساجد، در فضاهای مجازی ورود پیدا می کنیم، ارتباط برقرار کرده و مرکز را معرفی می کنیم.
جزایری در ادامه افزود: با انتشار پوستر و بروشور، از این طریق افرادی که قصد سقط فرزند خودشان را دارند، شناسایی می کنیم یا از دیگران میخواهیم که اگر کسی با حاملگی ناخواسته به آن ها مراجعه کرد، او را به ما ارجاع دهند و بعداز اینکه به ما مراجعه کردند، کدملی و شماره تلفنشان را دریافت می کنیم و شرایط افرادی که به مرکز مراجعه میکنند را بررسی می کنیم، اگر که از تصمیم سقط فرزندشان منصرف و قانع شدند، یک فرم محرمانه تکمیل می کنند تا آماری از مشخصات آن ها داشته باشیم.
وی نیز گفت: در مرحله حمایت؛ ما مشاوره های پزشکی، درمانی، حقوقی قانونی، زوج درمانگر، زناشویی و خانواده داریم و مسائلی که باعث میشود افراد به سمت سقط بروند را بررسی می کنیم و مشاوره های لازم را در زمینه مورد نیاز به افراد می دهیم.
مدیر عامل انجمن سفیران مردمی نفس خاطرنشان کرد: ۳ نوع سقط داریم۱_ خود به خودی هست که خودش سقط می شود. ۲_قانونی هست که به دلایل پزشکی مانند مشکل جسمی، سندروم دان و…منجر به سقط می شود. مورد اول و دومی حدود ۲ الی ۳ درصد هستند. ۳_۹۵ درصد سقط ها به دلایل غیرقانونی هست که پیگیری این موارد مربوط به انجمن ما هست. ما افرادی که مراجعه می کنند را به متخصص و مشاوره ارجاع می دهیم تا از صحت و سلامتی خود و فرزندشان مطلع و مطمئن شوند.
وی افزود: اگر تشخیص دهیم که خانواده ای از لحاظ مالی مشکل دارند، بررسی و پیگیری می کنیم.
جزایری در رابطه با نقش مرکز تشریح کرد: مرکز تا یک سالگی که فرزند کنار مادرش هست، ماه به ماه تماس می گیرد و تمامی مسائل و مشکلاتشان را بررسی کرده و اگر مشکل مالی داشته باشد بسته معیشتی در اختیارش قرار می دهد تا زمانی که مشکلش حل بشود، اگر مادر یا همسرش مشکل اشتغال داشته باشد با مراکز خیریه ارتباطش می دهد تا زمانی که مشکلات مالی اش برطرف شود و بعد از آن دیگر نیازی نیست که ماه به ماه به آن ها بسته معیشتی داده شود.
وی افزود: اگر مادری از سقط فرزندش منصرف شد، پک سیسمونی کوچکی به مادر داده می شود و اگر کسی در دوران عقد باردار شده باشد، او را تشویق به نگهداری بچه کرده و سپس سیسمونی به او تحویل داده می شود. البته سیسمونی را به برخی افراد بصورت امانت داده که بعد از استفاده، آن را به مرکز برگردانند تا در اختیار افراد دیگری هم قرار داده شود.
مدیر عامل انجمن سفیران مردمی نفس در رابطه با مرحله فرهنگ سازی بیان کرد: در مرحله فرهنگ سازی؛ در ۹ ماه بارداری، کلاس های آموزشی زناشویی و خانواده و پیشگیری از استرس و اضطراب و حفظ آرامش گذاشته می شود.
وی در ادامه گفت: در مرحله توانمندسازی؛ برخی بانوان این تفکر را دارند که بچه مال خودشان نیست و اختیار و انگیزه ای برای نگهداشتن و مراقبت از بچه را ندارند، اما وقتی بدانند که چقدر توانمند هستند که بعنوان یک مادر اختیار دارند و میتوانند تصمیم بگیرند که یک بچه خوب تربیت کنند چه تاثیراتی برای خانواده و جامعه دارد، چه بسا ضمن نگهداری بچه می تواند کارهایی در منزل انجام بدهد و سعی ما این است که بانوان را از لحاظ روحی و جسمی توانمند کنیم و آماده شان کنیم.
جزایری در پایان گفت: افراد میتوانند جهت ارتباط با این انجمن، به آدرس خیابان لاله، خیابان اوحدی، اول خیابان علی ابن سهل، ساختمان مرآت مراجعه کنند.
پایان خبر/