به گزارش ریاح، ایمان حجتی مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان در وبینار علمی تخصصی شهرهای یادگیرنده که به میزبانی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اقدامات شاخص اصفهان در زمینه ترویج آموزش های شهروندی، اجرای طرح «توان هفت» است که از سه سال پیش در شهر آغاز شده است و طی آن ۱۰ میلیون نفر ساعت آموزش برای گروه های مختلف پیش بینی شده است.
براساس این طرح قرار است یکصد هزار شهروند در حوزه کارآفرینی و توسعه کسب و کار آموزش دریافت کنند، ایجاد انگیزه برای جوانان و نوجوانان برای کارآفرینی و ایجاد کسب و کار از جمله اهداف این طرح است که در این راستا برای ردههای مختلف سنی، رویدادهای توان افزایی مهارتی برگزار می شود.
یکی از تاثیرات این طرح، تبدیل اصفهان به محیطی فعال برای سرمایه گذاری و کسب و کار بوده است چراکه یکی از مولفه های مهم برای توسعه این فضا، تربیت نیروی انسانی تخصصی است. تسهیلگری در اکوسیستم کارآفرینی با ایجاد بسترهای مناسب در فضای شهری نیز می تواند با اجرای این طرح محقق شود.
در سال ۹۹ براساس این طرح توانستیم ۳۰۰ ساعت محتوای آموزشی تولید و ۸۵ کارگاه تخصصی آموزشی برگزار کنیم. همچنین هشت هزار و ۵۰۰ شهروند از آموزش های بین دو تا ۴۴ ساعته بهره مند شده اند.
در طرح «توان هفت» توانستیم ۵۲ رویداد آموزشی را به ثبت برسانیم و ۱۲ استارتاپ کار خود را آغاز کرده اند، شهرهای یادگیرنده برای اجرای برنامه های خود از توان بخش های دیگر هم استفاده می کنند که در این زمینه با همکاری بین دستگاه های مختلف از جمله آموزش و پرورش برای ۳۰۰ معلم دوره های کارآفرینی برگزار شد.
درگاه توان هفت بهمن ماه ۹۹ رونمایی شد و در دسترس شهروندان برای استفاده از پکیج ها و تک دوره های آموزشی و بهرهگیری از فرصت های سرمایهگذاری قرار گرفت، آینده این طرح خوش بینانه به نظر می رسد به طوریکه جوانان اصفهانی پیش از ورود به عرصه کسب و کار می توانند با مفاهیم و چالشهای کسب و کار آشنا شوند.
در خصوص اقدامات اصفهان در حوزه شهرهای یادگیرنده، اصفهان در سال ۹۴ اولین شهر ایران بود که به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو درآمد و در سال گذشته نیز به دیگر شبکه یونسکو یعنی شبکه جهانی شهرهای یاد گیرنده پیوست.
یکی دیگر از برنامه های اجرایی شهرداری اصفهان در این حوزه، طرح «کلاس شهر» بود که از طریق آن دانش آموزان با آموزش های شهروندی آشنا می شوند.
کلاس شهر ۱۵ سرفصل محتوای تکمیلی را در اختیار معلمان قرار میدهد، حمل و نقل عمومی، پسماند و بازیافت، پارکها و فضای سبز شهری، آتش نشانی، حوادث و ایمنی، مصرف بهینه انرژی، حفاظت از محیط زیست، اخلاق شهروندی، مشارکت شهروندی و مسئولیتپذیری شهروندی، احساس تعلق شهروندی، مراقبت از اموال عمومی، قانونپذیری و رعایت قوانین، ارتباط مؤثر با دیگران، احترام به دیگران و دوستی و دوستیابی عناوین این ۱۵ سرفصل است.
برای آموزش مفاهیم این سرفصل ها، کتاب کار دانشآموز، معلم و اولیای دانشآموز تعریف شده است و سازمان فرهنگی – اجتماعی شهرداری با توجه به وظیفه ای که در قبال آموزش های شهروندی دارد، به این نتیجه رسید که در قالب این ۱۵ سرفصل، آموزش را از دانشآموزان آغاز کرده و اول از همه به سراغ دانش آموزان کلاس اول و ششم برود.
با توجه به اجرای پایلوت «کلاس شهر» از سال ۹۸ در ۴۳ مدرسه، آموزش های این طرح قرار بود از سال تحصیلی گذشته آغاز شود اما به دلیل محدودیت آموزشی کرونا، با تاخیر مواجه شد اما از مهرماه ۱۴۰۰ شهرداری آمادگی چاپ ۲۰۰ هزار کتاب در این خصوص را دارد.
در دوره اول ابتدایی آموزش های «کلاس شهر» در قالب شعر و داستان به دانش آموزان تعلیم داده می شود و در مقطع ششم هم ۷۸ هزار دانش آموز از آموزش مفاهیم شهروندی بهره مند می شوند.
در ایام نوروز در قالب همین پروژه طرح بهار دلنشین با ۱۳ قسمت ۳۰ دقیقه ای در شبکه شاد بارگذاری شد و در مجموع ۵۵۰ هزار بازدید داشت همچنین به زودی در گستره ملی شبکه شاد از یک هزار و ۴۰۰ دقیقه تولید ویژه در ۱۵ سرفصل کلاس شهروندی رونمایی خواهد شد که دانش آموزان سراسر کشور می توانند به این محتوا دسترسی داشته باشند.
طرح «به وقت نوجوانی» درصدد ایجاد پاتوق های فرهنگی و اجتماعی و استعدادیابی و آموزش نوجوانان در حوزه فن بیان و گویندگی، تئاتر، کتاب، بازی، فیلمسازی، نقاشی، شعر و ادبیات است که در شهر اصفهان ۱۰ کانون فعال برای گروه های سنی ۹ تا ۱۹ سال برنامه اجرا می کنند.
انتهای خبر/