حجتالاسلام احمد پناهیان کارشناس مسائل دینی گفت: اصل برگزاری مجالس اهلبیت علیهمالسلام به ویژه عزای امام حسین علیهالسلام نباید تعطیل شود.
وی افزود: در روایات دربارۀ برگزاری مجالس ذکر اهلبیت دعوت به اجتماع شدهایم؛ «إنّ فی اجتماعکم و مذاکرتکم أحیاء لأمرنا» در این اجتماع است که احیای امر اهلبیت علیهمالسلام صورت میگیرد اما در شرایط فعلی باید ببینم چگونه میتوان به اینگونه توصیهها جامۀ عمل پوشاند.
حجتالاسلام پناهیان تأکید کرد: نباید به طور کلی اجتماعات را تعطیل کرد؛ بلکه باید با برنامهریزی درست و بدون اینکه به کسی صدمهای وارد شود برنامهها را با شکوه برگزار کرد.
وی با بیان اینکه باید از قوانین و ضوابطی که ستاد ملّی مقابله با کرونا برای هیئتیها مشخص کنند تبعیت کرد، گفت: منظور از اجتماعی که عرض شد اجتماعات خیابانی و آن چیزی نیست که اصلاً بیانگر اجتماع نیست بلکه بیشتر به معنای ازدحام و … است، بلکه باید اجتماعات را با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و سایر پروتکلهای بهداشتی نه در محیطی سر بسته بلکمه در محیطی باز برگزار کرد.
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به بیانات روز اخیر رهبر معظّم انقلاب دربارۀ لزوم رعایت و حرفشنوی از مصوبات ستاد مقابله با کرونا گفت: رهبر انقلاب روز گذشته به نکته تازهای اشاره کردند و بنده اینطور برداشت کردم که اگر مصوبات ستاد عملیاتی نشود و مدیریت فعلی بیماری در کشور تضعیف شود فاجعهای بزرگ به بار خواهد آمد.
«تعظیم شعائر الهی باید انجام شود اما نباید به گونهای باشد که منجر به فاجعۀ انسانی شود. البته باید به این نکته نیز اشاره داشت که اگر قرار است کار کارشناسی صورت گیرد، کارشناسان مذهبی روی کار بیایند و نظر بدهند؛ این چیزی بود که رهبر انقلاب هم روز گذشته و در سخنرانی قبلی به آن تأکید داشتند.»
وی با بیان مطلب فوق و با تأکید بر اینکه لازم است مصوبات برگزاری مجالس چه در روز عرفه و چه در سایر مناسبتها زودتر اعلام شود، گفت: برای برگزاری مراسم دعای عرفه با فاصلهای چند ساعته مدام نظرات آقایان تغییر میکرد، یک ساعت اعلام میکردند که برگزار شود و ساعتی بعد اعلام میشد که جز در شهرهای با وضعیت سفید برگزار نشود.
حجتالاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: این رفتار چندگانه باعث تردید میشود، رهبر انقلاب نیز فرمود اگر در جامعه و ستاد کرونا تردید ایجاد شود، مردم هر کدام کار خود را انجام میدهند، لذا باید سعی کنند در تعیین و اجرای مصوبات تردیدی نداشته باشند و پس از مشخص شدن مصوبات، به سرعت آن را اطلاعرسانی کنند و تا دقیقه ۹۰ آن را نگه ندارند و بعد اعلام کنند؛ مثلاً رئیسجمهور روز گذشته اعلام کرد تا هفتۀ آینده مصوبات مجالس محرم اعلام میشود، این زمان خیلی دیر است؛ نباید بگذاریم در آستانۀ محرم برنامهها را اعلام کنیم بلکه باید زودتر کارها را انجام داد، همه میدانند که برای تدارک یک هیأت زمان نیاز هست، مقدماتی دارد و …، به یکباره نمیشود کارها را پیش برد.