به گزارش ریاح نیوز، سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در شانزدهمین سفر شهرستانی خود به کاشان در جمع خبرنگاران درخصوص طرح استان گلساران و استان شدن شهرستان کاشان، اظهار کرد: در وهله نخست صراحتاً میگوییم که برای ما مهم این است که مردم شهرستان کاشان یک زندگی آرام و همراه با توسعه و پیشرفت داشته باشند و تلاش ما در استان محقق شدن این مهم است.
وی افزود: اما برای اینکه ذهن مردم شهرستان کاشان و استان در این خصوص روشن شود، باید بگوییم براساس قانون استان شدن یک شهرستان، شرایط و شاخصههایی از جمله به حد نصاب رسیدن جمعیت مورد نظر قانون را دارد.
مرتضوی بیان کرد: از طرفی شهرها و شهرستانهای اطراف به شدت مخالف این تغییر و طرح هستند و بارها شاهد اعتراض مردم در استان اصفهان و استان مرکزی در واکنش به اینگونه مسائل هستیم.
استاندار اصفهان گفت: با در نظر گرفتن جوانب مختلف پیرامون این موضوع، تصور میکنم این خواسته فرعی است و برخی افراد میدانند که این ظرفیت برای کاشان وجود ندارد، اما مطالبه اشتباه برای مردم به وجود میآورند؛ از این رو از مردم شهرستان کاشان میخواهیم تا مراقب باشند و فریب وعدههای غیرواقعی را نخورند و با نگاه دقیق و کارشناسی این موضوع را بررسی کنند.
وی تصریح کرد: این را بدانید که نگاه ما در استان به همه شهرستانها یکسان است و تمام تلاش خود را برای توزیع اعتبارات و تأمین زیرساختها با نگاه عدالت محور در استان به کار گرفتهایم.
مرتضوی ادامه داد: در اعتباراتی که امسال توزیع شد، بیشترین تخصیص را شهرستانهایی مانند خوربیابانک، فریدن، فریدونشهر و کاشان داشتند، حتی برخی پارامترها در محورهای توسعه شهرستان کاشان نیست اما بالاترین سقف اعتبارات کشور را در استان دارد.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: غرب استان به دلیل بارندگی وضعیت مناسبتری نسبت به سایر مناطق دارد و بهترین منطقه برای توسعه کشاورزی است و شاهد این هستیم که در این مناطق اعتبار حوزه کشاورزی ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان است اما در شهرستان کاشان این اعتبار نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است، این موضوعات نشان میدهد هیچ نگاه ناعادلانهای به شهرستان کاشان در دولت مردمی نیست و برای پیشرفت این شهرستان با تمام توان تلاش خواهیم کرد.
مخالفت مردم و نمایندگان با استان گلساران
گفتنی است، طرح تشکیل استان جدید با نام «گلساران» در اواخر مجلس دهم مطرح شد؛ اما به دلیل وصول نشدن در صحن علنی و مخالفت دولت وقت، مورد پیگیری قرار نگرفت. طرح استان گلساران به مرکزیت کاشان و متشکل از شهرستانهای آران و بیدگل، نطنز، گلپایگان، خوانسار، میمه، دلیجان و نراق از طرحهایی بود که بحثهای زیادی را از سالهای گذشته داشته است.
در همین راستا پویشی در سامانه فارس من با عنوان «مخالفت شدید مردم نطنز؛ گلپایگان وخوانسار با تشکیل استان گلساران» به راه افتاد و مردم با ثبت بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ امضا در این پویش، مخالفت خود را با تشکیل این استان اعلام کردند.
همچنین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی سال ۹۹ اعلام کرد:تشکیل استان گلساران به لحاظ قانونی و کارشناسی قابل توجیه نیست.نداشتن شرط حداقل جمعیت،مغایرت با اسناد بالادستی از جمله بند ۱۵ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام اداری، بار مالی فزاینده برای دولت از جمله دلایل رد این طرح است.
مسعود خاتمی نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی پیش از این با بیان اینکه این طرح فقط یک بار مطرح و در همان موقع هم رد شد، ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس هم نظر تخصصی خود را داده و با این طرح مخالفت کرده است؛ اکثریت مردم گلپایگان و خوانسار با این طرح مخالف هستند و نمیخواهند از استان اصفهان جدا شوند.
وی با اشاره به ضررهای جدا شدن شهرستانها و تشکیل استان جدید گفت: وقتی قرار است استان جدیدی تشکیل شود باید بسیاری از ساختارها تغییر کند و زیرساختهای زیادی نیز ایجاد شود که برای ایجاد آنها هزینههای زیادی را باید صرف کرد؛ اضافه بر این، تا استان جدید شکل بگیرد و مشکلات احصا شود، زمان زیادی از دست میرود و کارهای شهرستانهای تابع استان جدید، تا مدت زیادی معطل خواهد ماند.
انتهای خبر/ر/