به گزارش ریاح نیوز، علی تمنایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه اصفهان به لحاظ سبقه فرهنگی و تعدد مراکز و مؤسسات قرآنی و افراد و مربیان فعال در این زمینه، جایگاه برتری در کشور دارد، گفت: باید سعی کنیم فضای انس و ارتباط با قرآن در جامعه تقویت شود چراکه ارتباط و التزام به قرآن یکی از مسیرهای برونرفت از مشکلات است، بنابراین باید از این فرصتها و مناسبتها استفاده کنیم، چنانکه یکی از اهداف نمایشگاه قرآن نیز افزایش ارتباط و انس با قرآن است.
وی در ادامه بیان کرد: آییننامه برگزاری نمایشگاه در کل استان با همکاری مجموعه نمایشگاهها منعقدشده است، البته رویکرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزاری نمایشگاه در همه شهرستانها می باشد؛ ضمن اینکه در زمینه نمایشگاه ۲ دغدغه داشتیم، اول انجام کارهای نو، کیفی و متفاوت یا ایدههای نو و با هدف کیفیتبخشی به برنامهها که در کمیته محتوایی با مسئولیت سازمان تبلیغات استان دنبال میشود و هدف دوم، حضور پررنگ مردم است که با توجه به مسافت راه یکی از چالشهای ما است و امیدواریم در کمیته تبلیغات با محوریت صدا و سیما انجام شود.
تمنایی با اشاره به اینکه سال گذشته نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر از نمایشگاه قرآن بازدید کردند، گفت: کمیتههای اجرایی و نظارت و ارزیابی با محوریت شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان وظیفه برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه را بر عهدهدارند.
احمدرضا طحانیان مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان نیز در این نشست ضمن ابراز امیدواری از اینکه برنامهریزیهای انجامشده باعث برگزاری نمایشگاهی پربار و مفید شود، اظهار کرد: هجدهمین نمایشگاه قرآن استان اصفهان که از ۱۶ تا ۲۰ فروردین برگزار میشود، نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد کمّی دارد. سعی شده است که نمایشگاه، رویداد محور و رویدادها و برنامههای مختلف در روزهای نمایشگاه داشته باشد، همچنین تلاش شد تنوع در ترکیب و فضابندی رعایت شود؛ به همین دلیل ۸۰ درصد به موضوع عفاف و حجاب اختصاص داده شد، ضمن اینکه برای برگزاری رویدادهای مختلف جنبی ۲ استیج و ۶ سالن در نظر گرفتهشده است.
طحانیان با اشاره به دوری مسافت محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان از مرکز شهر و مشکل عدم حضور مردم در نمایشگاه، گفت: امسال همچون سال گذشته با همکاری سازمان اتوبوسرانی سرویسهایی را برای ایاب و ذهاب شهروندان به محل نمایشگاه قرآن در نظر گرفتهایم، چنانکه سال گذشته با همکاری خوب سازمان اتوبوسرانی نزدیک به ۸۰ سرویس بازدیدکنندگان را از درب مراکز فرهنگی و مؤسسات قرآنی به نمایشگاه قرآن آوردند.
مهدی مسماریان مدیر کمیته محتوا و نماینده سازمان تبلیغات استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به در نظر گرفتن ۲ بخش برای محتوای هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان، گفت: بخش محتوای کلی و بحث محتوای مربوط به هر موسسه، محتوای کلی نمایشگاه با اشعار قرآن، خانواده، آرامش و با هدف ترویج و انس با قرآن در جامعه در نظر گرفتهشده و مؤسسات و مراکز قرآنی در راستان شعار و چارچوب اعلامشده تنظیم محتوای غرفه خود را طبق سلیقه انجام میدهند.
وی از برگزاری ۸ محفل قرآنی در طول نمایشگاه خبر داد و گفت: یک محفل قبل از نماز مغرب و یک محفل بعد از افطار خواهد بود و در این محافل از ظرفیت هنرمندان و چهرههای ملی استفاده میشود.
مدیر کمیته محتوای هجدهمین نمایشگاه قران و عترت اصفهان افزود: نمایش رادیویی با حضور آقای دلیران با محوریت ترجمه قرآن، اجرای سرودهای ملی سلام فرمانده ۲ و بیعت، تجلیل از فعالان قرآنی و برگزیدگان با حضور مسئولین عالیرتبه، همایش روزه اولیها، حضور مدارس حفظ قرآن همراه با تحصیل که اولین بار در اصفهان در نمایشگاه، مسابقات روزانه و اهدای جوایز با کمک شهرداری، دعوت از چهرههای فرهنگی، حضور و نشست مدیران کل دستگاههای مختلف و دعوت از هیئتهای مذهبی برای داشتن غرفه و معرفی برنامهها ازجمله برنامههای این نمایشگاه است.
حامد شبانی، مسئول اجرایی هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان نیز در ادامه این نشست با اشاره به ثبتنام حدود ۲۰ مؤسسه قرآنی تا امروز برای شرکت در این نمایشگاه، گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد، ضمن اینکه زمان ثبتنام تا ۱۵ اسفند بود که به دلیل درخواست مکرر مؤسسات و مراکز قرآنی تا ۲۰ اسفند تمدید شد، تابهحال حدود ۱۸۵ غرفه به متراژ ۶ هزار و ۷۰۰ متر تشکیلشده است.
وی نیز گفت: مؤسساتی مثل دارالقرآن، جامعه القران، مهد قرآن و آستان قدس رضوی در این نمایشگاه حضور دارند، همچنین امسال برای اولین بار همایش کنگره شهدای اصفهان را داشتیم که غرفه یادواره شهدا نیز در نمایشگاه برپا میشود.
شبانی افزود: تلاش شد که نقشه نمایشگاه آماده باشد اما به علت افزایش ثبتنام این کار به تعویق افتاد، بااینوجود سالنهای A و B به مؤسسات قرآنی و انتشارات و سالن C به محصولات فرهنگی و عفاف و حجاب اختصاص داده شد و تلاش شد که هر دسته و موضوع کنار هم باشد و در اطلاعرسانیها اعلام شود.
مسئول اجرایی هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان با اشاره به اینکه یکی مشکلات سال گذشته وجود سیستم صوت در هنگام فعالیت غرفهها بود، بیان کرد: امسال سیستم صوت بهصورت کلی از سالنها حذف و بهجای آن دو سالن نمایش همایش ایجاد شد که حدود بیست همایش محفل و گعده قرآنی در آن برگزار میشود.
علی حاجی زکی معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیته نظارت و ارزیابی نیز در این نشست با بیان اینکه شورای برنامهریزی نمایشگاه قرآن ذیل ستاد برگزاری نمایشگاه با حضور مدیرکل ارشاد، استانداری، صدا و سیما و شرکت نمایشگاه بینالمللی اصفهان تشکیل شد، گفت: کمیتههای ارزیابی و نظارت، محتوایی، اجرای پشتیبانی و اطلاعرسانی ذیل این شورا شکل گرفت. نظارت و ارزیابی در نمایشگاه قرآن با محوریت سه موضوع ارزیابی و نظرسنجی از مردم، ارزیابی و نظرسنجی از غرفهداران و محتوا و طراحی نمایشگاه انجام میشود. در همین راستا از غرفههای برتر و برترین فعالان قرآنی نمایشگاه در پایان ماه مبارک رمضان تجلیل می شود.
عضو ستاد برگزاری هجدهمین نمایشگاه قران و عترت اصفهان از انجام پیگیریهای حضور دانش آموزان و اولیا از طریق آموزش و پرورش در این نمایشگاه خبر داد و گفت: پیامکهای انبوه اطلاعرسانی از طریق مخابرات، استقرار اکیپ رادیویی، تبلیغات شهری، حضور تشکلهای مردمی و حضور مراکز دانش بنیان قرآنی به همت دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان از برنامههای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اصفهان است است.
سید محمد قلمکاریان، عضو اتحادیه مؤسسات قرآنی نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه بزرگداشت قرآن، بزرگداشت خدا است و هرچقدر در این زمینه تلاش و برنامهریزی کنیم ارزشمند است، گفت: ما در صدد هستیم که مؤسسات قرآنی در نمایشگاه به مردم معرفی و شناخته شوند، زیرا نمایشگاه باید به بستری برای ارتباط مستمر مردم و مؤسسات قرانی تبدیل شود؛ به همین دلیل در خصوص اطلاعرسانی نمایشگاه فقط به اخبار معمول اکتفا نکرده، بلکه معرفی بخشهای مختلف نمایشگاه، مؤسسات و مراکز مختلف قرآنی در برنامه است.
عضو اتحادیه مؤسسات قرآنی با بیان اینکه شعار ما این است که «هر نفر عضو یک موسسه قرآنی است»، افزود: در نمایشگاه قرآن باید هر فرد، مؤسسه قرآنی نزدیک محل زندگی خود را شناخته و با آن ارتباط برقرار کند تا ارتباط در طول سال تداوم و استمرار داشته باشد و خیرات و برکات ارتباط با قرآن در زندگی مردم جاری شود.
پایان خبر/