• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
8
معاون اقتصادی استاندار اصفهان:

مهمترین تصمیمات برای حل مشکل دامداران/ روزانه ۳ هزار تن نهاده به اصفهان وارد می‌شود

  • کد خبر : 6819
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۹:۵۵
مهمترین تصمیمات برای حل مشکل دامداران/ روزانه ۳ هزار تن نهاده به اصفهان وارد می‌شود
معاون اقتصادی استاندار اصفهان گفت: مشکل مربوط به حمل نهاده‌های دامی با تلاش‌ جهاد و راهداری حل شد و الان وضعیت در حال عادی شدن است، در حال حاضر ناوگان ریلی ما، در هر سفر خود به سمت اصفهان چیزی در حدود ۳ هزار تن از این‌ها را حمل می‌کنند و همچنین از طریق تریلی و کامیون این نهاده‌ها در حال انتقال به اصفهان است.

به گزارش ریاح، حسن قاضی‌عسگر معاون اقتصادی استاندار اصفهان در خصوص مشکلات دامداران و تصمیماتی که در این باره گرفته شده است، اظهار داشت: این کار باید زودتر انجام می‌شد ولی یک سری مسائلی پیش آمد که تصمیم‌گیری را دچار اختلال کرد، به هر حال این مسائل حل شد.

قرار بر این شد که قیمت شیر ۶ هزار و ۴۰۰ تومان باشد و با توجه به اینکه در داخل کشور، دام به وفور وجود دارد، اجازه صادرات دام داده شده است، مشکلی که قبلا وجود داشت این بود که قیمتی که دامداران شیر خود را می‌فروختند، از قیمت تمام شده برای خودشان پایین‌تر بود، در حال حاضر توانستند کارگروه تنظیم بازار ملی را برای افزایش قیمت شیر تا مبلغ ۶۴۰۰ تومان قانع کنند.

صادرات اقلام دیگری مثل شیر خشک، کره، روغن حیوانی، فرآورده‌های لبنی و دام زنده آزاد شد و این به این معنی است که قیمت این قلام بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و به صورت تعیین دستوری قیمت و از بالا به پایین نخواهد بود.

دامداران عزیز باید سعی کنند تا تولید خود را اقتصادی کرده و با کاهش قیمت تمام شده، بتوانند رقابت کنند، از طرف دیگر ما هم برنامه‌ریزی کردیم که اگر قیمت از قیمت بین‌المللی و کشورهای همجوار بالاتر رود، سریع دست به واردات بزنیم و از طریق واردات قیمت‌ها را در بازار داخل کنترل کنیم.

ما الان در شرایطی هستیم که می‌توانیم شیر خشک، کره، روغن حیوانی، فرآورده‌های لبنی و دام زنده را صادر کنیم، تا یکسال پیش، یعنی تا اوایل سال ۹۹، کره با عرض ۴ هزار و ۲۰۰ وارد می‌شد، اما بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ واردات کره، تولید در داخل کشور افزایش یافت و الان به صادرکننده کره تبدیل شدیم که این تجربه‌ای عبرت‌آموز و بسیار ارزنده‌ای است.

در صورتی که در آن موقع ارز آزاد در حدود ۳۰ هزار تومان بود و تفاوتی حدودا ۷ برابری با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان داشت، ولی وقتی ارز ۴۲۰۰ کره حذف شد، قیمت آن به دو برابر قیمت قبلی رسید که این نشان می‌دهد تخصیص ارز ۴۲۰۰ کار درستی نبوده است و باید آن را به صورت‌های دیگر اعمال کرد.

مشکل مربوط به حمل نهاده‌های دامی با تلاش‌ جهاد و راهداری حل شد و الان وضعیت در حال عادی شدن است، در حال حاضر ناوگان ریلی ما، در هر سفر خود به سمت اصفهان چیزی در حدود ۳ هزار تن از این‌ها را حمل می‌کنند و همچنین از طریق تریلی و کامیون این نهاده‌ها در حال انتقال به اصفهان است.

مشکلی که در این زمینه داشتیم این بود که همزمان هم نهاده‌های دامی باید حمل می‌شد و هم گندم و چون که قیمت حمل گندم بالاتر از نهاده‌ها بود، کامیون‌داران ابتدا اقدام به حمل گندم کردند و بعد از آن شروع به انتقال نهاده‌های دامی کردند که الان این نهاده‌ها به سمت اصفهان در حال انتقال و وضعیت در حال عادی شدن است و امیدورایم این هفته مشکل حل شود و مشکلی هم برای تحویل نهاده‌ها نداریم.

با توجه به توقف تخصیص ارز ۴۲۰۰ و افزایش صادرات و فرآورده‌های لبنی به خارج، تولید بیش از نیاز داخل است و در نتیجه بر اساس عرضه و تقاضا با اشباع شدن بازار داخل، مازاد نیاز بازار داخل به خارج صادر می‌شود و بازار داخلی با مشکل کمبود عرضه مواجه نخواهد بود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=6819

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.