• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3

مردم باید سواد پیشگیری از جرم را فرا بگیرند

  • کد خبر : 15076
  • ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
مردم باید سواد پیشگیری از جرم را فرا بگیرند
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه بسیاری از مردم ناخواسته و ندانسته زمینه و بستر جرم را برای مجرمان فراهم می آورند، بر لزوم فراگیری سواد پیشگیری از جرم توسط آحاد جامعه تاکید کرد.

به گزارش ریاح نیوز، سرهنگ عزیز الله سپهوندرئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان در برنامه رادیویی نقد و نظر که از شبکه اصفهان پخش شد، گفت: جرم سرقت تابع ۳ ضلع انگیزه مجرمانه، هدف مجرمانه یعنی مال یا شی قابل ربایش و سرقت و تبدیل آن به ثمن و سوم فرصت مجرمانه است. یعنی فردی که دارای انگیزه و هدف مجرمانه است بایستی فرصت ارتکاب جرم را هم پیدا کند تا وقوع جرم محقق شود.

مردم سواد پیشگیری از جرم را فرا گیرند

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم ناخواسته و ندانسته زمینه و بستر وقوع جرم را برای مجرمان فراهم می کنند گفت: در بسیاری از مواقع شاید فردی اصلاً انگیزه و قصدی برای سرقت نداشته باشد ولی وقتی می بیند هدف مجرمانه برایش فراهم است دست به جرمی همچون سرقت می زند.

رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان با تاکید بر این نکته که اگر مردم دانش و آگاهی لازم در خصوص پیشگیری از وقوع جرم را بدست آورند جلوی بسیاری از سرقت ها گرفته می شود اضافه کرد: امروزه مردم ما علاوه بر سواد علمی، سواد اقتصادی و مالی و سواد رسانه ای بایستی سواد پیشگیری از جرم را هم فرا گیرند.

مداخله گری پلیس قبل از وقوع جرم

سرهنگ سپهوند در ادامه به موضوع مداخله گری پلیس قبل از وقوع جرم اشاره کرد و اظهار داشت: فراجا رویکرد پیشگیری از جرم را چند دهه ای است که در دستور کار جدی خود قرار داده و مداخله گری قبل از وقوع جرم را با این رویکرد انجام می دهد. در مداخله گری قبل از وقوع جرم پلیس بایستی نقاط آسیب پذیر را مورد رسیدگی قرار دهد چون تهدید از نقاط آسیب پذیر به وجود می آید. آسیب هم از نقطه ضعف می آید و پلیس بایستی آن نقاط ضعفی که منجر به آسیب می شود را با نگاه امنیتی شناسایی و به مسئولان و شهروندان منتقل کند.

وی تهیه مستند و گزارش های خبری از سوی خبرنگاران رسانه های گروهی در زمینه آسیب های جامعه را بسیار مؤثر دانست و اظهار داشت: این گزارش ها که توسط خبرنگاران رسانه ها به ویژه رسانه صدا و سیما از زیر پوست شهر تهیه می شود به ما کمک می کند تا بتوانیم آسیب های جامعه در حوزه امنیت را به راحتی شناسایی کرده و برای حل آنها راهکار عملی تهیه و تدوین کنیم.

این مقام انتظامی با بیان اینکه علاوه بر مردم، دستگاه ها و سازمان ها هم بایستی در پیشگیری از وقوع جرم نقش و سهم خود را ایفا کنند گفت: هنگامی که یک مجتمع مسکونی و تجاری و یا یک شهرک قرار است ایجاد شود حتماً باید مسئولان و دست اندرکاران دیدگاه و نظر کارشناسی پلیس را دریافت کرده و با دقت آنها را اجرا کنند.

لزوم شناسنامه دار کردن قطعات خودرو

وی یکی از راهکارهای پیشگیری از وقوع سرقت خودرو را نصیب سیستم های ایمنی ضد سرقت بر روی خودروهای تولید شده توسط خودروسازها عنوان کرد و گفت: متاسفانه ضریب ایمنی خودروهای تولید داخل بسیار پایین است و این موضوع را بارها به شرکت های خودروساز اعلام کرده ایم اما هنوز هیچ گونه اقدام عملی از سوی آنها مشاهده نشده است.

سرهنگ سپهوند دومین راهکار در خصوص پیشگیری از سرقت خودرو را شناسنامه دار کردن قطعات خودرو عنوان کرد و گفت: معتقدیم هر قطعه ای باید دارای بارکد مخصوص به خود باشد چون در این صورت هر جا که سارق قطعات مسروقه خودرو را بخواهد منتقل کرده و یا بفروش برساند بلافاصله قابل ردگیری بوده و این موضوع می تواند به پیشگیری از سرقت قطعات خودرو کمک کند.

کمبود پارکینگ، بستری برای سارقان

رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان توسعه پارکینگ های سطح شهر را نیز به عنوان یکی دیگر از راهکارهای لازم در خصوص پیشگیری از سرقت وسایل نقلیه دانست و اظهار داشت: براساس دستورالعمل های موجود شهرداری ها بایستی در کنار مراکز تجاری و هسته های مرکزی شهرها بحث توسعه پارکینگ ها را در دستور کار خود قرار دهند.

وی به وجود تعداد زیاد مطب ها و مجتمع های پزشکی در هسته مرکزی شهر اصفهان اشاره کرد و گفت: وقتی مردم از هر جای استان و حتی استان های همجوار به این نقطه مراجعه می کنند با کمبود پارکنیگ در این نقطه مواجه می شوند و طبیعی است که مجرمان هم از این خلاء سؤاستفاده کرده و دست به سرقت می زنند.

اجرای طرحی برای افزایش امنیت در محلات

سرهنگ سپهوند در خاتمه به اجرای طرح امنیت محله محور پرداخت و گفت: یک اقدام خوبی که اخیراً فرمانده کل انتظامی کشور در دستور کار فرماندهی انتظامی تمامی استان ها قرار داده اجرای طرح امنیت محله محور است به گونه ای که در این طرح با بهره گیری از افراد با نفوذ، معتمدان و افراد فعال در هر محله کانون های جرم شناسایی و با آنها برخورد می شود. امیدواریم با اجرای دقیق این طرح وقوع جرم در محلات را به میزان بسیار  زیادی کاهش دهیم.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=15076

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.