به گزارش ریاح نیوز، نهمین نشست مدیران و رؤسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای ایران به میزبانی اصفهان برگزار شد.
استفاده از ظرفیت دانشبنیانها در مدیریت پسماند
حمیدرضا طهوری مشاور وزیر کشور در امور فناوری گفت: سال گذشته ابلاغیهای در زمینه مدیریت پسماند از سوی وزارت کشور به شهرها و کلانشهرهای کشور ارسال شد که در آن بر موضوع تفکیک پسماند از مبدأ و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و توسعه فناوریها، حرکت به سمت اقتصادی شدن و جذب مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی تأکید شده است.
حمیدرضا طهوری با تأکید بر افزایش سهم مشارکت شرکتهای دانش بنیان و توسعه فناوریهای جدید گفت: لازم است از ظرفیت دانشبنیانها برای کاهش دفن پسماند و تبدیل آن به منابع با ارزش بیشتر استفاده کنیم.
او با اشاره به لزوم حرکت مدیریت پسماند کشور به سمت اقتصادی شدن، تأکید کرد: فراخوان گسترده برای مشارکت سرمایهگذاران و ورود منابع مالی بخش خصوصی به صورت حداکثری در عرصه مدیریت پسماند ضروری است و حضور فعال سرمایهگذاران بخش خصوصی میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری با اشاره به موفقیت کلانشهرها درمدیریت پسماند نسبت به شهرهای کوچک اظهار کرد: شایسته است کلانشهرهای کشور با به اشتراک گذاری تکنولوژیهای جدید، معرفی تجربههای موفق و جذب مشارکت بخش خصوصی به شهرهای کوچک کمک کنند تا مدیریت پسماند به نحو احسن در کشور انجام شود.
خرید تضمینی برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر
رضا صمدی معاون سازمان انرژیهای تجدیدپذیر وزارت نیرو (ساتپا) در این نشست اظهار کرد: خرید تضمینی برق تولیدی از منابع تجدید پذیر همچون منابع خورشیدی، بادی و زیست تودهای از جمله اقدامات سازمان انرژیهای تجدید پذیر «ساتپا» است که زیر نظر وزارت نیرو فعالیت میکند.
رضا صمدی ادامه داد: به دلیل اهمیت فعالیت نیروگاههای زیست تودهای، دفتری تحت عنوان توسعه نیروگاههای زیست تودهای در وزارت نیرو ایجاد شده است که به کلان شهرها در زمینه احداث این نوع نیروگاهها میتواند کمک شایانی کند.
صمدی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارهای رسمی سازمانهای جهانی محیط زیست، دفن غیربهداشتی زباله از منابع مهم انتشار گازهای گلخانهای است، افزود: با مدیریت پسماند به روشهای مختلف میتوان انتشار گازهای گلخانهای را تا۸۰ درصد کاهش داد.
او با بیان اینکه وزارت نیرو اخیراْ به منظور خرید برق تولیدی از پسماندها ابلاغیهای درباره نرخهای جدید پایه صادر کرده است، گفت: قیمت نرخ جدید خرید برق در زمینه لندفیل ۱۱ هزار ریال به ازای هر کیلووات ساعت برق، نرخ جدید بیوشیمیایی شامل انواع هاضم ۱۵ هزار و ۶۰۰ ریال و در زمینه ترمو شیمیایی مانند انواع زباله سوزها ۲۲ هزار ریال است.
او ادامه داد: همچنین براساس این مصوبه به منظور رفع مشکلات زیست محیطی نرخ پایه خرید تضمینی برق در استانهای ساحلی و کلانشهرها ۲۰ درصد افزون بر این مبالغ است.
ضرورت جلب مشارکت مردم در مدیریت پسماند
مهدی بقایی معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان نیز گفت: جلب مشارکت مردمی در مدیریت پسماند در کنار استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای نوین از موضوعات مهمی است که تمام شهرها باید برای آن ظرفیتسازی کنند.
مهدی بقایی افزود: در سال ۱۳۸۹ با یک فرهنگسازی تأثیرگذار با کاهش ۵۰ درصدی زباله در اصفهان روبهرو شدیم و طبق نظرسنجیها از هر ۱۰ شهروند ۹ نفر از این موضوع رضایت داشتند.
او بهروز کردن موضوعات مختلف در زمینه مدیریت پسماند را از نتایج برگزاری این نشستها دانست و اظهار امیدواری کرد که مسایل مطرح شده در این نشست شهرها را به اهداف مدنظر در زمینه پسماند برساند.
فرصتی برای بیان و رفع چالش های حوزه مدیریت پسماند
غلامرضا ساکتی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان درباره روند فعالیت کمیته مدیریت پسماند مجمع کلانشهرهای ایران اظهار کرد: چالشها و موضوعات مربوط به حوزه پسماند در کشور توسط این کمیته بررسی و برای رفع آنها راهکار ارائه میشود.
غلامرضا ساکتی افزود: بررسی طرح هوشمندسازی جمع آوری پسماند، بررسی شیوه نامه مدیریت جزء ویژه پسماند عادی، ارائه اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان، موضوعات مرتبط با بودجه ۱۴۰۲ و برنامه توسعه و الزامات حوزه پسماند از محورهای نهمین نشست مدیران و رؤسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای ایران است.
انتهای خبر/ م ک/