به گزارش ریاح نیوز به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه در استان اصفهان در دیدار مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان به بهانه ۱۵ اسفندماه و روز درختکاری اظهار کرد: سالهای سال است که در بدنه دولت و کشور بحث کاشت میلیونی درخت به صورت دستوری مطرح است ولی قطعا نتایج مطلوبی از این روش حاصل نمیشود.
وی با اشاره به اینکه قطعا یکی از مناطقی که باید حتما درخت کاری انجام شود، مناطق صنعتی و شهرکهای صنعتی است، افزود: باید توجه داشت که مقررات، ضوابط، قوانین و تعیین شرایط چون اقلیم، نوع درخت مورد نیاز، میزان آب موجود برای آبیاری به صورت دقیق به این مناطق صنعتی و مسئولین مربوطه ارائه شود.
نماینده ولی فقیه دراستان اصفهان تصریح کرد: باید آیین نامههایی با دستورالعملهای اجباری و قانونی در زمینه میزان کاشت درخت، متناسب با وسعت زمین در اختیار، توسط شرکتها و کارخانجات صنعتی آلاینده تعریف و تبیین کرد و بر حسن اجرای این کار نیز نظارت شود.
طباطبائی نژاد افزود:صرفا کاشت میلیونی درخت در یک برههی زمان سودمند نبوده و قانون خوبی نیست، چرا که بررسی میزان آب مورد نیاز این درختان کاشته شده و یا نظارت بر نگه داری آن برای سالیان، امری مهمتر است، در ابلاغ چنین طرحها باید همه جوانب اجرا، تحقق و ماندگاری آن تدقیق شود.
وی عنوان کرد: برای هر منطقه از کشور و استان، نوع درختی که باید کاشته شود، متفاوت است، به طور مثال آیا کاشت درختان سوزنی برگ در امر کاهش آلایندههای صنایع بزرگ مثل فولاد موثر است؟
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان اذعان کرد: در این میان منابع طبیعی نیز خود باید سهم قابل توجهی در کاشت درختان داشته باشد و همچنین نظارتی دقیقی بر عملکرد رسالت صنایع در کاشت درختان نیز داشته باشد.
طباطبائی نژاد تاکید کرد: در امر کاشت درخت در کشور، موضوع تامین آب برای آبیاری بسیار مهم است، باید در این زمینه خلاقیت داشت و به فکر روشهای نوین چون تصفیه پساب و استفاده از آن در زمینه کاشت درختان در زمینهای بایر و حتی اراضی خشک اطراف شهر باشیم.
وی تذکر داد: متاسفانه طی سالیان گذشته آنگونه که شایسته و بایسته بوده است در زمینه منابع طبیعی و ایجاد فضاهای سبز و کاشت درخت در کشور طرحهای خوبی را اجرایی نکردیم و در این زمینه نقص و ضعف داریم که باید اصلاح شود.
در ابتدای این دیدار، ابوطالب امینی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به تشریح و بیان سیاست ها، اقدامات این اداره کل در سطح استان پرداخت و بر موضوع اجرای طرح «کاشت مردمی یک میلیارد درخت» تاکید و گفت: تا چند سال آینده این موضوع در دستور کار کشور است و کمیته های مختلف برای تبیین و بررسی ابعاد و شرایط حاکم بر اقصی نقاط کشور برای تحقق این طرح تشکیل شده است.
امینی افزود: سهم استان اصفهان را کاشت سالی ۴ الی ۵ میلیون درخت به مدت چهار سال با همراهی مردم، مراکز و صنایع صنعتی و ارگانها دانست.
پایان خبر/