به گزارش خبرنگار ریاح نیوز، علی تمنایی سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در نشست خبری اظهار کرد: یکی از دغدغههای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در چند سال اخیر، واگذاری بخشی از فعالیتها به بخش خصوصی بوده است.
اگر این امر محقق شود حتی میتوان برپایی نمایشگاه کتاب را به بخش خصوصی واگذار کرد؛ در همین رابطه رایزنیهایی با تعاونی ناشران استان اصفهان صورت گرفته است.
جشنواره «دوسالانه کتاب استان اصفهان» به منظور شناسایی و معرفی کتابهای برتر در حوزههای مختلف و ارج نهادن و تکریم و حمایت پدیدآورندگان و تولید کنندگان این آثار و سایر بخشهای مرتبط با نشر کتاب برگزار میشود.
در خصوص چگونگی فرآیند و شرایط آثار مکتوب دوسالانه کتاب اصفهان، زمانبندی تولید آثار بین سالهای ۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰ است که باید در این مدت چاپ یا اعلام وصول در وزارت فرهنگ شده باشد. ناشر کتاب، موضوع و پدیدآورندگان کتاب هم باید از اصفهان یا در اصفهان بوده باشند تا در این جشنواره شرکت داده شوند.
۱۱ حوزه دین و فلسفه، روانشناسی، علوم تربیتی، حقوق، زبان و زبانشناسی، علوم خاص، علوم عملی، هنر و معماری، ادبیات، تاریخ و جغرافیا از جمله بخشهای اصلی این جشنواره است. همچنین فعالان پیرامونی انتشار کتاب از جمله صفحهآرا، ویراستار و سایر عوامل نیز میتوانند در این رقابت که تا پانزدهم شهریورماه ادامه دارد، شرکت کنند.
امسال در بیستوششمین دوسالانه کتاب اصفهان تا به امروز ۶۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده که نسبت به دوره قبل، افزایش سه برابری دارد. خانه کتاب و ادبیات کشور مستقر در تهران نیز متولی داوری این رویداد استانی است.
آثار چاپی در حوزه دفاع مقدس و نماز از جمله بخشهای ویژه این دوره از جشنواره سالانه کتاب هستند.
معیارهای انتخاب بهترین کتاب در این دوره، بدیع بودن موضوع، رعایت استاندارها در ساختار اثر، فصلبندی درست، دقت در نگارش و دستور زبان و گزینش واژگان، رعایت استاندارها در بیان منابع، بالا بودن معیار علمی محتوای اثر، بهرهمندی از قدرت تحلیل، آراستگی، حروفچینی و صفحهآرایی و همچنین رعایت استاندارهای تصحیح و ترجمه از جمله این ملاکها هستند که در داوریها لحاظ خواهد شد.
در بحث اشتغال زایی و تسهیلات، در زمینه تبصره ۱۸ ، به فعالان این حوزه و کسانی که در زمینه فعالیتهای مرتبط با این اداره کل اشتغالزایی داشته باشند، تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی ارائه میشود که استان اصفهان جذب اعتبار۱۲ و نیم میلیارد تومانی داشته است. همچنین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در بخش مشاغل خانگی ۱۲۹ شغل تعریف کرده که با اخذ مجوز مشاغل خانگی هر نفر تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بصورت مستقل و در صورت ایجاد شغل بهصورت جمعی تا سقف ۲ میلیارد تومان تسهیلات وام دریافت میکند و تاکنون ۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان اعتبار و تسهیلات در این بخش به فعالان مشاغل خانگی ارائه شده است.
سامانه تحفه نیز بهعنوان سامانه اعطای تسهیلاتِ ۴ درصدی قرضالحسنه با کمک صندوق امید به فعالان فرهنگ، تسهیلات ارائه میکند که در این بخش نیز ۳ میلیارد جذب اعتبار برای افراد و موسسات متقاضی داشتهایم.
با توجه به آسیبهای شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر، اصفهان بیشترین میزان جذب اعتبار حوزه فرهنگ کشور در شرایط کرونایی را با ۵۴ میلیارد تومان داشته است؛ بهطوریکه در شرایط شیوع کرونا ۲۵۰ مؤسسه آسیبدیده از کرونا به اداره کل فرهنگ مراجعه کردند و در مجموع ۱۱ میلیارد تومان اعتبار به آنها اعطا شد.
به دنبال ایجاد اتحاد و ائتلاف رسانهای با کمک رسانهها و سایر دستگاهها برای حل مشکلات رسانهها هستیم، چهارجلسه شورای اطلاعرسانی استان برای بررسی مشکلات رسانه تشکیل و مشکلات در ۱۳ حوزه از جمله بیمه، اشتغال، مسکن، کاغذ، یارانه و آگهی احصاء و جمعبندی شد و در حال پیگیری است.
سامانه «هنریاران» در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد، این سامانه نخستین اپلیکیشن جامع هنریابی و هنرمندیابی دارای مجوز رسمی کشور است که در هفته دولت رونمایی میشود.
انتهای خبر/م ک/