• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7
مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان:

حدود ۵۰۰ هزار نفر هنوز واکسن نزده‌اند

  • کد خبر : 8604
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
حدود ۵۰۰ هزار نفر هنوز واکسن نزده‌اند
مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: بین ۵۰۰ تا۶۰۰ هزار نفر بالای ۱۲ سال داریم که هنوز اصلا واکسن نزدند که این نقطه آسیب پذیری است، این‌ها در بین حدود ۵ میلیون نفر در استان خطرناک هستند.

به گزارش ریاح، رضا وفایی مسئول بیماری‌های واگیر استان اصفهان اظهار داشت: به دومین سالگرد این پاندمی نزدیک می‌شویم که با جامعه بشری خیلی بازی کرده، هر وقت احساس کردیم فروکش کرده باز موج بعدی آغاز شده و هر وقت اعلام کردیم موج بعدی می‌آید اینطور نشد.   

وی ادامه داد: این موضوع صاحب‌نظران علم همه‌گیرشناسی را به چالش کشیده، این خصلت خانواده کرونا ویروس‌ها است که با آنفلوآنزا تفاوت دارند، این ویروس باتوجه به خصوصیات ساختاری نزدیک به ۲ سال است جامعه بشری را به بازی گرفته اگر چه هزاران بار روش‌های پیشگیری و مراقبت و اقدامات مورد نیاز صحبت شده ولی هنوز مساله مرتفع نشده است.

وفایی بیان داشت: بعد از اتمام موج پنجم که مرداد و اوایل شهریور رو به اوج بود سپس روبه نزول رفت، روند نزولی از بابت مرگ و میر و بستری هنوز هم ادامه دارد، هنوز شواهدی از بروز موج ششم مشاهده نمی‌شود، این شواهد بر اساس آمار بستری‌ها و فوت سنجیده می‌شود، در مسیر نزولی موج پنجم هستیم و شواهد حاکی از موج ششم در منطقه ما نیست.

مسئول بیماری‌های واگیر استان اصفهان افزود:  ویروس بخاطر برخی خصوصیات از جمله بزرگی قطعه ژنتیکی که داخل آن است، جهش می‌کند، جهش ها در جوامعی اتفاق می‌افتد که گردش ویروس آزادانه انجام می‌شود، یعنی پوشش واکسیناسیون کم است و مردم زیاد مبتلا می‌شوند، ویروس که در می‌چرخد فرصت تغییر و تبدیل پیدا می‌کند.

وی با بیان این که شناسایی این جهش‌ها موضوع دیگری است، تصریح کرد: وقوع جهش در جامعه‌ای اتفاق می‌افتد که پوشش واکسیناسیون کم است، اما شناسایی جهش‌ها در مناطقی اتفاق می‌افتد که امکانات آزمایشگاهی بسیار پیشرفته داشته باشند، جهش‌ قابل ملاحظه را سازمان بهداشت جهانی VOC می‌گوید، یعنی جهشی که نگرانی را به سمت خود جذب می‌کند.

وفایی با اشاره به این که یکی از بیشترین جهش‌ها را در بین سویه‌ها امیکرون داشته، عنوان داشت: این موضوع باعث شده امیکرون بسیار مسری‌تر باشد و شکی در این نیست، ویروسی با این قدرت انتشار در سطح طبیعت جایگزین رقبا می‌شود، برخی جاها مانند امریکای جنوبی اعلام کردند که چون آمار مثبت‌ها بالا رفت ولی بستری‌ها بالا نرفت پس به نظر می‌رسد از نظر بالینی به نسبت مبتلایان خفیف‌تر است. 

مسوول بیماری‌های واگیر استان اصفهان با بیان این که سازمان بهداشت جهانی می‌گوید تمام انواع کرونا می‌تواند منجر به ابتلای شدید و مرگ شود، ادامه داد: وقتی به شکل طوفانی شدت مبتلایان زیاد شد، تعداد بستری ها هم زیاد خواهد شد، تدابیر برای مقابله هم هنوز واکسن زدن و تزریق دز سوم است.

وی در خصوص آمار تزریق واکسن در علوم پزشکی اصفهان، خاطر نشان کرد: ۴۵۰ هزار نفر سومین دز را تزریق کردند، جمیع افراد ۱۸ سال به بالا نزدیک به ۳ میلیون ۹۰۰ هزار نفر است، که تمام آن‌ها ۲ دز تزریق نکرده‌اند، روزانه حدود ۱۸ هزار نفر برای دز سوم مراجعه داریم که استقبال از ۲ دز اول بهتر است.

وفایی در خصوص آمار تزریق واکسن در استان بیان داشت: ۸۴ درصد مردم بالای دوازده سال یک دز واکسن را زدند و نزدیک ۷۴ درصد ۲ دز زده‌اند، در خصوص دانش‌آموزان در همین حدود است، خانم‌های باردار از حدود ۳۲ هزار نفر حدود ۲۳ هزار نفر واکسن دریافت کردند.

مسوول بیماری‌های واگیر استان اصفهان خاطر نشان کرد: بین ۵۰۰ تا۶۰۰ هزار نفر بالای ۱۲ سال داریم که هنوز اصلا واکسن نزدند که این نقطه آسیب پذیری است، این‌ها بین حدود ۵ میلیون نفر در استان خطرناک هستند، هر وقت سیتی اسکن بیماری را دیدیم که ریه را درگیر کرده واکسن تزریق نکرده، واکسن‌ها واقعا از درگیری ریه جلوگیری می‌کند.

وی در خصوص کیت‌های تشخیص امیکرون عنوان داشت: تعدادی کیت پی‌سی‌آر امیکرون از وزارت بهداشت دریافت کردیم و روی تعداد منتخب نمونه‌ها تست می‌کنیم،  مثلا مریض‌ها از یک خوشه باشند، چند نفر در یک مدرسه مبتلا شده باشند، بیماران نقص ایمنی،کسانی که از مبتلا شدنشان به کرونا کمتر از ۳ ماه گذشته، چند گروه منتخب هستند؛ هدف شمردن تعداد امیکرونی‌ها نیست، چون نه از لحاظ قرنطینه در منزل تفاوت دارد نه توصیه‌های بهداشتی به بیمار و خانواده متفاوت است.

وفایی با بیان این که  از نمونه‌های افراد علامت‌دار که به دست ما می‌رسد ۱۰ درصد مثبت می‌شود، ادامه داد: این‌ها سایر عوامل بیماری‌زا هستند که ایجاد بیماری های تنفسی می‌کنند، منتها احتمالا کرونا نیستند، بسیاری از این‌ها آنفلوآنزا است، کروناهای غیر کوویدی، ولی از نظر درمان‌های علامتی و استراحت در منزل تفاوتی نمی‌کند، افراد تا یک روز بعد از بهبودی جدا باشند تا دیگران را مبتلا نکنند.

مسئول بیماری‌های واگیر استان اصفهان در خصوص نوع واکسن دریافتی دز سوم گفت: قاعده واکسیناسیون به این ترتیب است که هر کس هر واکسنی ۲ دز قبلی را زده، سومی هم همان واکسن را بزند، فقط اسپوتنیک چون دز سوم ندارد باید آسترازنکا یا پاستوپلاس تزریق کنند، کسانی هم که آسترازنکا زده‌اند به همین ترتیب است‌.

وی در خصوص طرح شهدای سلامت عنوان داشت: طرح شهدای سلامت در ستاد استانی به دلیل روند کند واکسیناسیون تصویب شد، از اول آذر اجرا شد و هنوز هم متوقف نشده، با همکاری‌هایی که انجام شد به طور متوسط ۸ درصد به پوشش واکسیناسیون اضافه شده و از این بابت از تمام عزیزان که مشارکت کردند تشکر می‌کنیم.

وفایی در خصوص تشکیل ستاد‌ها نوروزی اظهار داشت: ویروس دائم در حال تغییر است و بارها غافلگیر شدیم، ستادها تشکیل شده ولی تصمیم گیری در خصوص کم و کیف مسافرت‌ها زود است، واکسن زدن کامل باید شرط لازم برای هرگونه اقدامات نوروزی باشد و اگر مقدور باشد کنترل‌های جاده‌ای، واکسیناسیون باید محور تصمیم‌گیری‌ها باشد.

در این نشست، شیری مسئول اداره آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: طبق پیش‌بینی‌ها، اواخر دی یا اوایل بهمن امکان دارد با موج ششم روبه‌رو شویم، بنابه روندی که این بیماری در کشورهای غربی داشت و به صورت انفجاری پخش شد ممکن است این اتفاق برای ماهم بیفتد پس عقل حکم می‌کند آمادگی داشته باشیم.

وی ادامه داد: جامعه دچار یک خوش خیالی شده که کرونا تمام شده، مردم ماسک نمی‌زنند و در اماکن شلوغ حضور پیدا می‌کنند، مردم باید بدانند گرچه زندگی این چنین سخت است ولی باید عادت کنیم با این بیماری زندگی کنیم، همانطور که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا عادت کردیم.

شیری با اشاره به این که دو موضوع باعث نگرانی است، خاطر نشان کرد: یکی خریدهای شب عید و دیگری دید و بازدیدها، دیگر نمی‌شود مسافرت‌ها مثل گذشته باشد و تجمعات مانند قبل باشد، این خطر هنوز تمام نشده است.

مسئول اداره آموزش سلامت معاونت بهداشتی در خصوص این که چه کسانی بیشتر در معرض این بیماری هستند، عنوان داشت: اولین مورد کسانی هستند که واکسن نزده‌اند، دو دز واکسن حدود ۲۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند، ۳ دز واکسن ۷۵ تا ۸۰  درصد ایمنی ایجاد می‌کند پس بین کسی که دو دز تزریق کرده تا سه دز بسیار تفاوت است.

وی در همین خصوص ادامه داد: مورد بعدی زدن ماسک است، این ویروس به سلول‌های راه‌های هوایی بیشتر حمله می‌کند تا سلول‌های بافت‌های تحتانی ریه، بنابراین زدن صحیح ماسک بسیار حائز اهمیت است، کسی که ماسک می‌زند باید رعایت کند که ماسک صحیح زده شود، در فضای بسته از دو ماسک استفاده کنید،رعایت تهویه فضاهای بسته بسیار حائز اهمیت است، چند ساعت یک بار پنجره را باز کنید، اگر از پنکه استفاده می‌کنید باید به سمت در باشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://riahnews.ir/?p=8604

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.