به گزارش ریاح نیوز، سرهنگ علی مولوی رئيس پليس راه استان اصفهان در نشست خبری اظهار کرد: استان اصفهان يکی از استان های تاثيرگذار در زمينه حمل و نقل جاده ای در کشور است که از نظر وجود مسيرهای آزاد راهی، رتبه اول و در مجموع راه ها و مسيرهای مواصلاتی نيز رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: ۲۵ درصد تصادفات جرحی و فوتی بر اثر واژگونی خودروها در سطح محورهای مواصلاتی برون شهری استان است. واژگونی وسايل نقليه که معمولا بر اثر سرعت و سبقت های غير مجاز رخ می دهد، يکی از بدترين حالت های تصادف است که اکثر خودروها در جلوگیری از آسيب به راننده در اين مدل تصادف خوب عمل نمی کنند و حتی ايمن ترين خودروها نيز ممکن است براثر واژگونی با سرعت زياد و غير مجاز، سرنشينان خودرو را به کام مرگ بکشانند.
رئيس پليس راه استان اصفهان بیان کرد: ۵۸ درصد از تصادفات برون شهری درست در زمانی که راننده گمان می کند به مقصد رسيده است، اتفاق می افتد. در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها و مقصد، خستگی و عجله راننده برای رسيدن به مقصد مورد نظر، تردد انواع وسايل نقليه سبک و سنگين، وجود صنوف مختلف و حتی افزايش تعداد دسترسی ها به مسير اصلی در طول اين محورها از عوامل مؤثر در بروز تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها هستند.
وی با اشاره به اينکه برخورد ماموران پليس راه با رانندگان دارای تخلفات حادثه ساز قاطع خواهد بود، تاکید کرد: امنيت جانی شهروندان و ساير کاربران ترافیکی در محورهای برون شهری از اولويت های اصلی ماموریتی پليس است و با توجه به هماهنگی انجام شده با مرجع قضائی، برخورد با آن دست از رانندگانی که قانون گريز هستند و مرتکب تخلفات حادثه ساز می شوند قاطع و قانونی خواهد بود.
مولوی، در خصوص اعمال قانون رانندگان حادثه ساز و دارای سرعت های غير مجاز و بحرانی اعلام کرد: ضمن اجرای طرح توقيف ساعتی خودرو و اعمال قانون اين افراد در همان محل، خودروی رانندگانی که با رانندگی و رفتارهای پرخطر در سطح محورهای برون شهری امنيت جانی خود و ساير شهروندان را به مخاطره می اندازند و دارای تخلفات حادثه ساز هستند، از ۳ روز تا يک ماه در پارکينگ توقيف خواهد شد و سپس برای انجام اقدامات قانونی بعدی به مرجع قضائی معرفی و در سوابق گواهينامه آنان نيز نمره منفی ثبت خواهد شد.
وی تصریح کرد: در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزايش ۳ درصدی ترددها در سطح محورهای برون شهری استان ثبت شده است. در اين ميان متاسفانه ميزان وقوع تصادفات نيز در اين محورها با افزايش روبه رو بوده که با شناسايی نقاط مؤثر در بروز اين تصادفات و با برنامه ريزی صورت گرفته، اقدامات مناسبی با همکاری سازمان های دخيل در مناسب سازی محیطی سطح جاده ها و رفع نقاط حادثه ساز در دست اجرا است.
رئيس پليس راه استان اصفهان، اصلاح هندسی و رفع نواقص جاده ای در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها، استفاده از ظرفيت شورای راهبردی استان و اجرای طرح توقيف سیستمی و فيزيکی خودروهای دارای سرعت های بحرانی، ساماندهی سرويس های شهرک های صنعتی استان که در مسیرهای برون شهری تردد دارند، اجرای طرح توقف و حرکت در راستای پیشگیری از خستگی و خواب آلودگی رانندگان در محورهای مواصلاتی استان و راه اندازی اتوبوس آموزشی برای آموزش کاربران ترافيک به ويژه در روستاها را از جمله برنامه های پليس راه در راستای مهار و کاهش حوادث ترافیکی معرفی کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح (اتوبوس آموزش) در مناطق روستایی استان، گفت: امروز یکی از مؤلفههای ارتقای ایمنی در سطح کشور، آموزش و فرهنگ سازی است که این مهم با طرح اتوبوس آموزش سیار در دستور کار راههای روستایی استان قرار گرفته است.
مولوی افزود: اتوبوس آموزش تمامی مطالب در بحث آموزش راهنمایی و رانندگی را در اختیار کاربران آسیب پذیر قرار میدهد چرا که بر اساس آمارهای موجود، عامل ۲۰ درصد از حوادث رانندگی در راههای روستایی، موتور سیکلت سواران و وانت بارها هستند و این طرح هم در مدارس و با همکاری سازمان راهداری در حاشیه راهها اجرا میشود.
گفتنی است، اصحاب رسانه در پایان نشست خبری از اتوبوس آموزش سیار و مجهز پلیس راه استان اصفهان بازدید کردند.
پایان خبر/