به گزارش ریاح نیوز، امین خیامباشی مسئول موزه عصارخانه شاهی گفت: مجموعه نشستهای «شیوه ما مردمان» که تاکنون در قالب ۱۱ نشست برگزار شده است، به بررسی ارتباط متقابل گسترههای اجتماعی و فرهنگی عامه می پردازد و جامعه شناسی، هنر، موزه، کتاب و کتابخوانی، اقلیمشناسی، حکمت و فلسفه را دستمایه تحلیل و بررسی در این زمینه قرار می دهد.
وی با بیان اینکه دوازدهمین نشست «شیوه ما مردمان» با محوریت بررسی «نقش اصفهان در گسترش هنر نقالی در ایران» برگزار می شود، افزود: محمد جعفری قنواتی عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف اسلامی، مدیر دانشنامه فرهنگ ایران، از پژوهشگران فرهنگ عامه در کشور و صاحب تالیفات ارزشمندی همچون «مقایسه روایت های شفاهی و کتبی داستان بهمن» و «تاریخ شفاهی نوروز» سخنرانی در این نشست را برعهده دارد.
وی فرارسیدن فرهنگ پهلوانی و زورخانهای (۱۸ اردیبهشت) و سالروز بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی (۲۵اردیبهشت) را بهانه ای برای انتخاب نقش اصفهان در گسترش هنر نقالی به عنوان موضوع این نشست دانست و اظهار کرد: متاسفانه هنر نقالی چنانکه باید در میان مردم رواج ندارد و امروزه به عنوان یک برنامه حاشیه ای برای اجرا در برخی از محافل به آن نگاه می شود. در حالیکه بسیاری از طومارنویسان بزرگ از اصفهان برخواسته اند و مفصلترین طومار نقالی از اصفهان توسط مرشد زریری نگارش شده است که نشان دهنده جایگاه شاخص اصفهان در گسترش این هنر است.
وی خاطرنشان کرد: دوازدهمین نشست «شیوه ما مردمان» روز پنجشنبه، ۲۱ اردیبهشتماه از ساعت ۱۷ در موزه عصارخانه شاهی وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، واقع در میدان امام خمینی (ره)، بازار عطارها ورودی بازار مخلص برگزار میشود.
پایان خبر/