به گزارش ریاح نیوز، ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت انگور در تاکستانهای چهارمحال و بختیاری از اوایل شهریورماه بسته به آب و هوای استان آغاز میشود و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سرمازدگی دیررس بهاره بسیاری از باغات را دچار آسیب کرد، افزود: پیشبینی تولید ۵۱ هزار تن انگور را در استان داشتیم اما سرمازدگی سبب افت ۳۰ درصدی در برداشت این محصول شد.
وی با اشاره به اینکه اکثر انگور استان در شهرستان کیار، منطقه گهرو و حاجیآباد کشت میشود، اظهار داشت: رقم عسگری یکی از ارقام انگور در استان است که به صورت تازهخوری مصرف میشود.
شیرانی بیان کرد: دیررس بودن انگور در استان یکی از معایب این محصول است زیرا که برداشتشان از اواخر تابستان آغاز و به سرمای پاییزه ختم میشود که همین سرما باغداران را در بازار دچار خسارت میکند.
وی گفت: همین موارد سبب شد وزارتخانه به سمت تغییر ارقام با سرشاخهکاری و اصلاح باغات به ارقام زودرس که بازارپسندتر هستند حرکت کند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: داربستی کردن باغات انگور در نقاط گرمسیر استان نیز راهکار دیگری برای بازارپسندتر کردن انگور است که باید مورد توجه باغداران قرار بگیرد.
وی یادآور شد: تا کنون تسهیلاتی برای کشت بهتر انگور به کشاورزان پرداخت نشده اما پیشبینی پرداخت تسهیلات در سال جاری وجود دارد.
شیرانی توضیح داد: انگور بیشتر به صورت تازهخوری در استان و استانهای اطراف مصرف میشود که سرمازدگی باعث افزایش قیمت این محصول شد و در باغات نیز انگور زیر ۱۰ هزار تومان نداشتیم.
وی در پایان گفت: سطح باغات استان حدود ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار است که ۱۰۰ هکتار به صورت نهال و ۴ هزار و ۱۰۰ هکتار بارورند.
انتهای خبر/ م ر/