به گزارش ریاح، مهدی اثنی عشران معاون توسعه منابع انسانی دانشگاه علوم قرآنی استان اصفهان با اشاره به آغاز برنامههای بخش پژوهشی هفتمین جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری» در استان اصفهان اظهار داشت: باید توجه داشت که این جشنواره به صورت کشوری است اما جمع آوری و داوری آثار این بخش در استان اصفهان و در دبیرخانه این جشنواره دنبال میشود.
وجود محققان و پژوهشگران فعال در استان اصفهان منجر به انتخاب این استان برای واگذاری دبیرخانه بخش پژوهشی بوده است، باید توجه داشت که مهم ترین سمینارهای علمی و پژوهشی اوقاف در سطح بین المللی در استان اصفهان برگزار شده و از این رو ظرفیتهای خوبی در این استان موجود است.
همچنین با وجود خیریههای مختلف در استان اصفهان، این امر منجر به حمایت از فعالیتهای علمی در این زمینه است.
حوزههای مغفول در زمینه پژوهش وقف بسیار زیاد است، از این رو این جشنواره ها برای شناسایی استعدادها در این زمینه کمک میکند ضمن اینکه آثار جدید و به روزی نیز در این زمینه ارائه میشود.
آسیب شناسی و ظرفیت شناسی در زمینه وقف میتواند بسیاری از مشکلات این حوزه در زمینه ثبتی و حقوقی و حتی مذهبی را برطرف کند، برای مثال در حوزه حقوقی اوقاف در زمینه ثبت اسناد ما مشکلات زیادی داریم، در حوزه موقوفات مجازی نیز که اخیرا عنوان میشود و بحث مالکیت معنوی مطرح شده است جای کار بسیاری دارد و باید تحقیق و پژوهش در این خصوص انجام شود.
ضروری است بانک جامعی برای پژوهشگران حوزه وقف ایجاد شود، باید فعالیتها در این زمینه متمرکز شود، نهادهای مختلفی در این زمینه فعالیت دارند که باید جمع بندی اطلاعات را از این افراد داشته باشیم.
راهاندازی مجلات تخصصی وقف لازم است و در این زمینه تنها مجلهای که داریم مجله وقف میراث جاویدان است و باید در این زمینه تخصصی تر ورود کنیم که این امر می تواند به همه اقشار کمک کننده باشد.
انتهای خبر/