به گزارش ریاح نیوز، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی نماینده ولی فقیه و امام جمعه نجف آباد در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن گرامیداشت روز ملی حماسه و ایثار مردم نجف آباد اظهار کرد: مشکل ما انسانها غفلت است، این موضوع در آیات الهی نیز ذکر شده است. در روز قیامت نیز این سئوال مطرح میشود که آیا شیطان از ما قویتر بود؟ پاسخ منفی است اما خداوند میفرماید: علت گمراهی شما غفلت است و این آغاز سقوط است.
وی افزود: روز نجف آباد، روز یاد کردن از داراییها و انسانها بزرگ و جامعهای است که با هم رفیق، هم فکر و هم مقصد هستند و برای رسیدن به هدفی والا تلاش میکنند. همه در میدان هستند و یک نفر را نمییابید که بیرون از این میدان و غافل باشد. اینجا همه هوشیار، بیدار و زنده هستند.
امام جمعه نجف آباد گفت: مسنها و پیشکسوتان، زنان و مردان، پدران و مادران، محصلان، دانشجویان، بازاریان، کشاورزان و … همه در صحنه نبرد و مقابله با دشمن و متجاوزان نقشآفرینی میکنند. انصافا یاد این روزها، یاد زندگی، عزت، دفاع و پاسداری از عدالت و مقابله با ظلم است.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی با بیان اینکه باید از کسانی که این روزها و این ارزشها را زنده نگه میدارند تشکر کرد، افزود: یاد این ایام و زنده کردن یاد دوستان و خوبان، به خود بالیدن نیست. اگر اینگونه باشد بت پرستی است، اما عدهای خداپرست با آرمانهای الهی آمدهاند که با هم، همعهد شوند و از خوبان روزگار یاد کنند.این یادآوری، باید ما را متوجه این نکته کند که ما ادامه دهنده راه شهدا هستیم. باید آنها و همه خوبان این دیار را یاد کنیم. شاید این یک غفلت است که در این ایام از شهیدان بگوییم اما از شهید آفرینان نگوییم. مادران این شهدا که گمنام هستند و همینگونه در حال رفتن از بین ما هستند، گنج کرامت هستند.
امام جمعه نجف آباد با تأکید بر اینکه باید از پدران شهدا هم یاد کرد، نیز اظهار کرد: از رزق و روزی که پدران شهدا استفاده کردند و فرزندان خود را در محفلهای قرآن و نهج البلاغه تربیت کنند باید سخن گفت. آنها علم و فهم و بصیرت را در دوران وحشت ستمشاهی به دست آوردند، بنابراین باید از این خوبان و کسانی که زمینه تربیت آنها را فراهم کردند، سخن گفت.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی تصریح کرد: روز نجف آباد امسال به دهه نکوداشت نجف آباد تبدیل شده و ۱۰ روز شاهد برنامههای متنوعی هستیم که آغاز آن محفل انس با قرآن است. از شب نخست ماه شعبان همزمان با دوم اسفندماه این برنامهها به مدت ۱۰ شب شروع میشود.
وی افزود: در شب دوم، روحانیت و خواهران و برادران حوزهها، پدران و مادران ۱۱۰ شهید روحانی حضور پیدا میکنند. یک سوم روحانیت نجف آباد در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند و در این محفل از آنها یاد میشود.
امام جمعه نجف آباد با اشاره به دیگر برنامههای این دهه، اظهار کرد: محفلهای بعد مربوط به اداریان، بازاریان، مجموعههای فرهنگی و هنری، آموزش و پرورش، دانش آموزان و معلمان، بانوان و… است. به یک معنا همه اقشار قرار است در ۱۰ برنامه به یاد روز نجف آباد نقش آفرینی و اعلام کنند که اگر ما در این قطعه از زمین، ارزشهایی را رقم زدیم به خاطر حضور همگانی مردم بوده است.
وی گفت: نقش پدران، مادران،عالمان، معلمان، بازاریان و.. در این صحنه به نمایش گذاشته میشود، چون ما معتقد هستیم علت ایجاد یک پدیده، میتواند علت مبقیه و ادامه بخش آن پدیده باشد. انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جامعه پویای ارزشمند به دست همگان ایجاد شد و اکنون نیز همگان باید این راه را ادامه دهند.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی در پایان بیان کرد: امیدواریم قلم اصحاب رسانه همواره حقگو و حق نویس و مدافع ملت و ارزشهای این نظام مقدس الهی باشد.
موسی مباشری فرماندار نجفآباد نیز با اشاره به پنجم اسفندماه روز حماسه و ایثار شهر نجفآباد، اظهار کرد: در عملیات خیبر سال ۶۲، ۳۳۳ نفر از عزیزان در شهرستان نجفآباد به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که ۲۰۵ نفر از آنها پنجم اسفندماه بر دوش مردم غیور و همیشه در صحنه نجفآباد تشییع شدند، به همین دلیل روز پنجم اسفند را روز حماسه و ایثار و شهادت نامگذاری کردهاند و هرساله در این هفته فرهنگی برنامههایی برگزار میشود که امسال به دلیل گسترده بودن برنامهها برای ۱۰ روز برنامهریزی شده است.
وی افزود: ستادی در شهرستان نجفآباد تشکیل شد و دستگاههای مختلف و شهرداران برای روز حماسه و ایثار و شهادت و این هفته فرهنگی، برنامهریزیهای لازم را انجام دادند. از این رو بیش از ۱۰۰ عنوان برنامه فرهنگی در این مدت اجرایی میشود. ازآنجاکه این ایام مصادف با شهادت شهدا و پنجم اسفند روز حماسه و ایثار شهادت است، باید بیشتر موضوع شهید و شهادت را برجسته کنیم و یاد شهدا باشیم، چراکه دشمن درصدد است نام شهید را از ما بگیرد.
مباشری افزود: شهرستان نجفآباد از زمان پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و وقایعی که تاکنون رخ داده تا نظام پابرجا بماند، شهدایی را تقدیم کرده، این در حالی است که دشمن قصد دارد این برجستگی را از ما بگیرد. چشمروشنی انقلاب اسلامی ایران به شهدای عزیز است تا امروز کشور بر قله بلند بتابد و چشم دشمن را کور کند. شهرستان نجفآباد با داشتن علمای برجسته، شخصیتهای علمی بالا رتبه که آمار آنها کم نیست، در زمینه رشد معنوی و تربیتی شهرستان تأثیرگذار بوده است و امروز این شهرستان را به عنوان شهرستان برجسته در حوزه علم، ایثار، شهادت، صنعت و جهاد به تمام معنا معرفی میکند.
فرماندار نجف آباد گفت: برنامههای مناسبی در هفته فرهنگی در سطح شهرستان نجفآباد برنامهریزی شده است، همچنین برنامهای به مدت ۱۰ شب در حسینیه حضرت فاطمه (ع) برنامهریزی شده که برنامه شاخص کشوری است و در پایان هفته نیز اجلاسیه استانی نماز دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار خواهد شد.
سرهنگ هوشنگ نوابی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج نجف آباد نیز با تقدیر از حضور حماسی مردم در ۲۲ بهمن اظهار کرد: ان شاء الله خداوند کمک کند تا همواره در مسیر انقلاب اسلامی و صراط مستقیم گام برداریم.
وی گفت: از ابتدای ماه اسفند مردم کم کم خود را برای استقبال از نوروز آماده میکنند تا با دلی شاد و خاطری با نشاط به سال جدید وارد شوند. در این میان خانه تکانیها از جایگاه ویژهای برخوردار است تا زنگارهای یک ساله خانههای خود را دور بریزند و سال جدید را با جوانههای امید و شکوفایی زندگی آغاز کنند. اما در اینجا، در ایام حماسه و ایثار شهرستان نجف آباد سخن از خانه تکانی دل است که آدمی را به آرامش دعوت میکند. در گذر زمان گرد و خاکهایی بر دل انسان مینشیند و برپایی اینگونه برنامهها و محافل، توجه ما را به اصل خود و داشتههایمان رهنمود میکند و از غفلتهایی که در طول زندگی گرفتار آن میشویم رهایی پیدا میکنیم.
وی در ادامه بیان کرد: هفته حماسه و ایثار نجف آباد، هفته خانه تکانی دل از غبار مادیات و مسائل دنیوی و زدودن خاک از دلهای غبار گرفته از پیچ و خم زندگی روزمره و این روزها، روزهای فراموش نشدنی در قاموس انقلاب و تقویم شهرستان نجف آباد به عنوان پایتخت ایثار و شهادت است.مردم این شهر بهترین گلواژههای ایثار و شهادت را از خود به یادگار گذاشتند. هرگز این روزها از ذهن مردم پاک نخواهد شد. مردم ولایت مدار این خطه به این روزها میبالند زیرا ۳۳۳ لاله خونین عملیات خیبر را روی دستان خود بدرقه کردند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج نجف آباد افزود: امروز اعتلای پرچم مقدس جمهوری اسلامی در دنیا مرهون خون مطهر و پاک همین شهدایی است که در مسیر ولایت تا پای جان در مقابل همه زورمداران عالم ایستادند. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در خصوص نجف آباد میفرمایند این شهر یکی از قلههای جهاد است. امروز ما شایستگی قرار گرفتن در میدان جهاد در رکاب ولی امر مسلمین را یافتهایم و توفیق الهی است که باید در عرصه جهاد تبیین از آن دفاع کنیم. تمام برنامههای این ایام نیز در همین راستا است.
سرهنگ نوابی تصریح کرد: شهید و شهادت راه اگر از یاد ببریم دچار خسران در دنیا و آخرت میشویم. باید یاد شهدا را همواره زنده نگه داریم و به روح والا و مطهر آنها سلام و صلوات نثار کنیم.
عبدالرسول امامی شهردار نجفآباد نیز با اشاره به راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن، اظهار کرد: مردم با حضور خود در راهپیمایی نشان دادند که دشمنان راه به جایی نخواهند برد، هرچند مشکلاتی وجود دارد، اما از ارزشهای انقلاب کاسته نمیشود. نجفآباد سهم زیادی در انقلاب اسلامی ایران داشته است، مردم این شهرستان اسارتها کشیدند و ۲۵۰۰ شهید میان جمعیت حدود ۸۰ هزار نفری تقدیم انقلاب کردند که تعداد کمی نیست.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برکاتی که اکنون در این دوره شاهد هستیم، انسجام میان دستگاههای مختلف است، اگر حرکتی در شهر انجام میشود به دلیل انسجام میان دستگاههای مختلف در این شهرستان است.
امامی تصریح کرد: هفته حماسه ایثار و شهادت نجفآباد امسال به دهه تبدیل شده و برنامههای بسیار خوبی با عنوانهای مختلف برنامهریزی شده است، یکی از این برنامهها در حسینیه فاطمه الزهرا (ع) است که هرشب برنامهها به صورت منسجم برگزار میشود، هر شب یکی از مجموعهها متولی این برنامهها است که در بخشهای مختلف شهر و بر اساس مناسبتهای مختلف برگزار میشود.
وی افزود: یکی از برنامههایی که امسال به برنامههای فرهنگی روز حماسه ایثار و شهادت اضافه شده است، افتتاحیه پروژههای عمرانی است که در این هفته از ۸۷۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی رونمایی خواهد شد و در خدمت مردم قرار خواهد گرفت.
شهردار نجف آباد اعلام کرد: برای نوروز برنامههای متنوعی در نظر گرفته شده است، از آنجا که اوایل فروردینماه وارد ماه مبارک رمضان میشویم با این تقارن بهار در بهار، برنامههای متنوعی برای مردم نجفآباد تدارک دیده شده است.
امامی گفت: همراهی مسئولان و اعضای شورای اسلامی شهر نجفآباد از محورهای اصلی مدیریت شهری است، به گونهای که این همراهی موفقیتهای کنونی را به همراه داشته است.
وی افزود: بودجهای که برای سال ۱۴۰۰ تعریف شده بود حدود ۳۸۰ میلیارد تومان بود که بخش عمده آن هزینههای جاری شهر بود. با همراهی اعضای شورای اسلامی شهر، این بودجه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰ درصد افزایش و به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان رسید.
شهردار نجفآباد تصریح کرد: در بودجه سال گذشته حدود ۷۰ درصد از هزینهها صرف فعالیتهای جاری و تنها ۳۰ درصد در زمینه مباحث عمرانی میشد، اما در بودجه سال جاری این موضوع برعکس شد و حدود ۷۰ درصد صرف فعالیتهای عمرانی و ۳۰ درصد صرف مباحث جاری شد که این مهم توانست حرکت و تحول عظیمی در مدیریت شهری ایجاد کند.بر اساس آنچه برای بودجه ۱۴۰۲ به شورای اسلامی شهر نجفآباد ارائه کردیم، سال آینده در بودجه ۴۵ درصد افزایش را شاهد خواهیم بود. از دغدغههای شورای اسلامی شهر، محورها و شاخصهای منشور مدیریت شهری این بود که پروژههایی که تا حدودی پیشرفت فیزیکی داشت، به اتمام برسد.
شهردار نجفآباد افزود: منشوری تدوین شده که سند بالادستی مدیریت شهری و چشمانداز این شهرستان است، این منشور به عنوان سند بالا دستی که محورهای مختلف دارد یکی از درخواستها و محورهای مدیریت شهری بوده و اولویت آن اتمام پروژههای نیمهتمام است.
امامی با اشاره به مشکلات به وجود آمده در پروژههای عمرانی، افزود: یک سری مشکلات فنی در پروژهها به وجود آمده که باعث توقف آنها شده است، اما با تغییراتی که انجام شد تا حدودی مشکلات را برطرف کردیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در آستانه افتتاحیه بزرگترین پروژههای شهر نجفآباد در هفته فرهنگی این شهرستان هستیم، گفت: شهر موجودی زنده است در عین حال که پروژههای نیمهتمام را باید تمام میکردیم باید درخواستهای مردم را به اتمام میرساندیم.
شهردار نجفآباد اظهار کرد: یکی از محورهای مدیریت شهری که در پروژههای محلهمحور به آن توجه شده نهضت زیرسازی و آسفالت بود که در کنار پروژهها به این مهم به صورت ویژه پرداخته شد، همچنین در راستای رخدادهای ملی، مذهبی و زیرساختهای فرهنگی تحولاتی انجام شده است که با توجه به وضعیت و سابقه شهر و وجود ۲۵۰۰ شهید این شهرستان، رخدادهای ملی و مذهبی در نقاط مختلف شهر انجام شده است.
امامی با بیان اینکه ۶۰ پروژه شاخص و محلهمحور با اعتباری بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان در هفته فرهنگی نجفآباد افتتاح خواهد شد، ادامه داد: شهرستان نجفآباد پنج منطقه دارد که منطقه یک و دو شهر نجفآباد، منطقه سه ویلاشهر، منطقه چهار یزدانشهر و منطقه پنج امیرآباد است و پروژههایی که در هفته فرهنگی افتتاح میشود مربوط به شهر نجفآباد است.
شهردار نجفآباد با بیان اینکه حدود ۴۰۰ میلیارد تومان نیز پروژههای شهرستانی در نظر گرفته شده است، افزود: پروژههای خوبی برای سال آینده تعریف شده است که افتتاح بعضی از آنها در مدت یک سال و بعضی دیگر بیش از یک سال به طول میانجامد.
امامی با اشاره به اینکه پروژه کشتارگاه نجفآباد تاکنون حدود ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و آماده افتتاح است، گفت: این پروژه مشکلات عمدهای داشت که بعضی از آنها برطرف و بعضی از مشکلات هنوز ادامه دارد، همچنین وارداتی بودن تأسیسات کشتارگاه و دسترسی آن از جمله دیگر مشکلات است.
وی با بیان اینکه عمده مسئله کشتارگاه، صنایع جانبی است، گفت: یکی از مشکلات اساسی کشتارگاه که باعث شده تاکنون افتتاح نشود، مسئله تحریمها بوده است، از این رو فراخوان دادیم تا با سرمایهگذاری بخش خصوصی این کشتارگاه به عنوان کشتارگاه غرب استان اصفهان راهاندازی شود و برای صنایع جانبی آن نیز بخش خصوصی سرمایهگذاری کند.
شهردار نجفآباد با بیان اینکه از زمان صفویه باغ شهرهایی در اطراف نجفآباد وجود داشته است، تصریح کرد: در حال حاضر مسیر بوستان و پل زندگی به طول تقریبی هفت کیلومتر، طولانیترین مسیر است که میتواند به عنوان مسیر گردشگری شناخته شود، ابنیهای اطراف این مسیر ایجاد شده است.
امامی ادامه داد: بزرگترین عصارخانه استان اصفهان در شهرستان نجفآباد وجود دارد، عصارخانه اخلاقی به منظور تملک و مرمت نیاز به اقدام جدی دارد، از این رو انتظار داریم اگر میراث فرهنگی به هر دلیل نمیتواند به مرمت این عصارخانه ورود کند، مدیریت شهری را در این زمینه یاری کند.
امامی تاکید کرد: با توجه به روند کنونی و وجود باد و بارندگی، ابنیه یکی پس از دیگری در آستانه تخریب قرار خواهد گرفت، از این رو در صورتی که این عصارخانه مرمت شود به مقصد گردشگری تبدیل خواهد شد.
وی گفت: یکی از اهداف مدیریت شهری نجفآباد این است که این شهرستان را مقصد گردشگری کنیم، از این رو باید اقداماتی انجام شود تا گردشگران، دو تا سه روز در این شهرستان بمانند و از جاذبههای این شهرستان دیدن کنند.
شهردار نجفآباد با اشاره به مهاجرتهایی که شکل گرفته است، تصریح کرد: این موضوع به سیاستهای درست یا نادرست دولتمردان بازمیگردد، از این رو درصدد ثبات وضعیت موجود هستیم. تاکنون پنج خانه تاریخی احیا شده است و تلاش داریم در طرح تفصیلی باغ شهر بودن نجفآباد را حفظ کنیم.
اسماعیل آخوندی سخنگوی شورای اسلامی شهر نجف آباد نیز اظهار کرد: عنصر برجستهای که در ملت ما وجود داشت و سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد، غیرت دینی مردم ما بود. این غیرت دینی مردم ایران در عرصههای مختلف، ملت ما را نجات داد و نظام ما را حفظ کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر نجف آباد گفت: در صحبتهای رهبر معظم انقلاب نیز به صراحت این ویژگی بارز ملت ایران نمایان است. ایشان در فرازهای متعددی به این عنصر در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی اشاره کردهاند و فرموده اند که در حوادث مختلف از جمله دفاع مقدس، حماسه نهم دی ماه و… این غیرت دینی بود که به مدد ملت ایران آمد و با داشتن این عنصر مردم به میدان آمدند و نظام جمهوری اسلامی را یاری کردند.
وی تصریح کرد: امروز نیز برای استمرار این نظام مقدس به عنصر غیرت دینی نیاز داریم. آنچه شهدا را وادار کرد که در مقابل دشمنان بایستند و نظام جمهوری اسلامی را یاری کنند همین شاخصه است. در آینده نیز اینچنین خواهد بود و ما در برابر نظام و سلطه استکبار برای حمایت از کشورمان به این عنصر کلیدی نیازمندیم.
عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر نجف آباد گفت: شهدا در وصیتنامههای خود به کرات جمله «من برای ادای دین به اسلام به جبهه آمدهام» مشاهده میشود. آنها برای حفظ اسلام و تشیع به دفاع از کشور پرداختند و این موضوع وظیفه ما مسئولان را برای ادامه دادن راه شهدا نشان میدهد.
پایان خبر/