به گزارش ریاح نیوز، محمدحسین صفاری مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: با عنایت به منویات رهبر معظم انقلاب و در راستای برنامههای توسعه خدمات نظام سلامت در دولت سیزدهم و با هدف حمایت از اقشار مختلف جامعه، طرح پوشش بیمه درمانی تمام افراد ایرانی با محوریت مناطق کم برخوردار و خانوارهای پنج دهک پایین درآمدی جامعه اجرا شد که در حال حاضر از جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری افراد تحت پوشش در استان اصفهان بیش از ۷۰ درصد به صورت رایگان بیمه شده و از خدمات بیمه سلامت استفاده میکنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ حق بیمه یک سال برای هر نفر یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان است که این مبلغ تنها برای افراد با دهک درآمدی ۱۰ به شکل کامل محاسبه میشود و دهکهای درآمدی یک تا پنج که بر اساس آزمون ارزیابی وسع به بیمه سلامت معرفی میشوند و رایگان تحت پوشش قرار میگیرند، افراد دهک درآمدی ششم ۲۰ درصد مبلغ حق بیمه سالانه، دهک درآمدی هفتم ۳۰ درصد، دهک درآمدی هشتم ۴۰ درصد و دهک درآمدی نهم ۵۰ درصد از حق بیمه یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ تومانی را پرداخت کنند، تمام شهروندان میتوانند با شمارهگیری کد دستوری # ۱۶۶۶ از وضعیت پوشش بیمه درمانی خود مطلع شوند، همچنین صدور بیمهنامه با مراجعه به سایت bimehsalamatiranian.ir امکانپذیر است.
وی در ادامه گفت: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از ابتدای آبان ۱۴۰۱ راه اندازی شده و در این مدت هزینه درمانی برای بیش از ۷۴ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان اصفهان پرداخت شده است.
صفاری افزود: سازمان بیمه سلامت به منظور حمایت، کاهش پرداخت از جیب و جبران بخشی از هزینه درمان ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج از جمله بیماران تالاسمی، هموفیلی، ام اس، دیالیزی، پیوندهای کلیه، انواع سرطانها، اتیسم، بال پروانه ای، بیماران مزمن روانی اقدام کرده است.
وی نیز گفت: برغم اینکه درصد افراد بیمه شده بیمه سلامت در این استان نسبت به سایر استانها کمتر است، اصفهان رتبه نخست کشور را در حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج به خود اختصاص داده است.
مدیرکل بیمه سلامت اصفهان بیان کرد: بیشتر هزینههایی که برای حمایت از بیماران خاص پرداخت شده در زمینه بیماران سرطانی بوده و داروهای بیماران سرطانی بیشترین پوشش هزینه را برای بیمه سلامت در بر داشته است.
وی در ادامه بیان کرد: خدمات حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج بهصورت کامل الکترونیکی انجام میشود و پس از نشان دار شدن در سامانه های بیمه سلامت از تخفیف های ویژه صندوق حمایت از بیماران خاص برخوردار می شود.
صفاری افزود: کلیه داروخانه های استان طرف قرارداد بیمه سلامت هستند و تخفیف های مربوط به بیماران صعب العلاج در همه داروخانه های استان اعمال می شود و هیچ مشکلی از نظر بسترهای الکترونیک در این استان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: تخفیف های بیماران صعب العلاج در بیشتر آزمایشگاهها و مراکز تصویربرداری استان هم اعمال میشود و تنها ۱۲ موسسه تصویربرداری که همه آنها در شهر اصفهان هستند، هنوز با بیمه سلامت قرارداد ندارند در صورتیکه کلیه موسسههای ارائه دهنده خدمات پزشکی بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و قوانین قبلی در کشور موظفند که با بیمههای پایه درمان طرف قرارداد باشند.
مدیرکل بیمه سلامت اصفهان پیرامون پوشش بیمهای درمان ناباروری و سایر اقدامات در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت از دی ماه ۱۴۰۰ اظهار داشت: به منظور اجرای سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری و افزایش نرخ جمعیت کشور، پوشش بیمهای خدمات درمانی ناباروری در سازمان بیمه سلامت اجرایی شد. در حال حاضر این ظرفیت برای زوجهای نابارور فراهم شده است تا در طول یک سال از سه دوره خدمات درمان ناباروری در تعهد بیمه سلامت با پوشش بیمهای ۹۰ درصد تعرفه بخش دولتی در مراکز ناباروری دولتی و ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی در مراکز عمومی غیردولتی، خصوصی و خیریهای استفاده کنند، در سال ۱۴۰۱، به ۱۱۰۰ بیمار دارای مشکل ناباروری در استان اصفهان بیش از ۱۱ میلیارد تومان پرداخت شده که بیش از ۷۰ میلیارد ریال آن مربوط به هزینههای دارو بوده است و در شش ماهه اول ۱۴۰۲ بیش از شش میلیارد تومان برای ۶۰۰ زوج نابارور هزینه پرداخت شده است.
وی نیز با اشاره به اجرای طرح دارویار از تیرماه ۱۴۰۱ و پرداخت به روز ارز دارو به داروخانههای طرف قرارداد تاکید کرد: بر اساس این طرح که با هدف تغییر سیاست ارز ترجیحی دارو از تولیدکننده به مصرفکننده اجرا شد، یارانه دارو به طور مستقیم به مصرفکننده نهایی دارو میرسد، در طرح دارویار قیمت دارو واقعی شد و هزینه آن را سازمانهای بیمهگر پرداخت میکنند، همچنین پرداختی از جیب بیمار افزایش پیدا نکرد، قابل ذکر است در ۹ ماه اجرایی سال ۱۴۰۱ مبلغی حدود ۲۷۷ میلیارد تومان بابت این طرح به داروخانههای سطح استان پرداخت شده است، اجرای طرح دارویار ۱۰۰ درصد به هزینههای دارویی بیمه سلامت اصفهان اضافه کرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه پوشش بیمهای خدمات توانبخشی معلولان و پرداخت بر اساس تعرفه مالکیت مرکز از مهرماه ۱۴۰۱ انجام شده است، گفت: در راستای اجرای جز ۵ بند ک تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مبنی بر الزام مراکز به عقد قرارداد با سازمانهای بیمهگر پایه، فراخوان لازم به انجمنهای تخصصی مراکز توانبخشی (کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنواییسنجی و بیناییسنجی)، ارتوپدی فنی، اوتیسم و … عقد قرارداد برای افزایش تعهدات بیمه در حوزه توانبخشی انجام گردیشد، بر همین اساس ۵۹ خدمت توانبخشی به تعهدات سازمان بیمه سلامت افزوده شد.
صفاری اعلام کرد: هم اینک حدود ۴۰ هزار نفر از اتباع خارجی دارای کارت آمایش مقیم در این استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
وی افزود: تحت پوشش قرار گرفتن این افراد تابع شرایط خاصی است که باید جزو اتباع مجاز باشند و اسامی آنها در فهرست معرفی شدگان اداره کل اتباع استانداری قرار داشته باشد.
پایان خبر/