به گزارش ریاح نیوز، وحید مهدویان، معاون عمران و شهرسازی شهرداری اصفهان در سیودومین نشست گپوگفت با رسانهها اظهار کرد: بحرانهای محیط زیستی و انرژی از بحرانهای مهم شهرهای امروز است که اگر بهدرستی مدیریت نشوند، شهرها بهسمت ورشکستگی خواهند رفت.
وی گفت:۴۰ درصد انرژی در شهرها صرف مصارف ساختمانی میشود که بخش عمدهای از آلودگیهای شهری را نیز به خود اختصاص داده است.
معاون عمران و شهرسازی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در زمینه مصرف انرژی مطالعات متعددی انجام و منجر به تدوین دستورالعملها، آییننامهها و قوانینی شده است.
وی افزود: طبق قانون، ساختمانهای سازگار با محیط زیست به چهار رده تقسیمبندی شدهاند که تعاملهایی را با ارگانهای ذیربط برای اجرای این قوانین انجام دادهایم.
مهدویان بیان کرد: دبیرخانه ساختمانهای سازگار با محیط زیست با هدف ارزیابی ساختمانها در مشارکت با جامعه دانشگاهی ازسوی معاونت شهرسازی تشکیل شده است.
وی نیز گفت: فراخوانی به منظور شناسایی ساختمانهای پایدار نیز در شهر اصفهان از دهم آبان اعلام شده است.
معاون عمران و شهرسازی شهرداری اصفهان اضافه کرد: بر اساس این فراخوان، دارندگان ساختمانهای پایدار تا سیام آبانماه فرصت دارند این ساختمانها را معرفی و نشان ساختمانهای پایدار را دریافت کنند.
احمدرضا طاهریاصل، رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیط زیست نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در این نشست اظهار کرد: پیگیری جهت احداث ساختمانهای پایدار و سبز در شهرهایی همچون اصفهان به دلایل متعددی باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.
وی گفت: ساختمانهای سبز به دلایل مهمی همچون بهبود وضعیت زیستمحیطی و برخورداری از ماهیت اقتصادی، جنبههای سیاسی و اجتماعی حائز اهمیت هستند.
رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیط زیست نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه بیان کرد: کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه اقدامات مختلفی برای افزایش ساختمانهای سبز انجام دادهاند و شورای اسلامی شهر اصفهان نیز مصوبهای را در همین زمینه تصویب کرده است.
وی افزود: شهرداری اصفهان با ارائه چند پلاک جهت ساخت ساختمانهای پایدار اقدامی شایسته توجه انجام داده و الگویی برای سایر شهرهای کشور است.
محمد کاری، مدیر بخش انرژی و آکوستیک مرکز تحقیقات راه و شهرسازی نیز در این نشست اظهار کرد: اصفهان، شهری پیشگام در زمینه احداث ساختمانهای پایدار در کشور است.
وی گفت: ابتکار عمل شهرداری اصفهان در زمینه شناسایی ساختمانهای پایدار قادر به ایجاد موجی اثرگذار در کشور خواهد بود، اگرچه اقدامات زیادی باید در این حوزه انجام شود و هنوز در ابتدای راه هستیم.
مدیر بخش انرژی و آکوستیک مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در ادامه گفت: امیدوارم این طرح با سرعت در اصفهان اجرا و منجر به نتایجی پرثمر برای این شهر شود.
محمد بهاروند، رئیس دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: شهرداری اصفهان اقدامات خوبی را در حوزه معماری و شهرسازی انجام داده و جامعه دانشگاهی تلاش میکند تا همراه و حامی آن در اجرای اصولی این طرحها باشد.
وی گفت: کارآفرینی و افزایش مهارت دانشجویان دو رکن حائز اهمیت برای دانشگاه است و به همین دلیل، در زمینه احداث ساختمانهای پایدار به سمت این دو حوزه حرکت کردهایم.
رئیس دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در همایشی که در آذرماه امسال داریم تلاش میکنیم گام موثری در زمینه تاکید بر اهمیت احداث ساختمانهای پایدار برداشته شود.
مهدی حسینی، مدیر بهینه سازی، نگهداری و تعمیرات تاسیسات شهری شهرداری اصفهان در این نشست اظهار کرد: شهرداری اصفهان برنامه ده سالهای را برای دستیابی به انرژی صفر انجام داده و در تلاش است تا معادل مصرف انرژی خود را از انرژی پاک تامینکند.
وی گفت: احداث تصفیهخانههای پساب از دیگر اقدامات شهرداری اصفهان است. همچنین راهاندازی تصفیهخانهای مجهز به تکنولوژی نانواوزون از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
مدیر بهینه سازی، نگهداری و تعمیرات تاسیسات شهری شهرداری اصفهان بیان کرد: امیدواریم شهرداری اصفهان بتواند با بهرهمندی از ظرفیت علمی جامعه دانشگاهی نسبت به اجرای طرحها و اقدامات خود در زمینه ساختمانهای پایدار اقدام کند.
پایان خبر/